E-EPA öljyn ja karnosiinin käytöstä kokemuksia??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Oletteko käyttäneet lapsillanne tai itsellä? Itse aloitin E-EPA:n juuri kun tuntuu et 2 raskauden ja 3v imetyksen jäljiltä kroppa kremppaa.

Oletteko hyötyneet aineista jotenkin?

Kuinka sitten D-vitamiinin annostelu alle 3v lapsille kun ainakin E-EPA 500mg sisältää 5mikrogrammaa D-vitamiinia?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

eli kun shangsa kysyit mikä on haitallista niin ajattelisin, että näissä määrissä, mitä kalaöljyjä ohjeiden mukaan nautitaan, ei niissä pitäisi olla terveydelle vaarallisia apuaineita.Möller on ollut markkinoilla 150 vuotta ja heidän tiedossaan ei ole tapauksia, joissa tuote tai sen ainesosat olisivat aiheuttaneet haittavaikutuksia.Erityisesti verenohennuslääkkeitä syövän tulee olla yhteydessä lääkäriin mikäli syö kalaöljyä ravintolisänä, sillä näillä on yhteisvaikutuksia. Verenohennuslääkitys ei kuitenkaan ole este kalaöljyn käytölle, vaatii vain lääkärin konsultointia.Yksi useimmiten käytetty apuaine kalaöljyissä on synteettinen (tai luonnollinen kuten Vapaa Kierto -kapseleissa) E-vitamiini. Sitä käytetään säilymisen parantamiseksi. E-vitamiinihan tunnetusti on mm. tehokas estämään hapettumista. Happo, lämpö ja valo taas ovat öljyjen tunnetuimpia vihollisia.Olen etsinyt lapselleni luonnollista D-vitamiinin lähdettä. Ajattelin, että kalanmaksaöljystä sellaisen löytäisin, mutta nyt näyttäisi siltä, että niihin lisätään synteettistä D-vitamiinia vitaiinipitoisuuksien tasaamiseksi tislausten yms. vuoksi. Tislaamatonta tuotetta en ole lähdössä kokeilemaan, sillä en halua ympäristömyrkkyjäkään lapselle luonnollisuuden kustannuksella syöttää.Siitäkään en ole muodostanut vielä mielipidettä, kumpi on lopulta parempi vaihtoehto: Kalanmaksaöljy vai synteettisillä vitamiineilla varustettu kalaöljy. Kalanmaksaöljyä kuitenkin höystetään joka tapauksessa synteettisisllä vitamiineilla. Kalaöljy taas sisältäisi enemmän EPAA ja DHAta (eli niitä mm. sydämelle ja aivoille hyvääteeviä rasvahappoja).Synteettisetkin vitamiinit ovat olleet ihmiskunnan käytössä jo niin kauan, että niistä ja niiden turvallisuudesta osataan jo jotain suuntaa antaa. Itse olen kuitenkin sellainen jästipää, että uskon vakaasti luonnollisen tavaran olevan parempaa ja mielummin haen niitä luontaisia vaihtoehtoja.Kalan syömistä kuitenkaan ei voi oikein suositella suurissa määrin, niin edullista kun se terveydelle olisikaan. Kiitosta vaan saasteista.Kasviöljyt ovat nekin muuten oivallisia omega- rasvahappojen lähteitä: niistä elimistö sitten valmistaa mm. vitamiinien ja hivenaineiden avulla EPAa ja DHAta. Tämä konversio (muuntuminen) on kuitenkin epävarmaa ja yksilöllistä. Vajaa ravitsemus, aineenvaihdunnan häiriöt sekä korkea tai nuori ikä saattavat estää konversion.

Kasvikunnan tuotteista hyviä omega-lähteitä ovat esimerkiksi Pellavansiemenöljy (monet ravitsemusterapeutit suosittelevat tätä ravintolisäksi), Camelina- eli ruistankioöljy sekä rypsiöljy. Myös hamppuöljy ja tyrni ovat hyviä omegalähteitä ja niitä kannattaa ruokavalioon ympätä. Kotimainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy ja pellavansiemenöljy ovat ainkin halpoja ja ekologisia vaihtoehtoja tässä viidakossa.Että sellaista, huh, tulipas pitkä viesti taas :)

Vierailija


Mistä luit kyseistä tietoa? Minuakin asia kiinnostaa, ja olisi mukava päästä itsekkin lukemaan,,varmasti pitää hyvinkin paikkaansa, viittitkö kertoa lähteen niin lukisin itsekkin :)" .Luin kokeista, joissa oli etsitty ihmiselle optimaalista synteettistä ruokavalioa. Vitamiinit löydettiin siinä sivussa kun koetettiin tutkia niiden merkistystä elimistön tarpeisiin synteettisen ruokavalion luomiseksi.Näitä kokeita tehdessä huomattiin yllättäen, että synteettisellä ruokavaliolla ruokitut eläimet, jotka kuitenkin saivat sopivan annostuksen vettä, sokeria, rasvaa, valkuaisaineita ja mineraaleja, alkoivat pian riutua ja kuolivat jos koetta jatkettiin liian kauan. Kun eläimille annettiin samat ravintoannokset luonnollisessa muodossa, eläimet paranivat pian. "Vierailija

Mariia82:

Lainaus:
Tämä homeopaatti suositteli Lysin kalanmaksaöljyä, koska se on luontainen (noh, ainakin suurimmassa osin). Muuta syytä en sitten ymmärtänyt edes kysyä. Onko sinulla Miipuh joku juttu mielessä, miksi Lysiä ei kannattaisi käyttää?? Mitkä kalanmaksaöljyt sitten ovat luontaisia?Homeopaateista:Joku mainitsi homeopaatin suositelleen Lysiä käytettäväksi kalaöljynä. Olisi mielenkiintoista kuulla millä peruteilla ko. Homeopaatti on nimeomaan Lysiä suositellut.
Asiasta pomppu: Olin tänään vauvan kanssa vyöhyketerapiassa, ja tämä hoitaja kertoi kuulleensa eräältä äidiltä, että Möllerin kalanmaksaöljyssä saattaa olla piniä määriä pähkinäöljyä!! Tätä ei lue tuoteselostuksessa, vaikka pähkinä on hyvin allergisoiva. Jopa suklaalevyn kyljessä pitää lukea " saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää" . Tämän kertonut äiti oli pähkinäallergiselle lapsellleen antanut kerran sitä öljyä, ja lapsen iho oli reagoinut tosi pahasti! Äiti oli soittanut Möllerille ja saanut tietää tämän pähkinäöljyasian.

Huolestuttaa vaan sellaiset ihmiset, joille pähkinä aiheuttaa esim hengenahdistusta...

[/quote]
Luontaisista Kalanmaksaöljyistä:

En osaa sanoa tältä seisomalta yhtään täysin luontaista kalanmaksaöljyä, siis sellaista, joka olisi täysin vapaa esim. synteettisistä vitamiinitäydennyksistä saati sellaista joka ei olisi käynyt läpi jonkinlaista puhdistusprosessia. Tosin pitää miettiä, mitä luontiasella käsittää, täysin luontainen öljyhän löytyy tuoreesta kalasta itsestään. Puhdistus taas on toisinaan hyväkin asia nykymaailmassa eläessä.Tuttavani mainitsi jostain luomukalaöljystä (tai kalanmaksaöljystä) johon oli luontaistuotekaupassa törmännyt. Markkinoija taisi olla Melvita. Nettihaku ei tuottanut tulosta enkä tuotteeseen ole tutustunut, joten en osaa siitä enempää kertoa.Lysiä ajattelin itsekin seuraavaksi talouteemme hankkia enkä näe sen käytölle mitään terveydellistä estettä. Omaan valintaani kalaöljyjen suhteen pätevät myös luomuhenkisyys, markkinoinnin eettisyys ja ekologisuus ja omalla kohdallani Lysin öljy läpäisee kriteerit.Möllerin öljystä tärkeä seikka on se, että tuoteselosteessa mainitaan kyllä tuotteen sisältämä maapähkinäöljy. Selosteessa lukee myös, ettei tuotetta tulisi käyttää mikäli on pähkinälle tai soijalle allerginen.

Pähkinäöljyä tuote sisältää A-vitamiinin apuaineena.En muista oliko Lysin A-vitamiini uutettu pähkinäöljyyn, kyseessä taisi olla jokin toinen öljy. Kuitenkin tuoteselosteessa tosiaan tulee olla merkintä, mikäli se sisältää pähkinää. Tarkempia tietoja saa tarvittaessa tuotteiden markkinoijilta.

Vierailija


..mulla itellä ei ollut mitään vastaan haukkua vitamaria ja tuon tiedon perusteella voisi vaikka käyttääkkin minkä olit saanut!Eivät suositelleet e-epaakaan sen kummemmin raskaanaoleville, tais olla bioteekin valmiste ja eye-q en muista! Mutta mulla ei ollu mitään tarvetta sitä painaa alas ja nostaa tolosen e-epaa.. Luontaistuotekaupassa vaan eivät olleet saaneet tietoa täydestä puhtaudesta ja siksi eivät sitä ensiksi suositelleet,, mutta luulisi että sisältää kuitenkin paljon vähemmän kun vastaava määrä rasvaista kalaa.. eli tarkotus ei ollu vitamaria mollata :) hyvä kun otit asiasta selvää,,

Vierailija

EU on asettanut määräykset ympäristömyrkkyjäämistä ja siitä, kuinka puhtaita kalaöljytuotteiden tulee olla.Olen keskustellut nyt sekä Lysin että Möllerin edustajien kanssa. Molempien firmojen kalaöljyjen puhtauksia seurataan, ja jäämät jäävät reilusti alle suostusten, osittain jopa niin, että joidenkin aineiden kohdalla jäämiä ei kokeissa edes näy.Lysille siis tosiaan soitin tänään ja sieltä vahvistettiin tieto siitä, että myös lysiin lisätään synteettistä D-vitamiinia sekä auringonkukkaöljyyn uutettua A-vitamiinia. Tämä johtuu puhdistusprosessista, jonka kalaöljy käy läpi. Haitallisten tyydyttyneiden rasvahappojen sekä ympäristömyrrkyjäämien lisäksi puhdistuksessa osa etenkin D-vitamiinista tuhoutuu ja sitä tästä syystä joudutaan tuotteeseen lisäämään.Tässä muutama muu tieto Lysistä:

Kala pyydetään Islannin lähistöltä ja öljy valmistetaan jommassa kummassa Lysin tehtaassa: joko Reykjavikissa tai Islannin pohjoisrannikolla.

Kala ostetaan kalastajilta joiden kanssa Lysin tehtailla on sopimus.

Lysi on Islantilainen perheyritys ja sen valttikortteina on pitkä islantilainen osaaminen kalaöljyjen parissa.

Lysi on perustettu vuonna 1938 joten kokemusta heilläkin kalaöljyn valmistuksesta on pitkältä ajalta.Lysin kalaöljyn puhdistusmenetelmistä ei osattu tarkemmin sanoa, koska Lysi on avannut hiljattain uuden tehtaan ja valmistusmenetelmät ovat saattaneet muuttua. Islantiin soittamalla varmasti saisi lisätietoja, mutten ala nyt sitä tekemään.Kuitenkaan Lysin kalaöljyä EI molekyylitislata, mikä on yksi ero valtaosaan kilpailevista merkeistä. Molekyylitislausta ei tarvita, koska muut puhdistusmenetelmät riittävät, Oriolalta tiedettiin kertoa Lysin valttikortiksi Islannin vesistä pyydetyn kalan puhtaus kalanmaksaöljyn raaka-aineena.-----Tuli vielä mieleeni tänään nuo synteettiset ravintoaineet ja niiden erot luonnollisten kanssa.Synteettinen vitamiini esimerkiksi vastaa kaavaltaan luonnollista vitamiinia, mutta jotain siitä näyttäisi kuitenkin puuuttuvan.Luin kokeista, joissa oli etsitty ihmiselle optimaalista synteettistä ruokavalioa. Vitamiinit löydettiin siinä sivussa kun koetettiin tutkia niiden merkistystä elimistön tarpeisiin synteettisen ruokavalion luomiseksi.Näitä kokeita tehdessä huomattiin yllättäen, että synteettisellä ruokavaliolla ruokitut eläimet, jotka kuitenkin saivat sopivan annostuksen vettä, sokeria, rasvaa, valkuaisaineita ja mineraaleja, alkoivat pian riutua ja kuolivat jos koetta jatkettiin liian kauan. Kun eläimille annettiin samat ravintoannokset luonnollisessa muodossa, eläimet paranivat pian.Vastaavanlaisissa kokeissa on tultu samoihin tuloksiin.Minusta tämä on hyvin mielenkiintoista ja toisaalta juuri sitä miten asian ajattelisin. Luonnossa on sitä jotain mitä ihminen ei näemmä pysty keinotekoisilla aineilla korvaamaan. Koska ihminen on kuitenkin kaiken elämän keskellä melkoisen mitätön olento, pitäisi pikemminkin pyrkiä elämään sopisoinnussa luonnon kanssa kuin lähteä muokkaamaan kehitystä keinotekoiseen suuntaan.

Ilman luontoa emme tule toimeen ja joudumme luonnon kanssa elämään, sen ehdoilla. Kamppailussa ihminen vastaan luonto jää ihminen kakkoseksi.

Vierailija

Mietin siis tänään tuota E-EPAn ja luonnollisen EPAn imeytyvyyttä ja aivoveriesteen läpäisyä.Eilen juttelin erään kalaöljyistä sekä kalaöljytutkimuksista enemmän tietävän henkilön kanssa.Hän sanoi, että on esitetty tosiaan kysymyksiä aivoveriesteen läpäisyn mahdollisista haittavaikutuksista. Ilmeisesti pidempiaikaisia tutkimuksia E-EPAn pitkäaikaisesta käytöstä ei juurikaan ole.

Hän ei lähtenyt esittämään kantaansa asiaan, totesi, ettei tähän mennessä ole ilmeisesti muuta eroa kuin se, että synteettinen tuote läpäisee aivoveriesteen tehokkaammin. Hän ei siis tyrmännyt ajatusta mahdollisita haittavaikutuksista vaan totesi mikä tilanne tällä hetkellä on.Tuote tarkkaa ikää tuolle synteettiselle E-EPA-rasvahapolle hän ei muistanut sanoa, mutta puheista jäin siihen käsitykseen, ettei sitä ole tutkittu vielä kovinkaan pitkiä aikoja. Ilmeisesti se on tunnettu keksintönä kaeummin, mutta varsinaisessa käytössä se on ollut vähemmän aikaa. Biovitan E-EPA on vasta kolme vuotta vanha tuote.Tuotteiden pitkäaikaiset haittavaikutuksethan saattavat paljastua vasta vuosien päästä suuremmilla käyttökokemuksilla.

Vielä voi ilmentyä vaikka mitä haittavaikutuksia! Jokohan näistä jo löydetyistä löytyy maininnat tuoteselosteista?" E-EPAn toimintatapaa ei vielä täysin tunneta" kirjoitetaan Biovitan sivuilla. Miten siis voidaan sanoa, että se on taatusti turvallinen tuote?

Ja vielä pidemmillä aikajaksoilla. Lapsillakin? Jopa vauvoilla?Synteettinen eli e-epa -muotoinen kalaöljyn ja luonnollinen EPA- muotoinen öljy imeytyvät suolistosta suurinpiirtein yhtä tehokkaasti.

Aivoverieste taas päästää synteettisen kalaöljyn tehokkaammin läpi kuin luontaisen.

Tässä herää kysymys:Onko todella niin, että elimistömme tarvitsee synteettistä kalaöljyä voidakseen hyvin?Mitä ihmettä, onko evoluutiossa sattunut sellainen kömmähdys, että ihminen joutuu turvautumaan synteettiseen kalaöljyyn pysyäkseen kunnossa?

Jos luontainen kalaöljy ei imeydy ihmiseen luontaisin keinoin, onko sen tarkoitus imeytyä?Mielestäni molekyylikäsitelty kalaöljy on verrattavissa geenimanipulaatioon tai vaikkapa lääkkeiden käyttöön. Niilläkin saattaa alkuunsa olla näyttöä ' mullistavista' vaikutuksita ihmiselämään, kehitykseen, evoluutioon... Pidemmällä tähtäimellä emme voi tietää mihin se johtaa kun päästää ihmisen rattiin ohjailemaan kehitystä. ihmisen vaikutukset ympäristöön ovat nyt nähtävissä ympärillee katsomalla ja uutisia seuraamalla. Ei näytä hyvältä.Raha pyörittää myös luontaismarkkinoita siinä missä lääkebisnestäkin.

Olen luontaishoitojen kannattaja ja todella harmistunut siitä, että ' luontaislääkinnän edelläkävijäksi' itseään kutsuva henkilö toimii epärehellisesti. Se syö koko luontaisalan uskottavuutta.Haluan varoittaa ihmisiä niistä markkoinoilla pyörivistä henkilöistä, jotka olen todennut huijareiksi tai rahareijällä ratsastajiksi. Ihan vain siksi, että etsin itsekin luontaisviidakosta niitä järkeviä ja hyviä vaihtoehtoja sekä ihmisiä, jotka oikeasti ovat tutkineet asioita ja haluavat jakaa tietoa eivätkä tehdä bisnestä hyvässä markkinaraossa.Voisin pitää pitkän luennon syistä, miksi kannatan Tohtori Tolosen boikotoimista eettisistä syistä, mutta tyydyn vain suosittelemaan kilpailijan vastaavaa monipuolisempaa ja halvempaa tuotetta. Luonnollisistakin kalaöljyistä on useita positiivisia tutkimustuloksia.

Niiden käytöstäkin meillä on kokemusta jo satojen vuosien ajalta.-----------Pahoittelen että meni taas romaanin kirjoitukseksi. Ilahduttaa tietysti jos joku jaksaa lukea. Täällä tuntuisi olevan samansuuntaisia luomuhenkisiä ihmisiä liikkuvan niin olisi tosiaan mukava jakaa ajatuksia aiheesta.

Ja vielä Maalaisäiti: Joko soitit Oriolaan? Jos soitit, mitä siellä sanottiin? Olisi kiva tietää :)Ps. Ajattelin tosiaan tehdä jonkinlaista ekologistakin vertailua noista kalaöljyistä. Siis mikä olisi ympäristöystävällisin ja samalla hyvä ja turvallinen käyttää. Varmaan muitakin kiinnostaisi?

Vierailija

Laitoin kysymyksen valmistajalle ja tässä on kopio saamastani vastauksesta:

Öljy valmistetaan kalasta puristamalla saadusta nk. raakaöljystä. Raakaöljy puhdistetaan, kuivataan, " valkaistaan" , " vinteroidaan" , molekyylitislataan ja pakataan (refining -> drying -> bleaching and/or adsorbent filtration -> winterization -> deodorisation -> filtering -> packing).Kalalajeina käytetään sardiinia, makrillia ja anjovista pääasiassa Tyyneltä valtamereltä (kaikki käytetyt kalalajit ovat avomeren kaloja ja kalastettuja, ei siis kasvatettuja).Kalaöljyille on EUssa määrätty dioksiiniraja, joka on 2 ng/kg. PCB -raja on 10 ppb (todellinen tulos on tyypillisesti alle 0,5 ppb). Tuotteissamme käytetyt kalaöljyt sisältävät ympäristömyrkkyjä vähemmän kuin mitä EUn säännöstö sallisi.Raskasmetallien rajat ovat lyijy alle 0,1 mg/kg, kadmium alle 0,1 mg/kg, elohopea alle 0,1 mg/kg ja arseeni alle 0,1 mg/kg. Testattaessa raskasmetalleja näistä kalaöljyistä niitä löytyy normaalisti alle havainnointirajan eli ei voida sanoa sisältääkö öljy raskasmetalleja vai ei.Raskasmetallit ja muut ympäristömyrkyt öljytoimittaja tutkii toimittamastaan öljystä säännöllisesti.Kalaöljyihin jälkikäteen lisättävät vitamiinit ovat pääsääntöisesti synteettisiä. Öljyn käsittelyssä öljyn omat vitamiinit häviävät lähes kokonaan.Kokonaan vitanoimatonta kalaöljyä meiltä ei valittettavasti valikoimistamme löydy. Yksi syy tähän on, että tuotteella ei ole mielestämme Suomessa riittävän isoja markkinoita. Valikoimistamme löytyy kaksi kalaöljyvalmistetta, jotka on vitaminoitu ainoastaan E-vitamiinilla: Epamar -kalaöljyvalmiste ja Epamar Strong -kalaöljykapseli.Päivi Isomäki

Vastuunalainen johtaja / Responsible Director

Hankintatukku Oy

paivi.isomaki@hankintatukku.com

Puh./Tel. + 358 20 1121 254 (suora/direct)

Fax. + 358 20 1121 274"

PS. en ole töissä missään alan yrityksessä, mutta minusta on rumaa ilman faktoja haukkua nimeltä mainiten jonkun yrityksen tuotteita netissä vain huhupuheiden perusteella. Luontaistuotekauppiaiden tietotaso kuin vaihtelee kovasti.

mirri80:

Lainaus:
.vitamar on ainakin sellanen valmiste joka muuten tehokaskin, mutta luontaistuotekaupasta ei suositellu ainakaan raskausaikana. (en sitten tiedä onko paljon pahempi syödä 2 kertaa kuussa kalaa jossa mahdollisesti raskasmetalleja kuin tätä vitamaria) en pitoisuuksia tiedä mutta eivät suositelleet. Sitähän voi luontaistuotekaupasta kysyä että onko niistä tehty tutkimuksia, eri valmisteiden raskasmetallipitoisuuksista, ja jos tehty niin julkaistaanko. (itse kuitenkin uskon että ei niissä kovin haitallisia määriä voi olla, mutta ajattelin vain tuoda julki tämän asian kun muussakin määrin täällä ollaan valmisteista niin tarkkoja :) ihan hyvä tarkotus oli vaan!

Vierailija

Uskon, että kaikki markkinoilla olevat kalaöljyt ovat tarkastettuja ja puhtaita, sillä ei elintarvikkeena/lisäravinteena saa myydä mitä tahansa. Tullilaboratorion analyysitodistus netissä ei tee yhdestä tuotteesta sen puhtaampaa kuin muistakaan vastaavista tuotteista. Noilla analyysitodistuksilla " leveily" on mielestäni kuluttajaa aliarvioivaa.

mirri80:

Lainaus:
. taitaa olla ainut minkä tullilaboratorio testannut, ettei yhtään raskasmetalleja,

Vierailija


..hei ei kaikki tuotteet oo oikeesti täysin puhtaita raskasmetalleista! ei luontaistuotekaupassakaan joitakin kalaöljyjä suositella siksi raskausaikana.. en väitä että kaikissa muissa olisi mutta monissa on..vielä e-epasta, että eikö se kuitenkin oo parempi käyttää sitä esim kun on psykiatrisia ongelmia, masennukseen ja muihin kun tehoa on ollut, siis ennemmin kuin esim masennuslääkkeitä? erityislasten puolella oli saanu moni autistinen esim tosi hyvää apua.. tottakai lapsille ja vauvoille ns " normaalissa tilanteessa" on parasta varmaan täysin luontainen vaihtoehto.. en usko et e-epasta kovin paljo haittaakaa voi olla, kuitenki puhdistettu kalaöljyvalmiste vaan :)

Vierailija

Koska kyseessä on synteettinen öljy.

Paljonhan omega3 -rasvahapoista on ollut puhetta ja ne ovatkin suositeltava ravintolisä. Kuitenkin luonnollisella EPA rasvahapolla ja synteettisellä E-EPAlla on vissi ero.E-EPA ei siis ole tavallista luonnollista kalaöljyä, vaan synteettinen (keinotekoinen) rasvahappo.E-kirjain tuotteen alussa tulee etyyliesteristä, joka lisätään kalaöljyyn. E-EPA on molekyylikäsitelty tuote, eli sen kemiallista kaavaa on muutettu. Tälläistä rasvahappoa ei luonnosta löydy mistään, joten se on myös ihmiselimistölle vieras aine.

Molekyylikäsittelyn asioista E-EPA läpäisee aivoveriesteen tavalla, jota luontaiset kalaöljyt eivät tee. Aivoveristeen tehtävänä on suojata aivojamme mm. haitallisilta bakteereilta.Koska E-EPA on vielä niin uusi tuote (3 vuotta vanha) toisin kuin E-EPAn tuoteselosteessa virheellisesti kerrotaan, ei voida vielä sanoa, onko sen pidempiaikaisella käytöllä mahdollisia haittavaikutuksia. Itse olen aina epäileväinen, kun kyseessä on elimistöllle vieras aine. Lisäksi tuo aivoveriesteen läpäiseminen arveluttaa kovasti.Haittavaikutuksia E-EPAlla on käyttäjien mukaan ainakin seuraavia: Närästys ja pahanmakuiset röyhtäykset, ruokatorven tulehdus, ihottuma ja maaninen käyttäytyminen kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavilla. Näistä haittavaikutuksista ei mainita mitään E-EPAn tuoteselosteessa, vaan siinä sanotaan " Haittavaikutukset: Ei ole. Tuotetta voi käyttää yhtämittaisesti ja pitkiä jaksoja" .Ihmettelen miksei haittavaikutuksista mainita tuoteselosteessa. Entä jos tuotteella on vakavempiakin haittavaikutuksia, vaietaanko niistäkin samalla tavalla?Olen itse syönyt E-EPAa, ostin kun sitä mainostettiin luonnollisena kalaöljynä. Pettymyksekseni totesin että markkinointi olikin valheellista ja tuote kaukana luonnollisesta. Loput kalaöljypallerot lojuvat kaapin pohjalla kun en halua niitä sydä. Minkäänlaisia positiivisia vaikutuksia en huomannut kokeilun (joka kesti 6 viikkoa) aikana.

Aivoissa tuntui kuin niitä olisi käyttänyt " suihkussa" . Koska tuote on synteettinen ja täten sen turvallisuus on vielä epävarmaa katsoin parhaaksi lopettaa kokeilut siihen paikkaan. Jatkaminen olisikin tuntunut vastenmieliseltä.Karnosiinista en osaa sanoa, mutta Tolosen myyntitavat ovat vähintäänkin kyseenalaisia ja mainostamisen eettisyydenkin kanssa ei oikein pysytä hyvien tapojen rajoissa. Biovitan sivuja huolella tutkiessa olen huomannut, että tutkimukset, joihin sivuilla viitataan, eivät kerrokaan samaa, mitä Tolojnen antaa ymmärtää. Hän siis markkinoi tuotteitaan ylisanoin, mikä syö koko luontaisalan uskottavuutta.

Suomalaisen rasvahappotutkijan mukaan Tolosen markkinointi on hyvin härskiä ja saman olen itse todennut sivusta seuraamalla.Lisäksi Tolonen on antanut ravitsemuksesta kysyttäessä virheellistä tietoa, mikä romauttaa ainakin omissa silmissäni hänen tuotteidensa luotettavuuden nolliin. Herran toimia seuraillessa olen " eettisistä syistä" päättänyt boikotoida kaikkia Tolosen tuotteita.Näistä toimista mainittakoon lääketehtaan bulvaanina toimimnen vuosina -85 -89 jolloin hän nettosi miljoonia piilomainostamalla erään lääkefirman tuotteita. Ristiriitaista sen imagon kanssa , joka puhuu luontaisen ravitsemuksen puolesta.Toinen seikka on biovitan sivut, joissa on kyllä linkkejä ja lääkärikieltä maallikolle yliannostukseen asti, mutta itse asiatieto onkin innokkaan koulupojan luokkaa, näin Tolosta kritisoineen suomalaisen lääkärin sanoja lainatakseni.Tuli pitkä selostus, mutta tälläisiä asioita haluasin julkisuuteen myös täällä nostaa. Pistäkää Tolonen Karnosiineineen laihdutuspillereineen boikottiin ja jos E-EPA, eli synteettistä rasvahappoa haluatte ostaa, ostakaa mielummin Bioteekiltä. Se on halvempaa ja sisältää lisäksi elimistölle tärkeää DHA-rasvahappoa, jota Tolosen E-EPAssa ei ole.Ps. Tolosta on julkisuudessa kritisoitu ja häneltä on useaan otteeseen kysytty vastauksia mm. E-EPAn turvallisuutta koskevissa kysymyksissä. Kysymykset hän on kiertänyt ja jopa ivaillut kysymysten esittäjiä. Mistä tämä tälläinen kertoo, mahdollisesti siitä, ettei ko. tuote kestäkään lähempää tarkastelua, edes maallikon taholta?

Vierailija


Mulle NIMENOMAAN sanottiin apteekissa, että LYSI:ssä ei olis lisättyä synteettistä vitamiina..... NYT MÄ SOITAN JOHONKIN AAAARRRGGHGHH

Vierailija

KohtaLainaus:

" Asiasta pomppu: Olin tänään vauvan kanssa vyöhyketerapiassa, ja tämä hoitaja kertoi kuulleensa eräältä äidiltä, että Möllerin kalanmaksaöljyssä saattaa olla piniä määriä pähkinäöljyä!! Tätä ei lue tuoteselostuksessa, vaikka pähkinä on hyvin allergisoiva. Jopa suklaalevyn kyljessä pitää lukea " saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää" . Tämän kertonut äiti oli pähkinäallergiselle lapsellleen antanut kerran sitä öljyä, ja lapsen iho oli reagoinut tosi pahasti! Äiti oli soittanut Möllerille ja saanut tietää tämän pähkinäöljyasian.

Huolestuttaa vaan sellaiset ihmiset, joille pähkinä aiheuttaa esim hengenahdistusta..."
oli siis vielä lainausta Mariian viestistä.

En näköjään osaa käyttää näitä lainausmerkejä vieläkään oikein ja jäi oikein harmittamaan, koska juuri tuo kohta oli se mihin halusin täsmennyksen antaa.Möllerin pakkauksessa siis mainitaan tuotteen sisältämä maapähkinäöljy.

Vierailija

menee nyt vähän off topic, mutta siis Lysikö on ainoa synteetitön kalanmaksaöljy? Lueskelin just Möllerin selosteen 1ml sisältää:jecor.asel.ol 0.974ml

respond.

A-vitamiinia 600KY/IE

D-vitamiinia 70KY/IE

Eikosapentaeenihappoa (EPA) 80mg

Dokosaheksaeenihappoa (DHA) 100mg

aroma q.s (sitruunanmakuinen...)Niin mikä on haitallista?!? Ainakaan ei nyt oo sitä E-EPAa. Oisko vaikka miipuhilla tietoa?Mistä sitä Lysiä saapi, ja paljon maksaa...?

Vierailija

Tule kertomaan tänne, kun saat selvyyden asiasta, tai vaikka jo ennen.. :) Minä kun odottelen jo innolla. Hienoa, että joku jaksaa olla noin reipas ja ottaa selvää ja varsinkin olla kriittinen, jos joku herra isoherra sattuu sanomaan, että tämä tuote on maailman paras ja imeytyy parhaiten. :DMeillä on nyt siirrytty Sana-solista Lysi kalanmaksaöljyyn, joten edistystä sekin. :) Synteettinen-sanaa en luultavasti olisi ikinä kuullutkaan, jos en olisi käynyt luontaistuotekaupassa, jossa on myyjinä kolme homeopaattia. Kiitos heille.

Vierailija

En ole Toloseen aiemmin perehtynyt ja minulla onkin ollut hänestä käsitys lähinnä " markkinointi kikkana" , mutta kävin hänen luennollaan (Mielenterveys ja ravinto) ja siellä hän oli yllättävän innostava ja vakuuttavakin. (Luonnollisesti, se taitaakin olla hänen valttinsa).Nyt kyllä alkoi arveluttaa, itsekin olen luonnollisten keinojen/aineiden kannattaja ja epäilyttää tosiaan kaikki muunneltu ravinto. Taidan nyt kokeilla E-EPAa lähinnä jokusen viikon itseeni (kun paketti tuli ostettua) ja arvioin vaikutuksia.Tosin onko sattumaa että juuri samoihin aikoihin aineen aloitettuani toiseen käteeni ilmestyi ihottumaa!!! Huh-huh!

Tämä on vain niin sakea suo löytää jotain ravintolisiä tms. terveyden tukemiseksi kun on varmasti ollut fysiikka kovilla. Enpä tiedä mistä etsiä ja kysellä kun on näitä totuuden torvia niin joka lähtöön markkinoilla. No ainakin jatkossa perehdyn mainitsemaasi Bioteekin tarjontaan. Kiitos vielä ja hyvää jatkoa sinulle!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat