Hei onko ketään yksinhuoltajaäitiä joka asuis yhden lapsensa kanssa

Vierailija

kolmiossa? Saako siihen asumistukea? Olen eroamassa ja en haluis kaksioon lapsen kanssa.

Kommentit (14)

Vierailija

tai asumistuki laskee reilusti, vaikka vuokra ei muuttuisi ollenkaan.

Kannattaa etsiä 57 neliöinen asunto, oli se sitten kaksio tai kolmio, niin saa maksimituen.

Vierailija

Ainakin ennen oli niin. Saa olla vaikka kuinka monta huonetta ja vaikka kuinka kova vuokra, mutta vain niistä neliöistä, jotka on sallittu kahdelle hengelle, saa tukea.

Vierailija

asumistukea (jos tulot siihen oikeuttavat). Eli lopuilta neliöiltä maksat täyttä vuokraa. Käy kelan sivuilla laskemassa saisitko tukea!

Vierailija

kivasti. Asumme teitysti kaksiossa. Vuokra on 650 e/kk, mikä täällä Helsingissä on ihan normaali kaksiovuokra, ja siltikin se on kelan laskelmien mukaan liian iso. Tuki on laskettu muistaakseni 610 euron suuruiselle vuokralle. Eli tuskin saa tukea kolmioon; mikäli sinulla on varaa maksaa tup kaksion ja kolmion väliin jäävä erotus (kun tuki siis lasketaan tuollaisille halvan kaksion hintaluokassa pyöriville asunnoille), veikkaan että tulosi ovat liian suuret tukeen ylipäätään. Kysele nyt kuitenkin Kelasta tulorajoja ja kohtuulliseksi katsottuja asumismenoja varmuuden vuoksi. Ja kyllä kaksiossakin pärjää kun katsoo vähän pohjaratkaisua ja tilankäyttöä; esim. alkovillinen olohuone on hyvä ratkaisu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat