Miksi annatte lastenne katsoa videoita?

Vierailija

Olen saanut sellaisen kuvan että on normaalia että jo kaksivuotias katsoo videoita.Mielestäni se on ihan hullua!Videot passivoivat lasta eikä hän osaa käyttää samalla tavalla mielikuvitustaan leikeissä kuin lapsi joka ei katso videoita.Itse koettua ja pph:ta kuultua.Omat lapsemme 1,4 ja 2.6v eivät katso ollenkaan ja hoitaja ihailee kun leikkivät niin paljon.

Sivut

Kommentit (56)

Vierailija

On katsonut aika monta kertaa sen nyt parin viikon aikana. Eikä todellakaan ole passivoinut lasta! Hän leikkii paljon, tutkii kirjoja, kiipeilee (huhhuh!) jne.Se hyvä puoli tuossa videossa on ollut että jos lapsi herää kesken päiväunien mutta ei enää osaa nukkua ja on tosi kiukkuinen niin Nalle Puh saa harmin unohtumaan hetkessä. Ennen hän saattoi itkeä tunninkin ennen rauhoittumistaan jos heräsi pahalla tuulella. Hyvä kun on joku mikä lohduttaa. (Unienkeskenjäämiskiukkuun ei meillä äidin syliä hyväksytä lainkaan!)

Vierailija

Mut aivan varmasti teillä tehdään jotain mitä taas meillä ei.Ihan kuule vain neuvolastakin fakta tietoa että puheen kehityksellekin ihan järkevää antaa silloin tällöin katsoa.Meillä katsotaan noin tunti päivässä,kahdessa pätkässä ja kyllähän pojalla mielikuvitus lentää ja vauhtia piisaa leikeissä,että se siitä!

Vierailija

" Välkyntä" ei saa kohota tietyn rajan yli. Noista japanilaisista fimeistä on löytynyt haitallisia filmejä joista on leikattu pois kaikki nopeasti liikkuvat kohtaukset, pyörimiset sun muut nopeasti vilkkuvat kohtaukset. Että valvontaa on. Muistaakseni oli sveitsiläinen tutkija joka havaitsi tämän ilmiön ja häntä ei uskottu aluksi. Japanissa havaittiin usean lapsen saaneen ep-kohtauksia piirettyjä filmejä katsellessa ja yksi lapsi meni tajuttomaksi. Huom! meitäkin ärsyttää ja häiritsee sivunlaidassa olevat vikkuvat mainokset.

Mainokset muuten ovat yleensä lasten katseen vangitsioita ne pysäyttävät lapsen katselemaan ja keskittymään katseluun. Elämme markkinataloudessa kehdosta hautaan. Lähdetäänkö shoppaileen...

Vierailija

Ja hyvin poika kuules puhuu mutta lauseiden tekeminen monipuolistuu kun kuulee äänen eri sävyjä,älä sinä astu ammatti-ihmisen varpaille!

Vierailija

Ja tämä 13v. ei ole kyllä mitenkään passiivinen, vaan harrastaa ja hänellä on paljon kavereita. Hän kyllä lukee myös paljon, eli useamman kirjan viikossa. Koulu menee hyvin, ja lapsella on aina ollut rikas mielikuvitus. Joten ihan näin mutu tuntumalla en voi yhtyä ap:n väitteisiin. Meillä on myös alle kouluikäinen lapsi ja hän saa katsoa videoita kun siltä tuntuu.

Vierailija

Pidä sinä mielipiteesi omana tietonasi.Eiköhän täällä jokainen tee niinkuin parhaakseen katsoo.

En näe tarpeelliseksi kertoa mikä mielestäni on liikaa ja mikä idioottimainen ohjelma.

[/quote]

Vierailija

Joo, se " välke" tulee siitä miten monta kuvaa lykätään filminpätkään. Mitä useampi sitä enempi ohjelmassa tapahtuu. Tavallisissa ohjelmissa ei ole liikaa välkettä ja aivot jaksaa käsitellä kuvaa. Liian tiuhaan laitetut kuvat on välkettä joita ei jaksa käsitellä.Noilla sivunlaidassa olevilla liikkuvilla kuvilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä! Ne liikkuu että katse kiinnittyy niihin muuten liikkumattomilla sivuilla.Ei ole muutenkaan sattumanvaraista miksi esim. ton plussakuu- mainoksen vasemmassa ylälaidassa on K- kaupan logo.. ;)Meillä lapsi innostuu mainoksista koska niissä on lyhyt idea, kivoja ääniä ja värejä.. Ohjelmat monesti liian pitkäveteisiä ihan Muumeissakin tommoselle 1- vuotiaalle.Mutta takasin alkuperäseen kysymykseen:

Meillä katsoo 1- vuotias telkkaria välillä että saa siitä virikkeitä (tarkotan ettei meillä kattella paljoa lastenohjelmia -vielä ainakaan), itse voin tehdä vaikka jotain kotitöitä silläajan, katselen itsekin telkkaria!En minäkään ymmärrä liikaa, mutta mitä tahansa voi saada liikaa..

Pääasia mielestäni on että lapsen katsomia ohjelmia seurataan sivulta ja vanhempien vastuulla on kertoa ettei elokuva ole todellisuutta, että potku päähän tappaa kerrasta. Ei jätetä lapselle elokuviin tutustumista omille harteille.Aihe karkaa multa käsistä, mutta rakastan aihetta.. :))

Vierailija

Jos siis noissa sivussa olevien mainosten vilkkuminen nopeutettaisiin satakertaisesti ja katselisit niitä intensiivisesti noin kolmekymmentä minuuttia, väittäisin sinulla olevan lievää päänsärkyä. Nyt niissä on sopivan ärsyttävä välke joka saa vain raivostumaan, mutta aivot reagoivat ja se tehdään tarkoituksella huomion herättämiseksi. Tiedetään raja missä se menee. Ihmiset ovat tietenkin erilaisia ja reagoivat eritavoin. Toiset ovat hitaanpia toiset taas nopeampia reagoimaan ärsytykseen

Ne filmit jotka aiheuttivat lapsilla kohtauksia olivat juuri ne joissa oli pitkäjaksoisesti välkettä esim, nopeasti pyöriviä vilkkuvia raketteja tai avaruusaseita jne...

Vierailija

Syy voi olla tietokoneen ruutu. Päivän kun istuu tässä niin kyllä päätä särkee.Kärsin migreenistä ja tv:n katselu tai tietokoneella hengailu saattavat laukaista helvetillisen kohtauksen.

Vierailija

enpä sanoisi että piirrettyjen katsominen vaikuttaa passivoivasti, meidän lapset ainakin tuntuvat saavan vain uusia virikkeitä leikkeihinsä. tosin ei ole toivottavaa että tarzanin katsomisen jälkeen käytetään verhoja liaaneina;) aivan naurettavaa syyllistää äitejä taas tästäkin asiasta mutta palstan henkeenhän se sopii erittäin hyvin. niin, muistakaa toki äidit synnyttää luomuna, imettää 2v, ei karkkia tms makeaa ennen armeijaikää, steriloikaa koko kortteli lähistöltänne jos siellä on yksikin tupakanpolttaja älkääkä enää koskaan uhratko ajatustakaan itseenne tai parisuhteeseenne, niillä kun ei ensimmäisen lapsen jälkeen ole enää mitään merkitystä. vain se merkitsee jotain elämässä että synnytitkö sektiolla vai alakautta, ai mutta sektiohan ei ollutkaan synnytys.. dam.

Vierailija

äärimmäisyydestä toiseen. Hyviä ja opettavaisiakin lastenohjelmia löytyy, ja niitä voi antaa lapsen katsoa kohtuudella, esim Postimies Patea meillä katsottiin se jakso, ja sitten muihin touhuihin... Totaaliieltäytyminen on aika äärimmäisyyksiin menemistä mielestäni, lapsi voi kuitnekin oppia paljon hyviä juttujakin hyviltä piirrossankareilta...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat