Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ostaisitko asuntoa, jonka ainoa vika olisi pimeys?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli löysimme rivariasunnon, joka on kaikin puolin meille sopiva, sekä sijainniltaan, pohjaltaan että hinnaltaan jne. Ainoa huono puoli on " pimeys" , eli pienet ikkunat, ja varjoisa paikka, terassin yläpuolella parveke pimentämässä, ja yläkerran parvekkeen päällä harjakatto tulee alas, eli huone jossa on parveke on erityisen pimeä. Jättäisitkö ostamatta asunnon tämän seikan takia, vai yrittäisitkö parantaa asiaa sisustusratkaisuilla? Alue jossa asunto on, on todella haluttu, ja vastaavia asuntoja todella harvoin tarjolla.

Kommentit (13)

Vierailija

Ja etenkin koska näinkin mietit asiaa, vaikuttaa siltä että ensivaikutelma on saanut sinut miettimään liiiiiian piiiiitkään. Asunto on kyllä kallis ostos joten sen pitää olla silloin nappiostos, mistä ei jää ns. kysymyksiä hampaankoloon. Luota ensivaikutelmaan!! Sanotaan, että silloin ihminen tekee parempia valintoja kun seuraa " vaistojaan" eikä valitse alitajuntaansa vastaan. Itse olen huomannut sen auttavan ja olen isojen hankintojen " äärellä" aina rauhallisempi kun muistelen asiaa ensivaikutelmani kannlta.t. haisuli

Vierailija

Omalla kohdallani pimeä koti ei olisi vaihtoehto... ainakin asunnon toisella puolella (jos siis läpitalon asunto) pitäisi ehdottomasti olla ikkunat niin, että auringonvalo pääsee paistamaan sisään ja valaisee samalla....mutta nämähän ovat taas näitä mielipideasioita... toinen tykkää ja hyväksyy toinen ei:)

Vierailija

Monta asiaa voi muuttaa sisustuksella ja muulla, mutta

valoa ei saa lisää, jos piha on pimeä, isojen puiden

varjostama, pohjoispuolella tms. tai talon ikkunat pieniä,

tummaväritys, räystäät pitkät jne.Valoisuus on meille tärkeimpiä asioita asuntoa ostaessamme!

Missään tapauksessa emme ostaisi muuta kuin sellaisen

asunnon, jossa takapiha (isoin piha) on etelä-länsi -suuntaan.

Lisäksi asunto ei saa olla notkelmassa/kuopassa, vaan

mieluummin mäen päällä, eikä isoja puita saa olla varjostamassa

takapihaa ja olohuone-ruokatila-keittiö -puolta talosta jne.Mutta kukin tyylillään.

Vierailija

jos lähitulevaisuudessa olisi tarkoitus vaihtaa uudelleen asuntoa niin sitten en ostaisi pimeää asuntoa. sellaista on kuitenkin aina vaikeampi myydä eteenpäin ja hinta on usein huonompi kuin valoisan asunnon.mutta jos olisi tarkoitus asua asunnossa itse useita vuosia niin sitten voisin ostaa jos kaikki muut osatekijät natsaisivat. asuntokaupoissa kun harvoin saa kaiken ja jostain joutuu tinkimään niin itse tinkisin mieluummin esim. valoisuudesta kuin sijainnista. sijainnille kun ei pysty tekemään itse yhtään mitään mutta pimeää asuntoa voi kuitenkin valaista väreillä ja oikeilla valaisinratkaisulla jne.

Vierailija

Ihanaa kesähelteillä kun on varjoa ja talo ei kuumu liikaa. Jouduttiin hankkimaan ilmastointilaite kun aurinko paahtaa. Ja onhan se mukava kun aurinko ei paista silmään koko ajan. Lumi taitaa pysyä pihalla aika pitkään... Jos sijainti on pk-seudulla niin ei taida hyttysetkään vaivata?

Vierailija

Onko vain yksi huone varjoisa, ja mikähän huone se on...? Kun katsoin noita muita teille tärkeitä asioita, niin tulin vähän toisiin ajatuksiin. Ovatko muut huoneet valoisampia?

Vierailija

uuden rivaripätkän, jonka takapiha oli itään päin ja etupihan edessä olisi ollut ulkoilualueeksi jätetty synkähkö kuusikko. Olimme tosi innostuneita asunnosta, koska oli muuten kiva, mutta ei tuntunut hyvältä juuri noiden syiden takia (ts. ei olisi ollut mikään valoisa paikka). Onneksi löysimme haluamamme melkein heti perään. Eli jos epäilyttää, niin en ostaisi -kyllä niitä asuntoja on ja paljon!

Vierailija

me ostettiin just uusi asunto ja eka mihin tässä ihastuttiin oli valoisuus! aamulla kun heräät niin koko asunto kylpee valossa, samoin koko päivän ja illallakin. luo raikkaan tunnelman koko kodille.

Vierailija

Pari varjoisaa huonetta on OK, jos löytyy myös päivänvaloa muualta talosta. Samoin osittain varjoinen piha on OK, mutta ei niin, että missään ei ole riittävän valoisaa paikkaa kukkapenkille. Samoin sisällä kasvit eivät viihdy, jos ei ole luonnonvaloa riittävästi.

Vierailija

Itse en ostaisi pimeää asuntoa, tai eritysesti pimeää pihaa. Asuimme vuoden verran vuokralla rivarissa, joka oli muuten erittäin mieluisa, mutta muutoin tosi mukava piha oli metsikön takia varjossa ympäri vuorokauden. Sinä kesänä tuli grillailtua vain muutaman kerran, koska oli tosi huono fiilis istua " pimeässä" , vaikka aurinko paistoi. Lisäksi hyttyset ovat varjoisten paikkojen riesana.

Kokemuksesta viisastuneena nykyistä kotia ostaessamme oli pihan valoisuus erittäin tärkeä tekijä.

Mutta jos ei ole tarkoituskaan kauheasti aikaa pihalla viettää, niin sitten ongelmaa ei varmaan ole, koska sisälle kyllä saa luotua valoa sisustuksen avulla.

Vierailija

Meillä kiikarissa myös samanlainen asunto. On myös halutulla alueella ja ei paljoa vapaudu asuntoja tältä alueelta.

Tämä ei kyllä ole aivan pk-seudun läheisyydessä (joku kirjoittelija kyseli tästä) mutta vajaan tunnin matkan päässä Helsingistä. Olemme jättämässä tarjousta ko.asunnosta. Toivotaan että saamme sen!

Vierailija

mutta toki sisustusratkaisuilla voi paljon vaikuttaa.

Onko muuten pihassa tai sen läheisyydessä puita/isoja pensaita joita voi tai saa kaataa ja joka vaikuttaisi valoisuuteen ?

Sisällä taas kaikkien puupanelointien (seinissä tai katossa) poistaminen ja valkoiseksi maalaminen auttaa, myös tummuneen tai tumman parketin vaihtaminen vaaleampaan puulaatuun sekä portaikon maalaaminen valkoiseksi/vaalekasi, verholautojen poistaminen ja kevyet, modernit verhotangot tilalle jne auttaa todella paljon.

Kysymys vaan kuuluu, onko asunnossa tälläisiä seikkoja joita voi parantaa ?Jos päädytte ostamiseen, kannattaa harkita ammattilaisen apua näissä asioissa, tämän tyyppisissä asioissa heistä on todella paljon hyötyä. Ehkä ammattilaisen mukaan ottaminen asuntoa katsomaan jopa ennen kauppoja ?hjklö:

Lainaus:


Eli löysimme rivariasunnon, joka on kaikin puolin meille sopiva, sekä sijainniltaan, pohjaltaan että hinnaltaan jne. Ainoa huono puoli on " pimeys" , eli pienet ikkunat, ja varjoisa paikka, terassin yläpuolella parveke pimentämässä, ja yläkerran parvekkeen päällä harjakatto tulee alas, eli huone jossa on parveke on erityisen pimeä. Jättäisitkö ostamatta asunnon tämän seikan takia, vai yrittäisitkö parantaa asiaa sisustusratkaisuilla? Alue jossa asunto on, on todella haluttu, ja vastaavia asuntoja todella harvoin tarjolla.
Uusimmat

Suosituimmat