Atooppinen vauva ja suihkutus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Riitelemme miehen kanssa siitä, kuinka usein meidän poikaa kannattaa suihkuttaa. Lääkäri kielsi kylvetyksen, mies on jo onneksi tähän taipunut.Suihkutan nyt pojan iltaisin. Mutta hän on nyt alkanut liikkua kovasti unissaan ja on välillä hiestä märkä kun herää. Välillä suihkutan hänet myös ruokailun jälkeen, soseita kun tahtoo löytyä korvien takaa ja selästäkin.Miten usein teillä suihkutetaan tai käydään suihkussa? Tämä allergian hoito on meille ihan uusi juttu, siksi kyselen tällaisia.Mupsi

Kommentit (9)

Vierailija

Suihkussa voi hyvin käydä päivittäin, tärkeää on se, että iho rasvataan kunnolla heti pesun jälkeen. Syy, miksi kylvetystä ei suositella on se, että kylvyssä ihon oma rasvavaippa likoaa liikaa. Normaalin ihon rasvavaippa palautuu pesusta tunnissa parissa ennalleen, kun taas atooppisella iholla toipumiseen menee helposti vuorokausi, joten on tärkeää että ihon omaa suojakerrosta ei lioteta liikaa. Mielestäni päivittäinen suihkutus riittää, ruuan jälkeen voisi pyyhkiä esim. Aqalan L:ään tms. juoksevaan perusvoiteeseen kostutetulla talouspaperilla tahrat puhtaaksi, koko taaperoa ei varmaan kannata suihkuttaa ruuan jälkeen. Apteekeista muuten löytyy hyviä ohjelehtisiä atooppisen ihon yms. hoitoon, samoin netistä löytyy tietoa ainakin atopialiitto.fi ja allergia.com -sivujen kautta.

Vierailija

Itse huomasin kaikkein parhaaksi rasvakylvyt (esim. Apobase Lotionia reilusti kylpyveteen).Me kylvetimme vauvaa lääkärin neuvon mukaan aluksi vain kerran viikossa, mutta kun siirryimme " ominpäin" kylvettämään joka toinen päivä, niin iho parani silminnähden. Ja kaikkein paras oli, kun aloimme kylvettää (tai suihkuttaa - Apobasea laitetaan silloin iholle) ihan joka ilta.Vierailija

Meillä on myös todettu hyväksi tarpeeksi usein (eli päivittäin tapahtuvat suihkutukset) ja sitten pari kertaa viikossa ammekylvyt (välillä rasvan kanssa ja välillä ilman). Mutta pääasia on se, että iho pysyy puhtaana. Eli bakteerit ja muut ärsykkeet eivät näin pääse ärsyttämään ihoa. Ja tietenkin rasvaus heti kylvyn/ suihkun jälkeen.

Vierailija

niin pitää olla paljon suihkutustakin...näin sanoi meille pari vuotta sitten tosi kokenut ihotautilääkäri. Eli rasvat pitää välillä pestä poiskin ja hän suositteli myös miel. suihkuttamista kuin kylpyä, suihkussa lika ilm. lähtee tehokkaammin.

Vierailija

Kiinnostuin maitohappobakteereista ja kalaöljystä, mitä annat atoopikkolapsellesi. Minkä ikäinen lapsi Sinulla on? Mihin kalaöljyn parantava vaikutus perustuu? Missä muodossa sen annat?Poikani on 7-vuotias atoopikko, jolla kutisee niska ja ajoittain käsitaipeet.

Niskan suhteen olen jo vähän huolissani, kun siihen pitää laittaa aika usein hydrocortisonia kuureina ja välillä tietysti perusvoiderasvaus. Pienenä käytin Gefilus-kapseleita.Olisin kiinnostunut saamaan Sinulta vähän vinkkiä, kiitos:)-tust-

Vierailija


Poikani on 1v7kk ikäinen. Annan siis helokkiöljyä 20 tippaa, eli noin yksi teelusikallinen, kalaöljyä, yksi annaospussi, käytämme Smart Fish nimistä lähinnä lapsille suunnattua kalaöljyä, koska poika on vielä noin pieni ettei kapseleita voi antaa, mutta jos lapsesi suostuu kapseleita ottamaan, kannataa antaa niitä, tulevat halvemmiksi. Sitten annan vielä niitä maitohappobakteereja, yhden aamulla ja yhden illalla. Kannattaa käydä luontaistuotekaupassa kyselemässä siitä kalaöljystä, osaavat varmasti neuvoa mikä olisi hyvä valmiste tuon ikäiselle lapselle.

Meidän pojalla oli myös niskassa tosi kutisevaa ihottumaa joka hävisi sen jälkeen kun aloimme käyttää noita luontaistuotteita.

Kannatta myös käydä päivittäin suihkussa jotta vanhat perusvoiteet, pöly, lika yms. peseytyvät pois ja saa laitettua uudet voiteet puhtalle iholle. Me myös kylvetämme poikaa öljykylvyissä, koska poika pitää enemmän ammeessa läträämisestä kuin suihkussa olemisesta.

Minulle suositeltiin myös luontaistuotekaupassa Bio Carnosin " kauneusvoidetta" eli karnosiinivoidetta...en ole sitä vielä kokeillut mutta aijon ostaa ja kokeilla.

Tässä taas vähän vinkkejä, toivottavasti näistä on taas jollekin apua:-)!

Vierailija


Meillä poika käy suihkussa kerran päivässä, iltaisin...Minulle lääkäri sanoi että on hyvä käyttää suihkussa kerran päivässä koska lika, hiki ja pöly on huonoksi atoopikon iholle, eli illalla suihkuttelu ja hyvä rasvaus päälle! Kannattaa myös kokeilla joskus öljykylpyjä, eli laitat vaikka vauvaöljyä kylpyveteen niin lapsen iho tulee pehmeämmäksi. Luin myös jostain neuvon että laittaa kamomillateetä kylpyveteen, että se rauhoittaa ihoa...olen kokeillut muutaman kerran ja tuntui että punoitus vähän hellitäisi...tiedä onko sitten psyykkistä:-).

Me aloitimme pari kuukautta sitten käyttämään maitohappobakteereja, sekä kalaöljyä ja sen jälkeen ei ole tarvinnut enää käyttää kortisonivoiteita, pelkillä perusvoiteilla selviämme...ennen tuskailimme ajoittain pahankin ihottuman kanssa...Jos ei ole vielä käytössä niin suosittelen kokeilemaan...ei varmasti auta kaikilla mutta meillä on auttanut...Myös helokkiöljy ulkoisesti laitettuna voiteeksi iholle on ollut meillä tehokas.

Tässä joitain kokeilemisen arvoisia vinkkejä.

Vierailija

Enpä tulut kysyneeksi lääkäriltä, miksi ei saisi kylvettää. Täytyy seuraavalla kerralla kysyä.Kiitos kaikista vinkeistä. Taidamma kokeilla ensin kylvetystä ja maitohappobakteereja ja sitten muita vinkkejä.Mupsi

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat