Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

moikka puolivuotiaiden äidit ja muut jotka osaa vastata!mun kohta puolivuotias tyttöni on syönyt soseita nelikuisesta alkaen. aloitettiin kasvissoseilla, hedelmäsoseet tulivat mukaan myöhemmin. nykyään meillä on kohtalaisen säännölliset ruoka-ajat ja rintamaidolla mennään edelleen.nyt mua on alkanut pikkuhiljaa askarruttaa aterioiden määrät. parhaimmillaan soseita menee noin puoli desiä. kasvismössöt ja puurot eivät oikein uppoa mutta hedelmäsoseita vauvani syö mielellään. niissäkin määrä pysyttelee puolessa purkissa tai desissä. siihen nähden homma on ok, mutta muita ruokia olisi kyllä tarkoitus saada alas paremmin.joten, onko mielestänne määrät pieniä ja osaatteko antaa neuvoja syöttämiseen? en millään haluaisi pakkosyöttää lastani, mutta syöminen alkaa olla aikamoista taistelua. vai onko tää ihan normaalia joka perheessä =)Kommentit (14)

Meidän pojalla on viime aikoina yöunet olleet vähän mitä sattuu. Mietinkin jo, että olisko maha liian täynnä nukkumaan mennessä. Oltiin 6 kk asti täysimetyksellä ja nyt 1 kk syöty soseita ja velliä. Ekojen päiväunien jälkeen syödään kasvissoseita ja liha-kasvisjuttuja n. puolikas pikkupurkki, iltapäivällä hedelmä- tai marjasose, iltapesun jälkeen annan vellin, yleensä menee 2dl ja sen jälkeen vielä uni-imetys. Nykyisin poika herää jo yhden aikaan ensimmäisen kerran ja kitisee monta kertaa yössä. Ilman imetystä ei tunnu rauhoittuvan, joten syöttöjä on ollut nyt noin klo 01 ja ainakin pari kertaa sen jälkeen, herätys n. 7.30 (nukahtaa 21). Aiemmin heräsi ensimmäisen kerran n. 03 ja sitten 06. Mitäs kokeneemmat sanotte näistä syönneistä? Aamupuuron aloittamista olen myös ajatellut. Rintamaitoa siis menee edellisten lisäksi n. 4-5 krt päivän aikana. Imut tuntuu vaan kestävän nykyisin tosi vähän aikaa.Kiinteisiin siirtyminen ei siis meidän tapauksessa ole todellakaan rauhoittanut öitä, päinvastoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä 6kk täysimetyksellä ollut vauva on vajaan kuukauden syönyt soseita. Syö 3kertaa päivässä ja hyvinä päivinä on mennyt max 1/2purkillista aterialla, mutta ei koskaan kaikilla kolmella. Näiden päivien jälkeen yöunet ovat olleet levottomia. Näyttäisi että meillä riittää noin 1/4purkkia 2-3kertaa päivässä, jotta yöunet ovat vielä kohdallaan. Vauva näyttäisi nukkuvan paremmin, kun syö vähemmän. Näiden soseiden lisäksi imetän. Tuo rintamaito saa meillä ainakin vauvan vatsan toimimaan (mikään luumusose ei näytä auttavan) ja kakan koostumuksen tietenkin löysemmäksi. Puuro näyttäisi myös olevan hyvä vatsan toiminnan kannalta.Minusta meillä riittää nämä ruokamäärät hyvin. En edes yritä saada isompia määriä menemään. Rintamaito taitaa olla kuitenkin aika tuhtia syötävää vielä 6kk ikäisellekin.

aloitti kasvissoseiden maistelun 4kk iässä, sit hedelmät ja nyt 6kk iässä maistellu jo lihaa,broikkua ja kalaakin. aluksi määrät oli pieniä,mut aika nopeesti alkoi mennä se " puoli purkillista" (teen soseet itse paitsi hedelmäsoseet) aterialla,joita on nyt 3 (klo 11 liaha/kala/kana+peruna klo 14 hedelmä/marja klo 17 kasvis), lisäks iltapuurona klo20 Muksun vadelma-kaurapuuroa vajaa 1dl menee,on ainoa puuro joka sopii ja jota suostuu syömään.

söisi kyllä enemmänki,varsinki hedelmäsosetta,mut kun annan päälle aina rintaa,täyttyy kyllä. aamulla vielä pelkkää rintaa,kohta aloitetaan aamupuuro.aluksi soseet paransivat öitä,siksi aloitettiinki ku maito ei pitäny nälkää, mut kohta alkoivat taas 2krt/yö syötöt ja 2-5/krt ähinät/itkut.

kokeiltiin velliä illalla mut ei uponnu. mietin onko liikaa jos just ennen yöunia antaa puuroa sen vajaa desin.? söis kyllä enemmänki..

yleensä eka syöttö jo klo 11 ja toka 4-5.. viime yönä heräs vasta klo3 syömään ja mun toinen rinta oli jo ihan tiiliskivenä halkeamassa.. =/

Hei!

mites kun toi meidän jensku (4,5kk) ei oikein nuku öisin hyvin niin ollaan aateltu että paranisko ne unet jos sille antais enemmän kiinteetä ruokaa? Meillä se ruoka puoli on vielä vähän hakusessa.

Meitin melkein puolivuotias poika tosiaan syö sen, minkä millonkin saa hyvällä fiiiksellä meneen alas. Neuvolassa muistaakseni kerrottiin, että 1/2 - 1 pilttipurkilinen aterialla on ihan ok ja yli ja allekin saa mennä, jos on mennäkseen.Poitsu syö yleensä liha-ateriallaan puol purkkia jotain lihasosetta ja puol purkkia hedelmä- tai marjasosetta + muutaman lusikallisen luumua vatsan pehmeyden takaamiseks. Hedelmä/marja kerralla menee yleensä purkillinen ja joskus vähän toista, jos on hurja nälkä. Maitoa menee soseiden päälle semmonen 50 - 100 ml.Eli meil lihat marjat ja hetelmät + maito menee komeesti mutta ongelmia on puuron kanssa, sitä ei menisi millään -on täytynyt korvata aamu ja iltaruokia tän vuoksi velleillä. Ehkä se oikea puurokin löytyy, kun vaan jaksaa jatkaa kokeilemista...-kantrilli

syö (laitan määrät valmisruokien kokojen mukaan vertailun vuoksi, valtaosan teen itse) aamulla ja illalla sen muksu-tötsän puuroa, tai itsetehtynä 2 dlvettä/1 dl hiutaleita. lounaalla 1 prk lihaa ja kasviksia ja 1prk hedelmää, päivällisellä 1 prk kasvissosetta ja 1 prk marjaa, välipala siinä keskellä n. 2 dl marja- tai hedelmäkiisseliä. Maidot päälle.

Pojalla on mahtava ruokahalu, useasti jää vielä suu auki kuin linnunpojalla vaikka koko annos on jo syöty. 5kk neuvolassa 7740g ja 67cm, ettei edes mikään isokokoinen. Johonkin se sapuska vaan menee =)

Vararikossa oltais jos syötettäis pelkkää valmissosetta, onneksi omatekoiset kelpaa.

Ollaan syöty myös jo 4 kk iästä soseita, kasviksia ensin ja myöhemmin hedelmää.

Aterialla menee melkein poikkeuksetta se desi kerralla. Aamulla desi puuroa, vettä nokkamukista ja päälle rintaa. Lounaalla desi hedelmäsosetta ja rintaa, sit välipalalla vielä pelkkää rintaa, päivällisellä kasviksia taas desi +rintaa, illalla taas puuro, vettä ja lopuksi tissin kautta sänkyyn.Eli loistavasti menee, mutta tissillä tyttö viihtyy aika vähän aikaa kerrallaan, huolettaa pikkasen meneekö sitä maitoa tarpeeksi. Toistaiseksi kai on mennyt, kun kasvaa sopusuhtaisesti ja on hyväntuulinen, yöt menee yhdellä syötöllä (20-6.30).Niin, jos tyttö on kovasti väsynyt ruoka-aikana, niin syömisestä ei tule mitään. Silloin ei todellakaan mene koko desiä alas. Niinpä pitää vähän taiteilla ruoka-aikoja unirytmin mukaan, niin onnistuu paremmin. :)

Alkuperäiseen kysymykseen lohduttaisin, että äidinmaito on vielä tuossa vaiheessa oikein hyvää ravintoa eli on kiva jos se maistuu vauvallesi. Meillä nimittäin on käynyt juuri toisinpäin; soseita ja puuroja menee miten paljon vaan, mutta maitoa ei. Nykyään aloitan imettämällä, että menisi edes jotakin. (Siis en halunnut väheksyä huolenaihettasi, ymmärrän hyvin, mutta siitäkin on hirveä olla huolissaakn saako lapsi tarpeeksi maitoa, rintamaidon määriä kun on vaikea arvioida)Sitten samoja kokemuksia kuin Tirpillä. Meilläkin iltapuuron syöminen on rikkonut öitä. Ennen nukahti 20.00 ja söi kerran yössä 5.00-6.30 välillä. Nyt nukahtaa samaan aikaan (ja iltapuuro 19.00 n. 2 dl ja imetys 20.00) ja herää syömään jo 02.00 ja toisen kerran 06.00. Tuntuu EPÄREILULTA?! (Siis tuolloin kahdelta ei rauhoitu muuhun kuin rintaan; viime yönä mies kokeili tunnin ajan antaa tuttia...) Jos muilla kokemuksia, niin olisi kiva kuulla.

Vauva 5,5 kk söi maitoa hienosti (koviketta nykyisin) kunnes pääsi soseiden makuun.Eli soseita menee jopa yli purkillinen/ateria (lounas, välipala, päivällinen) mutta maitoa ei sitten menekään kuin max 70-80 ml, yleensä n 50 ml. Ennen soseita poika on liian nälkäinen " hitaaseen" tuttipulloon ja soseiden jälkeen masu on jo täynnä. Olen vähän pulassa sen suhteen miten saan tarpeeksi maitoa (600 ml) päivässä.Kaipa se on tosi yksilöllistä miten lapset syö. Ei se haittaa vaikka kiinteitä menee vähemmän, kaipa se maito vielä tässä iässä on se tärkein ravinto. Kunhan vain paino ja pituus kehittyvät.

ja juuri kun ehdin huolestua niin sitten onkin tän päivän aikana mennyt sekä kasvis- että hedelmäsosetta kumpaistakin desin verran... jees. vielä kun illalla sais puuron alas samalla tyylillä niin tämä mamma olis oikeen tyytyväinen.

ja olen miettinyt syödäänkö kiinteitä tarpeeksi. Maistelut aloitettiin 4,5 kk iässä ja nyt on neidillä ikää puolisen vuotta. Lisäksi saa rintamaitoa, jota kaipaa öisinkin muutamaan otteeseen.Ilmeisesti herkistyminen jollekin ruoka-aineelle sotki vähän kuvioita ja nyt ollaan oltu aika yksitoikkoisella ruokavaliolla. Vähitellen otetaan lisää uusia makuja. Meillä ainakin toiset maut vaan menevät yksinkertaisesti paremmin. Ja makea uppoaa pääsääntöisesti paremmin kuin muut!. Eilen kun taas kerran yritin saada kana-kasvissoseen uppoamaan huomasin uuden kikan: Annan suunnilleen vuorotellen kana-kasvissosetta hedelmäsoseen kanssa. Tyttö aukaisee reippaasti suunsa kun odottaa saavansa makeaa. Ehkä vähän huijauksen makua, mutta pääasia, että ruokaa menee paremmin. Ja kai sen jälkkärin voi näinkin syödä...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat