Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ummetus

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olisiko teillä kokemuksia tai neuvoja jakaa ummetusasiassa?Puolitoistavuotias tyttäreni alkoi reilu yksivuotiaana kärsiä ummetuksesta. Tämä tapahtui heti sen jälkeen, kun päiväimetykset loppuivat ja äidinmaidon määrä ruokavaliossa pieneni huomattavasti. Tällöin myös kiinteiden ruokien määrä kasvoi huomattavasti. Siihen asti neiti söi pääasiassa maitoa, kiinteitä erittäin huonosti.Vatsaa on yritetty pehmittää kaikin (ruokavalioon liittyvin) keinoin, mitä tiedän. Tukena ovat olleet neuvolasta saadut esitteet. Ruokailutottumukset ovat hyvin terveelliset muutenkin. Kasvisten, hedelmien ja marjojen osuus on suuri. Sokeria ja valkoisia jauhoja vältetään. Yms. Kuitenkin kakka tulee useimmiten itkun kanssa. Olen huomannut, että nykyään tyttö pidättää kakkaa tarkoituksella. Tyttö on ollut reilun kuukauden päivähoidossa. Siellä ei kakkaa koskaan.Pari viikkoa sitten aloin epätoivoissani antaa Levolacia, joka auttoi pian. Kun lopetin, ongelma palasi. En tiedä, miten näitä ulostuslääkkeitä voi käyttää. Neuvolassa suositeltiin mallasuutetta. Se auttoikin aluksi, mutta ei enää.Harmittaa, etten ole vienyt lasta vielä asiasta lääkärille. Olen odottanut puolitoistavuotis(lääkäri)neuvolaa, joka on kahden viikon päästä, mutta nyt päätin, että soitan heti maanantaina ajan lääkärille. Toisena vaihtoehtona olen miettinyt vyöhyketerapeuttia.Osaisitteko sanoa jotain tähän tilanteeseen? Kellään tutulla lapsella ei tunnu olevan samaa vaivaa, vaikka lasten ummetus on neuvolan mukaan yleistä.

Kommentit (4)

Vierailija

monille auttaa kuitupitoiset ruoat. omena, päärynä, kaurapuuro, erilaiset leseet, luumu.toivottavasti saatte pian apua, kummipoikani on kärsinyt ummetuksesta koko ikänsä. nyt 4v vanhana alkaa vaiva onneksi helpottaa.

Vierailija

pikkusella on ummetusta, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Aina jos on kova kakka niin levolacia annetaa että alkaa pehmenemään. Nyt ollaan huomattu säännöllisen aamu ja ilta kaurapuuron pehmentävän kakkaa. Niin että harvoin tarvii levolacia. Voihan levolacia antaa ylläpitoannosta 5ml päivässä. Apteekista voi kysyä kuinka pitkiä jaksoja sitä kannattaa antaa.-iskä21-

Vierailija

Se ainoastaan lisää nesteen määrää ulosteessa ja kakkaminen helpottuu. Siis haitaton lääke. Poikani söi laktuloosia yli puoli vuotta todella pahan ummetuksen hoitoon, joka onneksi sitten parani. Mutta jos Levolac auttaa, niin ei ole mitään syytä olla antamatta sitä.

Uusimmat

Suosituimmat