Kehu kaupunkisi pk-seudulla! Sipoo, Jäke, Kerava, Tuusula...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Moi!Oma kypsymisaste Vantaalla alkaa jo päästä saturaatiopisteeseen ja suunnittelemme tosissamme muuttoa pois täältä kasvattamaan lapsiamme ja viemään veromarkkamme muualle (terveisiä vaan kunnanisille... yhdet (teidän mittapuunne mukaan) hyvätuloiset lähtee, kiitos teidän lapsivihamielisen politiikkanne).Kertokaa te muualla pk-seudulla asustavat, mitkä asiat omassa kotikaupungissanne on hoidettu hyvin ja mikä mättää. Meitä kiinnostaa tietysti päivähoito, koulu, terveydenhoito ja muut kunnalliset palvelut, lasten harrastusmahdollisuudet jne.Realiteetit (asuntojen hinnat ja työmatkat) huomioonottaen vakavia vaihtoehtoja ovat esim. Sipoo, Nurmijärvi, Tuusula, Järvenpää, Kerava.Kiitos vastaajille!

Kommentit (14)

Vierailija

-ratsastuskoulu, kaksikin jos tarkkoja ollaan.

-squash-halli

-tennishalliPaljon toimintaa lapsiperheille, srk:n perhekerhot ja kaupungin perhekerhot ja MLL:n perhekahvilat... Lisäksi paikkakunnalla on kotiseutumuseo, perinteikkäitä jokavuotisia tapahtumia kuten valkosipulimarkkinat ja sirkusmarkkinat, kesäisin Keravan Kartanolla toimii kesäteatteri, ympärivuotisesti toimii teatteri muutenkin.... juu ja taidemuseo, kirjasto....... Leffateatteria meillä ei muuten ole, mutta Järvenpäästä löytyy :) Kiva kaupunki tämä on - keskustaa lukuunottamatta tosiaan kaunis ja vihreä. Ja pieni, pisimmilläänkin etäisyydet paikasta toiseen Keravan sisällä ovat alle 10 km!Mitäs vielä... Ai niin, siitä kuntalisästä vielä sen verran, että kun oman lapseni kohdalla olin sitä hakemassa ja kyselin ollaanko sitä maksuaikaa joskus pidentämässä, niin sanottiin että ei kun kotihoidontukikin juuri nousi... tämä siis vuoden alussa. Kuntalisään oli muistaakseni ehtona se, että on työpaikka odottamassa kun hoitovapaaa loppuu.Lisäksi lähellä on Talman laskettelukeskus (Sipoon puolella, mutta keravan keskustasta n. 5km etäisyydellä).

Vierailija

Sipoossa asustelemme perheeni kanssa ja sekä hyviä että huonoja puolia löytyy. Kaikki tietysti riippuu siitä, mitä kukin haluaa ja arvostaa. Täältä löytyy kaikki peruselämiseen liittyvät asiat mutta esim. vaatteita täytyykin sitten lähteä ostamaan Helsinki-Porvoo -akselille. Uimahalliakaan ei ole mutta muuten harrastusmahdollisuudet hyvät. Luontoa riittää mutta myös tiheää taajama-asutusta. Riippuu missä asuu mutta meillä ainakin koulut, kaupat, kirjastot, kuntosalit, kuntopolut ym. puolen kilsan säteellä. Talojen ja tonttien hinnat ovat tällä hetkellä huipussaan, vielä muutama vuosi sitten oli kohtuuhinnat. Esim. nyt saa maksaa 800-1000 neliön tontista 70-100 000. Tietysti kunnallistekniikan ulkopuolella tontit maksavat vähän vähemmän. Vuokra-asuntoja on tuskin nimeksikään. Ai, niin ja Sipoo on pääkaupunkiseudun kunnista ainoa, joka ei maksa OLLENKAAN kotihoidon kuntalisää!!!! Hoitopaikan saa päiväkodista mutta ei välttämättä siitä lähimmästä. Perhepäiväpaikkoja on tosi vähän. Julkinen liikenne Helsiinkiin on ruuhka-aikoina n. puolen tunnin välein, muuten tunnin välein. Ja vika dösä keskustasta tulee klo 22.40 eli jos viihteellä on, niin täytyy tulla joko aikaisin kotiin tai sitten maksaa 50 euroa ja tulla taksilla.Itse kuitenkin nautin täällä asumisesta. Lapsillani on kavereita naapureissa ja hyppivät täällä toisten pihoilla alvariinsa. Myös se, että tuntee lähistöltä paljon lapsiperheitä auttaa viihtymisessä. Meillä ainakin on vähän sellainen kyläyhteisöfiilis täällä: naapurin poika on kuin oma poika, jota kasvatetaan siinä meidän lasten ohella.Eli, riippuu mitä hakee ja mitä asumiseltaan haluaa. Vastaan mielelläni lisäkysymyksiin.

Vierailija

Eli me olemme todella tyytyväisiä keravalaisia. Kuntalisää tosiaan saa 1,5v asti (kuulemma suunnittelevat sitä pidempiaikaiseksi kun vaan 1,5v), hyvät kulkuyhteydet, kaikki on lähettyvillä. Me käydään Järvenpäässä tai Jumbossa ostoksilla, siis jos täytyy jotain muuta ostaa kuin ruokaa. Mutta toki tuo Prismakeskuksen laajennus tuo lisää mahollisuuksia ostella Keravaltakin. Riippuu shoppailijasta missä jaksaa käydä. Itse asutaan Lapilassa ja tykätään todella paljon. Puistomaista ja rauhallista, mutta silti tarpeeksi lähellä asemaa/palveluja.Järvenpääkin hyvä vaihtoehto, jos haluaa asua isommassa kaupungissa kuin Kerava.Suosittelen.

Vierailija

Ahaa...vuoden alussa oli niin puhetta. Mä kävin tossa pari viikkoo sitten ja sanoivat että ehken tulossa lisäaikaa jos keravan talous antaa myöden, joten odotetaan innolla :) toivossa on hyvä elää

Vierailija

vielä lisäys keravan plussiin:

täällä on kyllä aika mahtavat harrastusmahdollisuudet

-jäähalli

-uimahalli

-sählyhalli

-lämmitetty jalkapallonurmi

-uusi yleisurheilukenttä

ja muita harrastusmahdollisuuksia:

-koripallojoukkueet, lentopallojoukkueet jumpat, tanssit, baletit, musiikkiopistot jne.

Vierailija

että nuo mainitsemasi kunnat ovat kehyskuntia ja pääkaupunkiseutuun kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Eli olette siis muuttamassa pois pk-seudulta.

Vierailija

Järvenpäässä asutaan ja tykätään kovasti. Täällä on palvelut hyvin saatavilla, etäisyydet eivät ole pitkiä. Harrastusmahdollisuuksia löytyy koko perheelle, paljon hyviä leikkipuistoja, luontoa lähellä. Mm. seurakunta ja MLL järjestää paljon ohjattua toimintaa lapsiperheille (kerhot, avoin pk). Myös nopea junayhteys Helsinkiin (tosin vähän pidempi kuin Keravalta):)

Vierailija

Porvoossa asuttu muutama vuosi ja tykätään kamalasti.

Plussia:

-oikea kaupunki, jossa kaikki tarvittavat palvelut ja palvelu hoituu nopeasti ilman jonottamisia esim. Kela, verovirasto, pankit

-loistava kirjasto ja vasta uusittu " kylpylämäinen" uimahalli

-harrastusmahdollisuudet monipuoliset ja lähellä mm. laskettelumäki, jäähalli ja ratsastustalli n. 1 km keskustasta (lapset voivat kulkea itse harrastuksiin ilman kuskaamisia)

-hyvät bussiyhteydet Helsinkiin (Kamppiin 50-60 min vuorosta riippuen)

-pieni sairaala, jossa ihana synnytysosasto ;)

-kulttuurisesti arvokas kaupunkihistoria ja esteettisempää kaupunkimaisemaa saa hakea kuin joelta avautuva näkymä vanhaan kaupunkiin

Miinuksia:

-ei makseta kotihoidon kuntalisää

-kunnallinen päätöksenteko hidasta ja riitaisaa, ruotsinkieliset ja suomenkieliset vastakkainasettelu

-hinnat nousseet parin vuoden aikana kamalasti

Vierailija

Täällä ei makseta kotihoidontuen kuntalisää, koska uraäideillä ei kuulemma ole varaa jäädä kotiin. Päiväkodit toimivat ostopalveluperiaatteella, eikä kunta puutu niiden toimintaan.

