Pikkupojan päässä satoja näppylöitä.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Haluaisin kysyä teiltä, onko muiden lapsilla ollut sellaista erikoista iho-oiretta, jossa tulee pienehköjä, tarkkarajaisia, punertavia, kovia näppylöitä päähän, käsivarsiin ja sääriin??

Meidän 2v:lla sellaisia on nyt muutaman viikon ollut. Kaksikin lääkäriä on niitä katsonut, toisella ei ollut aavistustakaan mitä ovat, toinen veikkasi lintukirpun puremia. Itseäni epäilyttää tuo kirppujuttu, kun on näinkin myöhäinen syksy jo. Saattaa se toki olla mahdollistakin, en sitä sano, koska en ole itse lääkäri.

Lääkityksenä meillä niihin on Aerius 2,5ml aamuisin ja Atarax 5ml iltaisin, lisäksi voi sivellä kortisonivoidetta. Näpyt kutisevat.

Allergialta eivät kummankaan lääkärin mielestä näytä ollenkaan.Onko muilla ollut tällaista?

Kommentit (14)

Vierailija

Kiitos tuosta linkistä. Sieltä kun lueskelin ja etsiskelin niin aloin miettiä, että voisiko nuo olla molluskoita. Vai voikohan niitä olla noin paljon? Muuten tuntuivat oireet sopivan molluskoihin, varsinkin kun sivuilla kerrottiin, että molluskoita on usein atooppista ihottumaa sairastavilla lapsilla ja leviävät ihoa raapiessa.Onkos kellään kokemusta molluskoista? Voisiko nämä olla niitä? Melkoista veikkailuahan tämä on, mutta en viitsisi millään lääkäriin mennä jos kyse on jostain itsehoidettavasta ihottumasta tms. Ja ajankin kun saa parin viikon päähän niin mistä sitä tietää mitä näppyjä silloin on vai onko mitään. :) En siis pidä tätä niin vakavana että päivystyksen veisin.

Vierailija

Nyt pojalle tuli korvatulehdus, todettiin maanantaina, ja siihen antibiootti. Ja iho paranee. Olisikohan se ollut jonkin bakteerin aikaansaannosta, kun näyttää, että antibioottikuuri auttaa siihenkin..?

Vierailija

Meillä on nyt tilanne hallinnassa; näpyt on hävinneet muutamaa jalassa olevaa lukuunottamatta. Se mitä ne olivat jäi hämärän peittoon. Mutta tuskin olivat mitään syyhyä eivätkä muistuttaneet lintukirpunpuremiakaan kokonsa puolesta ainakaan meillä.

Vierailija

Tuossa jo aiemmin kuvailin tyttömme näppylöitä. Viikonlopun aikana niitä on tullut roppakaupalla lisää. Nyt niitä on vatsassa, selässä, käsivarsissa ja muutama jaloissakin. Mitä ihmettä tämä voi olla?

Ovat siis ihan pieniä, punaisia, tarkkarajaisia kohoumia ja osassa on valkoista " keskellä" .

Jos olisivat suurempia ja niissä olisi nestettä sisällä voisin luulla vesirokoksi. Mutta ei kai vesirokkoa voi olla ihan ilman kuumetta tai muita sairauden oireita? ja silloin kai näppylöitä olisi kaikkialla?

Jos joku osaa edes arvata mitä tämä voi olla niin kertokaa heti, olisin tiedosta kovin kiitollinen!Vierailija

Meidän 5-v. tytöllä on ilmeisesti samoja näppylöitä vatsassa ja käsivarsissa. Ilmestyivät tämän viikon aikana ja välillä kutisevat. Lääkärissä ei olla käyty. Perusvoidetta olen niihin laittanut, kun sitä muutenkin tytön rasvaamiseen käytän. Tytöllä on ruoka.aineallergioita ja jotenkin olen ajatellut josko niihin liittyisivät, mutta nyt kyllä herää epäilys, että näillä ei olekaan mitään yhteyttä. Aikaisemmin allergiaihottuma on ollut aivan toisenlaista. Eli jos jollakin muullakin on tällaista ollut niin minäkin olisin kiinnostunut kuulemaan onko tähän jotain hoitokeinoa vai paraneeko itsestään. Nuo em. lääkkeethän ei paranna vaan hillitsevät lähinnä kutinaa. (Atarax on meilläkin ollut välillä käytössä, mutta tähän vähäiseen kutinaan en ole sitä antanut.)

Vierailija

näitä punaisia näppylöitä vartalolla ja jopa kasvoissa. Käytiin jo kerran lääkärillä joka epäili että jotkui pitkittyneestä infektista. saatiin antibioottikuuri ja näppylät ehkä vähän väheni. Nyt 2 viikkoa kuurin aloittamisesta uusi yskä ja näppylöitä vaihtelevasti. Tänään ei ollut kuin muutama. Nekin on aina aamulla herättyä, häviävät päivän mittaan. No, tänään menemme ihan ihotautilääkärille, katsotaan mitä hän sanoo...

Vierailija

Meillä on joskus ollut lintukirpun (oletettavasti) puremia, ja ne voivat olla kooltaan tosi isoja, ja yleensä näkyvä reikä, kuin paarman puremassa! Niitä saattaa olla hiusjuurissa, mutta nuo ei kyllä kuulosta siltä!

Enkä ole koskaan kuullut, tai ei meidän lapsilla ainakaan ole molluskoja koskaan ollut pää nahassa! Kuvailut viittaisivat johonkin iho infektioon! Eikö niistä voisi ottaa virus/ bakt viljelyä? Toivottavasti selviää!

Vierailija

samantapaisia ja ne oli syyhypunkin jälkiä!!! Se kuulemman kutiaa eniten sormien ja varpaiden välissä. Tarttuu helposti lapsiin ja rask.oleviin. Pois saanti v mäistä. Siihen on sellaista rasvaa. Labrassa voivat helposti katsoa mikroskoopilla kun lääkäri ottaa näytteen..Toivottavasti on jotain muuta mut tässä yksi ehdotus!

Vierailija

Tänään soitin tev.hoitajalle ja hän oli sitä mieltä, että oletettavasti ei ole mitään rokkoa eikä molluskoitakaan kuulemma noin paljon yhtäkkiä pitäisi tulla. Arveli, että voisi olla jotain allergiaan liittyvää ja joku bakteerijuttu. Eli ei kovin paljon selvinnyt, mutta neuvoi seuraamaan tilannetta ja jos näpyt lisääntyy kovasti tai alkavat kamalasti kutiameen käymään lääkärissä.Seurataan siis tilannetta. Mikähän mahtaa olla tilanne alkuperäisen viestin laittajan lapsella? Onko teille selvinnyt mistä on kyse tai tilanne parantunut?

Vierailija

Meillä näpyt ovat hiukan vähentyneet nyt, kun olen niitä Sibicortilla yrittänyt hoitaa. Kutinalääkkeet myös edelleen käytössä, muuten lapsi raapii ihonsa ruvelle.

Olisko ne sitten noita lintukirppujuttuja, mene ja tiedä.

Rokoista ei varmaan ole meillä kysymys, koska mitään kuumeilua tms. ei ole ollut, ja iho-oireet ovat kestäneet viikkoja.

Mutta, kuten sanoin, parempaan päin ehkä ollaan menossa. Joku viestissään ehdotti ihospesialistia, pikkukaupungissamme ei sellaista ole, joten yritetään pärjätä toistaiseksi ilman.

Valaanvatsa, teidän lapsella kuulostaa olevan hyvin samanlainen iho kuin meidän. Toivotaan, että näpyt häviävät :)

Vierailija

Aerius

Reseptivalmiste

Schering-Plough Oy

Vaikuttavat aineet: Desloratadiini (antihistamiini).

Lääkemuodot: Tabletti 5 mg. Siirappi 0,5 mg/ml.

Käyttötarkoitukset: Allergisen nuhan tai nokkosihottuman oireiden lievittämiseen.Atarax

Reseptivalmiste

UCB Pharma Oy Finland

Vaikuttavat aineet: Hydroksitsiini.

Lääkemuodot: Tabletti 25 mg. Siirappi 2 mg/ml.

Käyttötarkoitukset: Kutinan ja ihon muiden allergiaoireiden lievitykseen. Myös levottomuuden, ahdistuneisuuden ja jännittyneisyyden hoitoon.Kortisonia taas käytetään mitä moninaisimpien oireiden hoitamiseen.Hmmh, kävitkö ihotautien erikoislääkärillä? Suosittelen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat