Teille, joilla esikoinen syntynyt ennen LA:ta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli jos esikoinen on syntynyt ennen laskettua aikaa, mistä se on johtunut? Vai onko mitään erikoisempaa syytä ollut?Itsellä supistelee koko ajan (ei kuitenkaan kivuliaasti) ja mietinkin, että tarkoittaako se, että esikoinen saattais syntyä vähän aiemmin. Nyt rv 35+5.

Kommentit (10)

Vierailija

eka syntyi 34+2, toinen 36+2 ja viimeisin 38+6..

kahden ensimmäisen aikaan kipeet supparit alkoi n.rv.28..

kolmannen aikaan ne alkoivat jo rv.25..

tulehduksia ei ollut eikä mitään muutakaan syytä löytynyt..kaikki lapset kuitenkin suhtkoht hyvän kokosia ja täysin terveitä..äippäli&tytöt 6vrk, 2-v, sekä 6-v

Vierailija

päiviä ennen laskettua. Esikko 39+3 ja kakkonen 39+5 ja molemmat synnytkset alkaneet lapsivesien menolla eikä ollu erikoisempaa syytä. kakkosesta jouduttiin lopulta jopa puhkaisemaan " loppukalvot" että kaikki vesi saatiin ulos ; )

Vierailija

viikolla 36, synnytys käynnistyi vielä vesien menolla vaikka puolesta välistä raskautta oli supistellut. Supistukset oli kipeitäkin, ja lyhensivät kohdunkaulaa, mutta vaikka alkoivat jo viikolla 24, niin tuolloin vasta syntyi. Eli en usko että on syytä huoleen!Muutenkaan tuossa vaiheessa synnyttäminen ei ole vaarallista, periaatteessa lapsi on valmis syntymään, läskiä vaan puuttuu vielä :). Eli meilläkin poika oli ihan kunnossa, mutta aika laiheliini. (sittemmin hetkessä otti ikätoverit kiinni ja tuli oikein kivasti pullukaksi :).Tsemppiä!

Vierailija

Koko raskausaikana ei supistellut kivuliaasti, harjoitussupparithan ei satu... Eikä kyllä kolottanut tai kivistänyt muutenkaan.Sitten vain eräänä aamuyön tuntina menin vessaan, jossa ripuloin (on kuulema luonnon oma tapa hoitaa suolen tyhjennys ennen synnytystä, tätä en kyllä vielä silloin tiennyt) ja sitten luulin pidätyskyvyn kokonaan pettäneen, kunnes tajusin että lapsivettähän se on!

Soitto synnärille ja hälytys miehelle yövuorosta kotiin (mitään kiirettä ei kuitenkaan ollut). Poika syntyi vielä saman vuorokauden aikana, omia onnettoman pieniä suppareita hieman lääkkeillä tehostamalla.

Vierailija

Yhdellä ystävälläni on supistellut kahdessa raskaudessaan kipeästi jo keskiraskaudesta lähtien, mut silti molemmat raskaudet menneet yliaikaisiksi. Tää kaveri juoksi sairaalassakin ja oli paljon sairaslomalla. mut sit ku vauvat sais jo alkaa syntymään niin eipä tahdokaan tulla..Toisella ystävälläni synnytys käynnistyi ihan ilman mitään ennakkovaroituksia jo viikolla 35.Itsellä esikoinen syntyi viikkoa ennen laskettua aikaa ilman ennakkovaroituksia.. harjoitus suppareita oli muistaakseni jonkun verran mut synnytys käynnisty sit ihan vesien menolla ja kunnon supistukset alko muutaman tunnin päästä siitä..Taitaa olla niin yksilöllistä.. vaikeepa sitä on ennustaa tai ennakoida et milloi se vauva päättää syntyä:)Voimia sinulle loppuraskauteen...

Vierailija

Supisteluja oli esikoisesta pitkään, ja lapsivesia alkoi tihkuttamaan rv39+2.

Tästä toisesta on vielä kauemmin ollut supistuksia, vaan vielä yhdessä kasassa, rv38+5Vierailija

...ja vesien menolla.Edellisenä iltana kyllä harrastettiin sitä mukavaa s:ä..... Ollaanki naureskeltu et ku oisin jalat pitäny ristissä nii ois menny vuodenvaihteen yli....!!!!!!

Vierailija

Ei kipeitä on ollut vielä enempi ja varhemmasta kummassakin raskaudessa, mutta ne ei minulla ainakaan ole merkinneet tuon taivaallista.

Vierailija

mitään syytä aikaisempaan syntymään ei tiedetä. Supisteluja tms ei ollut ollenkaasn ennen synntystä. En siis tiedä miltä harjoitus/ennakoivat supparit tuntuvat.Sairaalan paperissa lukee " määrittämätön ennenaikainen sikiökalvojen puhkeaminen" .-Santtu , tyttö melkein 1v ja kakkonen 18+5

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat