Sisaruksille nimet samaa sarjaa vai jokaiselle ihan omanlaisensa???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ajattelinpa kysellä onko perheissänne lapsillenne valittu nimet jollakin tietyllä logiikalla joka toistuu kaikilla sisaruksilla. Esim alkukirjain, kirjainten määrä, luontonimet tai tietyn aikakauden nimet. Vai oletteko valinneet parhaan mahdollisen nimen lapsellenne välittämättä siitä sopiiko se millään lailla sisarusten nimiin.

Omassa perheessämme kolmen lapsen nimet ovat oikeastaan vähän kuin varkain muodostaneet tietynlaisen sarjan. Eli kaikissa kolme tavua, alkukirjaimissa tietty logiikka, yleisyys samaa luokkaa. Ovat kuitenkin melko erilaisen kuuloisia nimiä, mikä on ollut tarkoituskin. Sarjan jatkoksi sopisi muutama nimi, jotka noudattaisivat samaa logiikkaa, mutta ne eivät muuten miellytä niin paljon kuin jotkut muut nimet. Siksi olen tätä nimien " sarjoittamista" pohdiskellut viime aikoina. Tällä hetkellä, jos saisin jatkoa sisarussarjaamme keksiä, valitsisin luultavasti nimen,joka ei ihan hirmuisesti poikkea isompien nimien tyylistä, mutta joka ei ehkä täyttäisi kaikkia samoja kriteereitä kuin isompien nimet.

Mutta siis mielipiteitä ja kokemuksia teiltä muilta? Miten teillä sisarusten nimet on valittu?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

M-sarja tuli ihan vahingossa. Mulla on kriteerit olleet pojilla konsonanttiloppu, tytöillä a-loppu. Kolmannesta piti tulla Elias, mutta näyttikin enemmän Mikaelilta. Jos vielä tulee lapsia, pojasta tulisi se Elias, josta voisi sitten jatkaa e-sarjaa :) Tytölle tiedän vielä ihania m-nimiäkin kuten Minea. Mutta jos tulee paljon lapsia, voi olla aika kornia jos kaikki alkavat samalla kirjaimella. Tärkeintä mulle kuitenkin on että sointuvat yhteen, esim. Elias-nimessä on samoja äänteitä kuin muissakin.

Vierailija

Mutta en oo itse saman alkukirjaimen kannattaja. Nimien pitää myös erottua toisistaan. Eli ei saman kuuloisia tyyliin: Emmi ja JenniMeillä siis on vasta yks lapsi mutta haluisin (jos luoja suo lisää lapsia), että seuraavankin nimi on lyhyt eli kaksi tavuinen ja mielellään vaan 4 kirjaiminen. Kolmitavuista tai yli en anna.Musta on outoa jos toinen on tavallinen (Anna) ja seuraava erikoinen (Elisia).Toi vikan tavun yhdistäminen on kyllä aika houkuttelevaa (Siiri ja Lauri). Varsinkin noissa yli 4 kirjaimisissa nimissä. (Ei välttämättä Sara ja Kira)

Vierailija

Etunimi on molemmilla kaksitavuinen ja harvinainen (tosin taitaa olla yleistymässä). Alkaa eri kirjaimella. Ei ole kalenterissa. Toinen nimi molemmilla pitempi ja ruotsinkielisestä kalenterista (olemme kaksikielinen perhe). Nimipäiviä vietetään toisen nimen päivinä. Nimillä on myös kaimat lähisuvussa.

Nimet ovat tietenkin mielestämme kivat ja kauniit.

Minusta on mukavaa, kun nimissä on jotain yhteistä, esim. saman aikakauden nimet. Liian toistensa kaltaiset nimet eivät minua säväytä.

Vierailija

halusin kaksostytöille aivan omanlaisensa nimet, ovathan he ihan omia persoonia. Joitain yhtäläisyyksiä etsin, mutta en halunnut nimiä tyyliin:" Jonna ja Minna" .

Toinen tyttö sai yleisen, toinen nykyisin erittäin vähän käytetyn nimen.

Yhtä monta kirjainta nimissä/tavuissa.Toinen kirjain i molemmilla.

Toisen nimi on puu, sirompirakenteisen tytön nimi tarkoittaa pientä oksaa.(viittaa siihen, että olivat vatsassa yhdessä) jne.

Tytöillä on kaksi nimeä, pojalle annoimme kolme ja siihen taas on omat syynsä. Oli tarkoitus antaa ensin myös hänelle kaksi nimeä. Pojan nimi on muotinimi ja se oli niin ehdoton suosikkini ollut jo vuosia, että en osannut muita vaihtoehtoja edes miettiä. Pojan nimellä ei ole mitään yhtäläisyyksiä tyttöjen nimiin ja kaikilla on aivan erityyliset nimet- mutta löytyy almanakasta kaikki. Kaikki nimet (myös toiset nimet mukaan ottaen) alkaa eri kirjaimilla.

Vierailija

Erityisesti Virve onkin tänä päivänä varmaan melko harvinainen. Minusta Virva on vielä kauniimpi, sopisi muuten meidän tytön mahdolliselle siskolle, joka tosin on vielä vaan mamman haaveissa...

Vierailija

että lasten nimet alkavat samalla kirjaimella. Mutta tämähän on mielipideasia. Itselläni on kolme pikkusiskoa, ja kaikki alamme A kirjaimella. Itselläni on nyt yksi poika. Suunnittelemme nyt toista, ja olen jo päättänyt etsiä nimen, joka alkaa myös V kirjaimella.

Vierailija

Meillä yhdistävä tekijä lasten nimissä on se, että ne kaikki tarkoittavat jotain, ts. ovat nimien lisäksi myös tavallisia sanoja (tyyliin Vesa, Kivi, Hilla...)Muuten valittiin nimet kauneuden mukaan eli mikä tuntui kivalta. Ai niin, halusin että nimissä on eri määrä kirjaimia kaikilla lapsilla ja että alkavat eri kirjaimilla (helppo nimetä tavaroita kun on eri alkukirjaimet), mutta nuo eivät olleet ehdottomia kriteereitä vaan bonusta, jotka toteutuivat.Meillä onkin sitten esikoisella nimi, jota on annettu Suomessa 2 kpl (5 kirjainta), keskimmäisellä antovuotensa top 10:een sijoittuva nimi (6 kirjainta) ja kuopuksella alle 200 kantajaa omistava nimi (4 kirjainta). Että vähän vaihtelee... Mutta jokainen on nimensä näköinen ja olemme niihin kaikkiin todella tyytyväisiä!

Vierailija

Helppoja lausua, ja kansainvälinen etunimi, ja miksei toinenkin nimi.

Kaksi nimeä kummallekin. (Toinen kyllä vielä auki, kun mahassa vasta).

Ei ala ollenkaan samalla alkukirjaimella, eikä ole mitenkään arvattavissa toisen nimi toisesta, mutta kuulostaa silti meidän korvaamme ihan luontevalle tyttö-poika-sisarusparille. :)

Pääasia, että on parhaat nimet kaikista, ei mitään siis sarjaa olla mietitty nimistä sen kummemmin.

Vierailija

Meille on toinen muksu syntymässä ja nimet on jo valmiina. Jotenkin haluan, että myös tulevien lasten nimet " sopivat" ainakin äännemaailmaltaan esikoisen nimen kanssa. En halua, että nimet alkavat samalla kirjaimella (esikoisen nimi alkaa R-kirjaimella, enkä erityisesti pidä muista r-alkuisista nimistä).Meillä seuraavan lapsukaisen nimi joko

- loppuu samaan konsonanttiin kuin isoveljellä

- sisältää samoja kirjaimia, samoja kirjainyhdistelmiäEsim. näin vois mennä meidän sisarussarjat (siis tähän tyyliin):

Anneli, Enni ja Olivia

Iiris, Siiri ja Aaro

Nooa, Anniina ja Anttoni

Vierailija

alkavat eri kirjaimella ja ovat eri pituisetkin. Toiset nimet sitten muistuttavat toisiaan, mutta tämä ei ollut mikään kriteeri. Niin vain kävi ja se on oikeastaan aika hauskaa. Seuraavan lapsen nimi tulee alkamaan jälleen omalla kirjaimella ja toinen nimi saa olla mikä vain nyt sattuu sopimaan. Ainoa kriteeri nimien suhteen on, että ovat vanhoja ja suomalaiseen suuhun sopivia. Henk. koht. en ole pitänyt samalla kirjaimella alkavista nimisarjoista, mutta ymmärrän kyllä, että samantyyliset nimet miellyttävät. Hauskempi nimeämistapa on esim. tyyliin Siiri ja Lauri. Mutta nämä ovat mielipideasioita:)

Vierailija

meillä on silleen tähän mennessä ett pojilla on raamatulliset nimet ja tytöillä luontoaiheiset nimet. ja sitä linjaa voisin jatkaakin muttei mikään ehdoton ole! vanhempien ja kahden ekan lapset nimet alko kaikki samalla kirjaimella ja meinas alkaa 3.lapsen mut sit ei alkanutkaan :). kahdella ekalla lapsella 2nimeä, kolmannella kolme. nää nimien saamiset on silleen jännät koska ei aina tiedä mistä sit viime hetkellä tykkää. nimimaku vaihtelee... toisaalta on kiva ettei olis liian samanlaiset

Vierailija

joissa nimet sointuvat jollain tavalla yhteen.

Yhdistävä tekijä voikin sitten olla monenkinlainen.Meidän kolmen muksun kutsumanimet alkavat samalla kirjaimella ( P ), ovat viisikirjaimisia ja loppuvat jokainen eri vokaaliin. Kaksi nimeä löytyy allakasta kolmas ei.

Toisissakin nimissä (vain yksi toinen nimi) on tietty kaava: ovat kolmitavuisia ja loppuvat kaksoiskonsonanttiin ja iihin.Mutta sointuva nimisarja voi siis todellakin toimia ilman mitään " kaavaa" .

esim. Liisi, Jouko ja Siru olisi mielestäni ihan kaunis kokonaisuus, toisin kuin Miia, Kiia ja Tiia.Vaan makuasioitahan nämä kaikki tyyni ja erilaiset tyylit eläköön ;o)t:: p-sarjan mamma perenna

Vierailija

_Tintti_:

Lainaus:


halusin kaksostytöille aivan omanlaisensa nimet, ovathan he ihan omia persoonia. Joitain yhtäläisyyksiä etsin, mutta en halunnut nimiä tyyliin:" Jonna ja Minna" .

Toinen tyttö sai yleisen, toinen nykyisin erittäin vähän käytetyn nimen.

Yhtä monta kirjainta nimissä/tavuissa.Toinen kirjain i molemmilla.

Toisen nimi on puu, sirompirakenteisen tytön nimi tarkoittaa pientä oksaa.(viittaa siihen, että olivat vatsassa yhdessä) jne.
Hitsi, Tintti, kun jäin miettimään tyttöjesi nimiä... *raapii päätään* Tulin niin uteliaaksi! En keksi muita kriteereihin sopivia kuin Pinja ja Ritva, olenkohan oikeassa? Uskallatko paljastaa?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat