isän tapaamis oikeudet

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

lueskelin vähän ensin taustalla tekstejänne ja uskalsin vihdoinkin kirjoittaa.

miehelläni erittäin suuret vaikeudet lapsen tapaamisissa.

kun mieheni ja minä aloimme olemaan yhdessä oli ex heittänyt hänet

pihalle kuukautta aiemmin. ex odotti vielä silloin heidän yhteistä lastaan.

ex sattui vielä olemaan silloin kaverini. kaveruus tosin loppui kun hän alkoi määräillä että emme mieheni kanssa olisi saaneet edes tavata kavereina.

uhkaili miestä että abortoi lapsen yms. kamalaa. minut hän tietenkin haukkui vaikka miten. olin kuulemma vienyt miehen häneltä vaikka todellisuudessa mies oli halukas aloittamaan suhteen kanssani heidän eronsa jälkeen. ilmoitti jopa sossuun minusta että en omasta lapsestani pidä huolta. nyt tilanne on että ex oli saanut sossusta luvan pitää heidän yhteisen lapsen ensimmäisen vuoden niin että isä saa vain käydä katsomassa lastaan mutta ei saa lasta meille edes hetkeksi.

tiedän että tilanne jatkuu vielä vaikka vuosi täyttyy samanlaisena. onko kenelläkään kokemuksia vastaavasta tilanteesta.

Kommentit (3)

Vierailija


Täällä tuollaista tilannetta on kestetty kohta 2,5 vuotta eikä muutosta tilanteeseen varmasti tule ennen kuin kyseinen lapsi täyttää viisi vuotta, jonka ikäisen voi jo oikeuden kautta vaatia tapaamisiin pois lähivanhempansa luota.Meillä siis lapsen isä, minun mieheni, käy tapaamassa poikaansa kerran viikossa lapsen ja hänen äitinsä kotona. Minulta on sinne pääsy kielletty, ilmeisesti lapsen äiti on niin katkera siitä ettei heittäytymällä raskaaksi saanutkaan itselleen varakasta miestä ..Toivottavasti teillä olisi asiat paremmin siinä suhteessa, ettei kyseisen lapsen äiti jatkuvalla suun soitollaan saisi sinua tuntemaan oloasi epävarmaksi.Meillä ei ole tehty tapaamissopimusta, sillä koska kyseisen lapsen äiti on jossain määrin mielenterveydellisesti epävakaa ja sairas, tulisi tapaamissopimusten kellonajoista ja päivämääristä täysin joustamattomia.Teille suosittelisin, että lastenvalvojan luona tekisitte kirjallisen tapaamissopimuksen, mikäli se suinkin on mahdollista.Toivon sinulle paljon voimia tämän asian kanssa, sillä voimia siihen tarvitaan varsinkin kun tietää, että asian kanssa saa elää lopun elämänsä ja omat tulevatkin lapset joutuvat sotkeentumaan siihen, että joku aikuinen ihminen haluaa vain tehdä kiusaa.Lapsi on todella vahva ase aikuisen ihmisen käsissä, se on huomattu monen monta kertaa.Ja kaikkein tärkeintä on avoin ja luottava parisuhde, jossa voitte kaikista asioista puhua ja mitään ei kannata salailla.

Muistakaa puhua toisillenne !

Vierailija

Mutta totta, isällä ei sossutanttojen luona ole juurikaan mitään mahdollisuuksia saada puolueetonta käsittelyä. Äidin puolella ollaan vaikka äiti ei lapsen etua ajattele ja huolehtiminenkin on niin ja näin. Totesin sen ihan omakohtaisesti kun mieheni haki lapsia itselleen. Jo ero tilanteessa silloin vaikka muija oli se joka petti ja lähti, mies sai paskaa niskaan sossutätiltä.Isällä on tapaamisoikeus vaikka äidillä olisi yksinhultajuus!!!! Jos tapaamiset eivät suju järkevästi, käräjäoikeuteen vaatimus tapaamisoikeuden muutoksesta,laittaa siihen oman vaatimuksensa kuinka haluaa tapaamiset tapahtuvan. jos toinen osapuoli ei suostu vaatimuksiin se menee käsittelyyn. Sen jäleen asianajaan yhteys!!!ÄLKÄÄ ANTAKO PERIKSI, ISÄLLÄKIN ON OIKEUKSIA!!

Vierailija

...oli meillä. Kun mieheni muutti minun luokseni exänsä luota, ex uhkaili ettei anna mieheni tavata lapsia lainkaan. Sosiaalitoimistossa yritettiin asiaa sovitella mutta sossutäti asettui niin tyystin exän puolelle, ettei sopimisesta tullut mitään. Ainoaksi keinoksi jäi palkata asianajaja ja haastaa ex oikeuteen. Tällä aikaa tapaamiset eivät toteutuneet. Käräjäoikeuden päätöksellä lapset saavat tavata isäänsä (kyseessähän on nimenomaan LAPSEN oikeus!) joka toinen viikonloppu, joulu ja pääsiäinen sekä kaksi viikkoa kesäisin kesälomalla, jonka ajan mieheni päättää ja ilmoittaa 1kk ennen lasten äidille. Käytännössä ex on muutaman kerran yrittänyt tapaamisoikeutta pois valittamalla sossulle mm. ettei meillä huolehdita lapsista, lapset eivät halua tulla meille ym. mikä ei pidä paikkaansa, ja sossusta on tullut monta kertaa kirjeitä joissa miestäni pyydetään neuvotteluihin tapaamisoikeuksien supistamisesta. Samaa hän on yrittänyt perheneuvolan kautta, mutta ilmoitimme kirjeitse molempiin paikkoihin, että tapaamisoikeuksista on voimassa käräjäoikeuden päätös ja ainoa tapa exälle hankkia siihen muutosta on valittaa hovioikeuteen, ja sielläkään päätöstä tuskin muutetaan koska perusteluja ei ole. Nyt on n. vajaa vuosi mennyt ilman näitä exän valituksia, kaikenkaikkiaan oikeuden päätös tuli voimaan jo yli kaksi vuotta sitten.

Erilaiseksi meidän tilanteemme tekee se, että tässä tapauksessa lapset olivat erotilanteessa 1v, 4v ja 6v eli siis ei vauvaikäistä. En tiedä, miten teidän tilanteenne ratkaistaisi, koska miehesi ex varmaan esimerkiksi imettää lastaan? Muistaakseni on olemassa Elatusvelvollisten liitto tms. (haepa hakusanalla netistä!) josta me kyselimme neuvoja tuossa tilanteessamme ja sitä kautta löysimme myös pätevän asianajajan.

Sossutanttojen oikeudenmukaisuuteen en enää osaa luottaa, he eivät ole läheskään aina lapsen etuja puolustamassa vaan pitävät yksinomaan äidin puolta. Poikkeuksiakin saattaa löytyä. minun kohdalleni vaan ei ole osunut.

Onnea uusperheellenne, teillä on tapaamisoikeusasian kanssa pitkä tie edessänne, mutta ainakin meillä se kannatti. Ja lähensi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat