Lonkkaluksaatiosta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei kaikki lonkkaluksaatiovauvojen vanhemmat!Mitä teille kuuluu? Meillä vauvalla todettiin synnytyssairaalassa kotiinlähtörarkistuksessa molemminpuolinen lonkkaluksaatio viime kevättalvella ja hoidoksi määrättiin (7 vkoa) lonkkalasta. Lonkat parani lastahoidolla tosi hyvin, toinen lonkka oli kunnossa jo ensimmäisen viikon hoidon jälkeen ja toinenkin seuraavassa kontrollissa eli kolmen viikon lastahoidon jälkeen. Lastaa pidettiin ennalta sovittu aika kuten lienee ymmärtääkseni tapana.Nyt meillä oli viikolla tuolloin keväällä sovittu konrtollikäynti ja röntgenkuvat, kun tyttö on nyt 6 kuukautta. Lääkärintarkistuksessa kaikki oli muuten hyvin, mutta röntgenkuvien mukaan luutumista ei ollut vielä tapahtunut. Tytöillä luutuminen tapahtuu kuulemma yleensä keskimäärin noin 6 kk iässä. Tyttö on nyt 6 kk. Ymmärsimme, ettei lääkäri ollut siitä vielä kamalan huolissaan ettei luutumista ollut vielä tapahtunut ja saimme uuden ajan 3 kk päähän, jolloin tuo luutuminen vielä tarkistetaan uusilla röntgenkuvilla.Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia? Lääkäri kyllä sanoi, ettei vielä ole syytä huoleen, koska on kuulemma äärimmäisen harvinaista etteivät lonkat paranisi, kun kerran lastahoitokin tehosi. Mutta näin vanhempana käy tietenkin mielessä sekin vaihtoehtokin, että mitä jos sitä luutumista ei tapahdukaan...? Ja ellei tapahdu niin mikä siihen voisi olla syynä? Ja mitä sitten tehdään? Kysymyksiä jotka olisi tietenkin pitänyt esittää lääkärinvastaanotolla, mutta eipä siinä tilanteessa käynyt mielen vieressäkään.Vastauksista kiitollisena, ihanan pikkuprinsessan äiti

Kommentit (7)

Vierailija

Omalla tytölläni huomattiin synnytyslaitoksella oikean lonkan subluksaatio ja hoitona oli 8 viikon lastahoito. Lonkka oli tukevan tuntuinen jo ensimmäisessä kotrollissa 2 viikon jälkeen mutta lastahoitoa jatkettiin kuitenkin se 8 viikkoa.Kysymyksiisi en ikävä kyllä osaa vastata koska meillä röntgenkontrolli on vasta ensi maanantaina ( 4kk kontrolli) mutta kyllä jännittää jos lonkka ei kuitenkaan olekaan kunnossa. Palailen asiaan sitten hieman viisastuneena ensi maanantain jälkeen.

Vierailija

Hei!Kirjoittelin tänne palstalle kolme kuukautta sitten kun olimme käyneet lastalla hoidetun lonkkaluksaation 6 kk kontrollissa.Nyt tänään kävimme 9 kk kontrollissa ja kaikki oli kuin olikin kunnossa! Eli luutuminen oli vain hieman viivästynyt tuolloin kolme kuukautta sitten, mutta nyt kaikki oli niin kuin pitääkin. Tyttö on lisäksi oppinut reilun viikon sisällä ryömimään ja konttaamaan! Voi sitä pienen ihmisen riemua kun pääsee nyt itse eteenpäin tutkimaan paikkoja!Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Vierailija

hoitona oli 7 viikon lastahoito. Viimeisen kerran kävimme lastenpolilla noin vuoden ikäisenä, kun tyttö oppi kävelemään ja samoja juttuja silloin meidän neidillekin kerrottiin. Kaikki on mennyt ihan hyvin. ja sitä lastaahan pitää silti pitää se 7 viikkoa, vaikka vaiva olisikin parantunut jo aikasemmin. Uskon, että teilläkin menee kaikki ihan hienosti. Ja kirjotahan paperille ylös nuo kysymyksen ja kysyt sitten ens kerralla lääkäriltä tai soita sinne lastenpolille niin sun ei tarvi olla turhaa huolissasi :)

Vierailija

Kiitos rohkaisevista viesteistänne! Ja onnea sinne tuleviin kontrolleihin niille, joille se on ajankohtaista.Joku kysyi miten vauvaa on neuvottu käsittelemään. Meille lääkäri sanoi 6 kk kontrollissa vartavasten, ettei lonkkia tarvitse mitenkään erityisesti varoa vaan ihan normaalisti voi lasta käsitellä. Eli voinee huoletta vauvamuskarin aloittaa?Jollakin oli maanantaina kontrolli. Olisi kiva kuulla kuulumisianne!

Vierailija

on 6kk iässä. Miten teitä on neuvottu käsittelemään vauvaa? Mieli tekisi

mennä muskariin ym. juttuihin, mutta arvelluttaa vauvan lonkkien takia.

Vierailija

Viestisi oli kuin meidän kirjoittama! Tyttö on nyt reilu 2 vuotta. Vauvana todettiin molemminpuolinen lonkkaluksaatio, jota hoidettiin lastoilla 10 vko:a. Puolen vuoden kontrollissa ei luutumista ollut vielä tapahtunut, 9 kk tilanne oli jo vähän parempi. Seuraava kontrolli oli kävelemään oppimisen jälkeen (oppi vasta 1 v 4 kk). Edelleen toisen lonkan luutuminen oli hieman vaillinaista, joten taas on kontrolli edessä tänä talvena. Ei kuulema vaikuta mitenkään tytön liikkumiseen (juoksee kovaa kyytiä), voidaan ehkä leikata sitten noin 15-vuotiaana, JOS on tarvis. Meillä ei tuo luutumisen heikkous ole vaikuttanut arkeen yhtään mitenkään, eikä toivottavasti tule vaikuttamaankaan. Tsemppiä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat