Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Montako alkiota muualla maailmassa ( esim USA) yms siirretään?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietinpä vaan, kun monet julkkikset jopa ikää 40+ tehtailevat kaksosia ( Holly Hynter, Geena Davis, Julia Roberts), niin montakohan alkiota tapaavat esim. Yhdysvalloissa laittaa kerralla?Kun tuolla muualla maailmassa sitten näitä IVF-vitosia aina vähän väliä tulee, niin siirtääköhän ne automaattisesti jossain pasissa esim. 4 alkiota kerrallaan?Tietääkö kukaan, että miten jollain " normaalilla" yks. klinikalla toimitaan? Onko ihan normaalia siirtää 3-4 alkiota kerralla?

Kommentit (7)

Vierailija

Tuli mieleen, että eikös Jenkkilässä ole myös tapana että pakastetaan munasoluja vastaisen varalle siinä vaiheessa kun niitä vielä tuotetaan hyvin? Ainakin Sinkkuelämää-sarjassa oli tällaisesta puhetta.

Tuli myös mieleen, että eikös siellä jotkut mallit tms myy munasolujaan netissä? Ehkä jotkut perheet sitten ostavat niitä ihan tarkoituksella. että saadaan hyvännäköisiä lapsia.

Vierailija

Meidän klinikalla ei ainakaan suostuta siirtämään enempää kuin 2 alkiota. Näin tuntuu olevan myös muualla Jenkkilässä minun kuulemani mukaan. Ehkä rahalla ja kuuluisuudella saa enemmän, mutta itse en ainakaan siirtäisi missään tapauksessa useampaa kuin 2 alkiota.Täytyypä vaan sanoa, että kyllä Suomessa on halpaa käydä lapsettomuushoidoissa yksityiselläkin. Lääkkeissäkin on maksukatto 600 euroa vuodessa. Yhdysvalloissa vakuutukset eivät korvaa iv-hoitoja, vaan kaikki pitää pulittaa omasta pussista. Yhden ivf-hoitokierroksen hinta täällä on noin 20 000 dollaria+ lääkkeet päälle noin 2000 dollaria. Itkettää! Meillä menossa toinen hoitokierros ja lähemmäs 50 000 dollaria palanut rahaa. En tiedä saammeko enää lisää lainaa, olemme jo korviamme myöten veloissa. On se niin väärin kun meidän rahat menevät tällaiseen, kun muut maksavat asuntolainojaan ym.....Me ei näillä näkymin edes koskaan pystytä ostamaan asuntoa kun lapsettomuushoidot vievät kaikki perheen rahat:(

Vierailija

Yhden mahdollisuuteen eivät tuntuneet juuri uskovan, mutta enempäänkään ei kannustettu. No, ehkä on yksilöllistä, miten näitä suositeltiin. Eipä meille tullut plussia näistä siirroista, vaikka olivat kuulema hyvälaatuisia alkioita.

Vierailija


... mutta täällä Keski-Euroopassa on ainakin mulle siirretty 2,5 alkiota, eli kaikki, jotka ovat kynnelle kyenneet... tuo " puolikas" on hedelmöitynyt, mutta ollut vasta esim. 2-soluvaiheessa, kun muut ovat olleet 3-soluvaiheessa...Eemeli, 41 v.

(mun yleinen mainospätkä: 4*ICSI takana, otetaan lahjoituksena vastaan ylijäämälääkkeitä loppuvuodesta olevaan hoitoon: Menopur / Menogon, Pregnyl, Orgalutran... mailaile:

eemelikaksi@hotmail.com)

Vierailija

saako siirtää 1, 2 vai 3 alkiota.Joten siellä ainakin kolme on nähtävästi maksimi. Käsitin että kolmea suositellaan vain lähemmäs tai yli 40v naisille.

Vierailija

USA:ssa käsittääkseni aiemmin (siis muutama vuosi sitten), saatettiin siirtää yksityisellä useita (tyyliin reippaasti yli 5) alkioita. Niistä katsottiin, mitkä kiinnittyy, ja sen jälkeen pystyttiin kaapimaan pois ne, joita ei haluta. Periaatteessa joillakin klinikoilla pystyy vielä määrittämään sukupuolen ennen kaapimista, niin sitten saa tytön/pojan, niinkuin haluaa.Nykyisin kun alkioita kasvatetaan pidemmälle kuin aiemmin eivät normaalit klinikat enää käsittääkseni siirrä kuin 2-3 maksimissaan. Ja jos kaikki lähtee, niin siinä tapauksessa voi myös edelleen kaapia " ylimääräiset" pois.Yleinen totuus Suomen lapsettomuusklinikoilla on, että nämä amerikkalaisjulkkisten 40+ vauvat ovat alkionluovutuksella saatuja lapsia, joissa on varmistettu tulokset siirtämällä useampi alkio. Jenkeissä kun on valinnan varaa, jos vaan rahaa riittää...Tässä tarinassa siis insider tietoa, eli ei ole kuultua vaan tositarinaa...

Uusimmat

Suosituimmat