APUA, auttakaa kamalassa ikkunanpesuongelmassa!

Vierailija

Rakas insinöörimieheni vuorasi kesällä helteiden aikaan ikkunat foliolla. Hän laittoi suihkupullolla vettä ikkunalasiin ja länttäsi foliot siihen. Ahkerina ihmisinä revimme foliot vasta nyt irti, kun helteet ovat varmasti loppuneet :-)Ikkunoissa on kuitenkin TÖRKEÄT jäljet, kun vesi on kuivunut ikkunan ja folion välissä. Olen kokeillut putsata ikkunaa ikkuna-Tolulla, Fairylla ja tärpätillä, eikä lähde irti juuri mitään...Mikä olisi kaikkein parasta ainetta ikkunanpesuun? Ei kai ikkunat ole lopullisesti pilalla...?

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

Osta rautakaupasta Ksylen- nimistä ainetta ja puhdista sillä. Ei ole kovin kallistakaan. Meillä lähti sillä ikkunoista kaikki lika niiden entisöintiurakan jälkeen. Myös ohuella karhunkielilevyllä voi kokeilla. Jos lasiin on jäänyt jotakin ainetta pintaan, noi kokeilla lasiraapalla, niitä saa myös rautakaupoista ja esim. Biltemasta.

Vierailija

Eli ostin tuon mikä ei päästä sitä lämpöä sisälle rullaverhon niin se ei ole pimentävä, no tekeehän se pikkasen pimeemmäks mutta kyllä sieltä valo läpi tulee mutta lämpö ei.Toiseen huoneeseen mein pitää ostaa nyt pimentävä kun mies tekee yövuoroa nyt ja pitää saada päivällä nukuttua.

Vierailija

siinä sulla sitten vasta ongelma onkin.. naarmii lasin piloille.

kunnon liotusta vaan. muista kuitenkin suojata ikkunanpuut hyvin, etteivät turpoa.astianpesuainetta siis veteen ja märällä rätillä pyyhit, ja pyyhit, ja pyyhit. anna sen veden siinä vaikuttaa aikansa ja taas.. pyyhit..good luck!

Vierailija

Tää ketju on viime syksyltä ja ongelma on vieläkin olemassa.Skraballa ei nimittäin oikein lähdekään, jää sellainen harmaa kerros.ap

Vierailija

vaan likaa, ei naarmuta lasia, jos osaa käyttää!! Eihän esim. keraaminen liesikään naarmuudu, jos sitä skraballa putsataanKerro miten putsaus onnistui

Vierailija

tai sitten laitatte vanhan rullaverhonne taakse folion.Minä ostin sellasen verhon ja on todella hyvä keksintö. Normaalisti meillä varmaan 40 astetta olkkarissa lämpöä mutta nyt ihan normaali.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Itse oisin varmaan jo antanut urakan siivousfirmalle, mutta olenkin laiska.
Kyllä mies niitä jynssääkin, mutta mä kyselen neuvoja ja määräilen sitten miestä :-)Siivousfirmaan en taida raaskia sijoittaa - opiskelijoita ollaan.ap

Vierailija

Olet varmaan kokeillut erilaisia liuottimia

- tärpätti

- sprii

- saippuaEntä

- ruokaöljy

- sokeripala (sillähän saa naarmuttamatta esim. pohjaan palaneen kattilan puhtaaksi)

- nokeutuneiden uuninluukkujen puhdistukseen tarkoitettu aineMiten onnistuisi pakkausteipin teippipinnalla töpöttely (tällä saa ihan ihmeesti kaikenlaisia tahmoja irti)?Entä, jos lämmität ikkunaa hiustenkuivaajalla, auttaisiko tämä?Entä TV:ssä mainostetut ihmesienet? Karhunkieli?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


vaan likaa, ei naarmuta lasia, jos osaa käyttää!! Eihän esim. keraaminen liesikään naarmuudu, jos sitä skraballa putsataanKerro miten putsaus onnistui
Ahkerana ja aikaansaavana ihmisenä kävin skraban ostamassa jo tänään. Hyvin tuntuu lika lähtevän eikä naarmuja tule.ap.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat