Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Epätoivo hiipii kun mikään ruoka ei tahdo sopia...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tyttäreni on 15kk, ja edelleen käytössä vain 6 ruoka-ainetta, possu, kana, vaalea riisi, luumu, vadelma, ruusunmarja + Nutramigen-maito, jota suostuu lipittämään vain öisin. Vitamiinitkin tulevat ulos ennekuin ehtivät vaikuttaa, siksi annan tytön edelleen lipittää tuota yömaitoa.Viimeksi kokeiltu huonolla menestyksellä kesäkurpitsa ja kaura. Hän on suolioireinen, eli ripuli, oksentelu ja mahakivut ovat arkipäivää. Olen pitänyt tytön kokeilujen välissä välillä parinkin kuukauden taukoja, että lapsi saa levätä ja voida hyvin. Sekin tosin keskeytyi kun keväällä paukkasi päälle astma ja korvakierre.... Lääkketkin on otettava piikkinä, antibiootit ei pysy sisällä, ja aiheuttaa suunnatonta kouristelua ja kipua.Onko teitä muita, vai oletteko liian väsyneitä käymään edes näillä palstoilla??Minulle suuri onni on tyttäreni kasvu ja kehitys, jonka vuoksi ei tarvitse menettää yöunia. Hän kulkee aivan neuvolan yläkäyrillä, painoa 12kg ja pituutta 83,5cm.Seuraavaksi pitäisi kokeilla pinaatti, kerään voimia siihen ja jos heti alkuviikosta.... Toivoni alan olla jo menettänyt, mutta onhan se yritettävä, JOS tärppäisi.........

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä neito 13kk ja käytössä 10 ruoka-ainetta+Almiron Pepti-maito. Nytkin tyttö valittelee makuuhuoneessa isälleen masua, eli meillä myös oireet suolesta. Nykyisin yleisimmin oireet pelkkää mahakipua, joten kauhean vaikea kokeilla uusia ruokia, kun voihan sitä lasta yöllä itkettää miljoona muutakin asiaa. Korvat putkitettiin 8kk iässä, ja nyt syksyllä on taas täysi infektiokierre päällä. Väsyttää.Lisäksi me harjoitellaan päiväkotielämää, talvella pitäisi palata töihin. Aika epätoivoinen yritys...Oletan, että tunnelin päässä on valoa. Nyt 4v esikoinen oli vähintään yhtä allerginen, hänellä alkoi tilanne helpottamaan 2v iässä. Nyt enää muutama ruoka ei käy.Jaksamisia kaikille kohtalotovereille!

Vierailija

Olen monilta kuullut, että nämä ruoka-aine allergiat helpottavat lapsen vanhetessa. Itsekin painin 5 kk ikäisen tyttöni kanssa tämän ruoka-aine ja atooppisen iho ongelman kanssa. Tuttavani tyttö eli viidellä ruoka-aineella 2 vuotiaaksi ja sitten alkoi helpottaa. Koitahan jaksaa.

Vierailija

Täällä lapsi 1v5kk ja sopivia ruoka-aineita 3-4. Vuoden iässä hermoilin aika tavalla suppeasta ruokavaliosta, mutta nyt mennään taas maltilla eteenpäin.

Vierailija

Itselläni kaksi allergista lasta, 2,5 ja pian 6. En olisi muutama vuosi sitten ikinä uskonut sanovani, että meilläkin pahin on ohi ja ne menevät todellakin iäkin ja vastustuskyvyn parantumisen myötä hiljalleen ohi, mutta niin vain on. Esikoinen oli erittäin vaikeasti iho-oireinen ja pari ekaa vuotta meni keittosuolakääreissä, ruokavaliona hirssi, mustikka, riistalihat, peruna ja porkkana. Toki olimme lääkärin ja ravitsemusterapeutin valvonnassa ja hoidossa, ruokavaliota täydennettiin tarpeen mukaan öljyllä, kuituvalmisteella ja ravintolisillä. Maitona oli Neocate, sittemmin riisimaito. Hae sitkeästi apua ja vertaistukea esim. Allergia- ja Astmaliitosta, äläkä ota turhaan paineita uusista ruoka-ainekokeiluista. Kaikki ajallaan, hiljalleen! Tsemppiä!

Vierailija

mutta sitä ei voi ennustaa, onko se 2v, 3v, 4v vai milloin. Meidän vähemmän ruoka-allerginen poika parani täysin 3-vuotiaana, ja " kaikelle allergisella" tytöllä alkaa nyt ruuat sopia paremmin kun täytti 2. Olisi hyvä tilanne nyt kokeilla uutta, mutta sairastelun vuoksi ei voida. Nyt käytössä Nutramigenin lisäksi n. 20 ainetta. Yksivuotiaana taisi olla n. 10, jos rasvat, sokerit jne. lasketaan myös.Niitä muita samassa tai pahemmassakin tilanteessa olevia löytyy täältä: http://groups.yahoo.com/group/allergia/

Allergia- ja astmaliiton keskusteluryhmät kannattaa myös selvittää, ainakin jos asut isommalla paikkakunnalla, niin todennäköisesti löytyy. Eli www.allergia.com ja sieltä paikallisyhdistykset.

Vierailija

Bataatti? Kokeile luomuna, monille kasvinsuojeluaineet ja keinolannoitteet kasvinviljelyssä aiheuttaat oireita.Meidän atoopikko + herkkävatsainen sai vasta 1 vuotiaana esim. perunaa.

Uusimmat

Suosituimmat