Perhepäivähoitoa ei kunta tue päivähoitomuotona, joten perhepäivähoitajia ei paljoa ole.

Päiväkodeissa on suuret lapsiryhmät.

Koulupuolella kielten välillä toteutetaan edelleen epätasa-arvoa karkeimmalla tavalla, ruotsinkielisille kouluille kunta maksaa opetustyötä varten jopa 1/3 enemmän kuin suomenkielisille kouluille. Asia on ollut kiistan kohteena jo vuosia mutta kunnanvaltuusto ei ole halukas muuttamaan käytäntöä, sillä RKP:n paikkoja on yli 40%. Sipoon kunta on lakkauttanut suomenkielisiä kyläkouluja, ja koska ruotsinkielisissä kyläkouluissa olisi ollut tilaa perustaa suomenkielisiä luokkia asiasta tehtiin ehdotus. Kunnan päättäjät kumosivat sen, sillä ruotsin kieltö ei haluta sotkea suomen kielellä tekemällä sekakouluja.Jollei perheesi asu koulun vieressä, koulumatkat (myös ala-aste) haja-asutusalueilta kuljetaan odottamalla bussia raskaan liikenteen käyttämällä tiellä.Sipoon terveyskeskus toimii loistavasti, ajan saat varauksesta päivystystapauksessakin (virka-aikana) samalle päivälle. Virka-ajan ulkopuolella päivystykset hoidetaan Porvoon sairaalassa.

Sipoon äitiys- ja vauvaneuvola ok, mutta todella vanhanaikainen. Terkkarit ovat toiveikkaita, että saisivat neljän huoneen vauvojen punnusvaa' at digitaalivaa' oiksi seuraavan neljän vuoden aikana. Neuvolassa on käytössä vain yksi doppler jota odotellaan vapautuvaksi vuorotellen..Eli lapset eivät ole Sipoon kunnan tärkeysjärjestyksessä kovinkaan korkealla, vaikka veronmaksajia on kuitenkin suurimmaksi osaksi lapsiperheiden vanhemmista.

Sipoon kunnan kasvuprosentti on 0,2, kun taas näiden muiden mainitsemiesi on 2-6%.

Tilaa ja maalaismaisemaa toki riittää, mutta niin sitä on Tuusulassa, Nurmijärvellä, Järvenpäässä ja Keravallakin, joissa saat enemmän verorahoillesi vastinetta.

Vierailija

-positiivista nopea junayhteys helsinkiin, jos siellä töissä.

-palvelut ok, joskin järvenpää mielestäni paljon edellä, mutta nyt täälläkin aukeaa prismakeskus ja cittarikin jollain aikataululla tulossa

- kuntalisää saa kunnes lapsi 1,5v, eli vois olla pitempäänkin, mutta maksetaan edes jotain

Vierailija

Minäkin suosittelen Keravaa todella lämpimästi!Olen ikäni siellä asunut, mutta viime keväänä muutimme miehen työn perässä Vantaalle. Kaipaamme kuitenkin " kotiin" Keravalle todella kovasti ja luulen että vielä sinne palaamme joskus.

Mielestäni se on lapsiperheelle oikein hyvä paikka asua, ja sieltä löytyy monipuoliset palvelut ja kaupat ihan keskustan alueelta (meillä on tällä hetkellä paljon huonompi tilanne palvelujen suhteen..). Todella harvoin tuli tarve jonkun palvelun perässä lähteä Keravaa pidemmälle.

Kerava on kaunis, vehreä kaupunki johon kyllä kannattaa tutustua!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat