Miten olette kuivaneet omenoita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onnistuuko sähköuunissa? Paljonko lämpöä, kuinka pitkään? Ritilän päällä/uunivuoalla paperin päällä?

Puuuunikin on käytössä...

Siis ajattelin yrittää kuivata ohuita omenarenkaita naposteltavaksi.

Kauanko muuten säilyvät ja miten pitäis säilyttää?

Siinähän sitä taas kysymyksiä, toivottavasti joku osaa antaa vinkkejä...

Kommentit (5)

Vierailija

kuori ja poista omenoista siemenkota poralla, leikkaa omput renkaiksi

mitä ohuemmat sen parempi.ripusta pölyttömään paikkaan naru ja pujota renkaat siihen kuivumaan(kuin ennenvanhaan reikäleivät orrelle)omena jääkin hiukan nahkean tuntuiseksi kuivattuna ei tule semmoiseksi rapeaksi kuten esim banaanilastut kaupassa.hyviä naposteltavia! Tai voi liottaa myöhemmin ja tehdä kiisseliä tms.

suosittelen!

Vierailija

en vain tarkkaan muista, että miten käytännössä homma meni..Ainaskin laitoin omppuviipaleita ritilälle ja uunin luukku piti jättää vähän raolleen, että koskeutta pääsee pois. Oliskohan ollut jotain 50 astetta lämpötilana. Aikaa en muista, minusta siihen meni ikä ja terveys, eivätkä ne omput kuivaneet rapeiksi vaan jäivät nauhkeiksi (olisi kai pitänyt antaa vaan olla kauemmin, tai sitten oli jotenkin vääränlaisia omppuja).Minäkin haluaisin kyllä tietää, miten se ihan oikeasti onnistuu =)

Vierailija

...meillä ainakin kävi narun kanssa muinoin niin, että se naru oli lopulta vähän löysällä, omenalohkot valuivat toisiinsa kiinni ja homehtuivat.Sen jälkeen meillä on kuivattu omenarenkaat laittamalla ne puukeppiin, joka pysyy taatusti suorassa ja omenat paikoillaan. Naruakin voi tietysti käyttää, mutta kannattaa siis varmistaa, että se on hyvin pingotettu tai keksiä joku muu keino, millä omenarenkaat eivät valu toisiinsa kiinni.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat