Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Na-loppuisia pojan nímiä...sisarukset on Saana ja Anna

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ristiäispäuvä lähestyy uhkaavastï mutta ei tule mitään na-loppuisia pojan nimiä mieleen...Esikoinen tulee saamaan kaksi nimeä niinkuin kahdella vanhemmallakin (Anna Minea ja Saana Janita)

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Na-loppuisia pojan nimiä ei liene paljon, mutta tässä olisi minusta hyvä vaihtoehto Saanan ja Annan veljelle. Jos taas oikeanlaista na-loppuista ei tunnu löytyvän, niin eihän niiden n- ja a-kirjainten ole välttämättä oltava juuri samassa järjestyksessä... Vai onko?

Vierailija

Tuo Joona vaikutti asialliselta, muita tulee mieleen todella niukasti.Louna (annettu vain naisille, mutta mielestäni voisi miehellekin sopia, ehkä..)Mouna (yksi poika tämän niminen, neljä tyttöä)Ana (miehiä 12, naisia 215)Mana (miehiä 5, naisia 2, Minulle tuo nimi tuo mieleen erään japanilaisen rokkitähden..)Jos sais vähän muuttaa? Vaikka päätteenä -an tai vaikka -ra tms., olis pojallekin helpompi keksiä, esim. Kuura! :)Käykäähän kaikenmaailman nimikirjat läpi, sieltä saattais löytyäkin!Vierailija


Taitaa olla tämä neiti vähän väsynyt! Vain 6 minuuttia ennen ensimmäistä kirjoitustani tänne olin löytänyt toisen otsikon alle J-alkuisen pojannimen Jona, mutta sitten jo sen heti unohtanut....Mutta siis Jona.Vaikka tuo Plusiksen ehdotus Jouna on parempi ja sopisikin tosi nätisti Saanan ja Annan veljelle! :o)

Vierailija


Joona Juhana sopisi nimeksi...

mutta Juhana olisi parempi kutsumanimenä.

Joonakin on kyllä aika kiva.Joosua nimi tuli mieleen..(kai se oli tässä vasta esillä)

Juhana Joosua vois olla käyttökelpoinen kans.

Vierailija

on olemassa kuin

Manna 27 n / 28 m.

Sitä kyllä aina mietin, kun jotain nimeä on annettu sekä tytöille että pojille, että mikä osoittais sen selvästi jommankumman sukupuolen nimeksi. Nimilain mukaan miehelle ei saa antaa naisen nimeä eikä naiselle miehen nimeä.

Siksi toivoisi, että nimet aika pian vakiintuisivat jomman kumman omiksi enkä tarkoituksellisesti menisi antamaan pojalle nimeä, jota on annettu selkeästi enemmän tytölle taikka toisin päin (kts. esim Mirka 2498 n / 43 m; tässä nimessä uuden nimen alkuaikana oli ristikkäisyyttä, sitten se vakiintui).Minäkin kysyisin, voisitko ajatella pojalle -no loppuista nimeä, niissä olisi enemmän valinnan varaa.

Vierailija

seuraavanlaisia:Puna 1m

Kanna 1m

Vorna 15mTuna 2m 3n

Sana 5m 16n

Esna 1m 1n

Rona 1m 8n

Penna 22m 1n

Rana 2m 27ntähän asti vain naisille annettuja, lukumäärältään niin harvinaisia, että ehkä menisi miespuolisellekin:Kaarna 12n

Karna 6n

Sarna 3n

Havina 4n

Haina 1n

Aarna 13n

Urina 1n

Bruna 1n

Rena 15n

Asna 10n

Johana 10n

Orna 4n

Tenna 6n

Pina 1n

Josna 1n

Rakna 1n

Rasna 1n

Rahna 1n

uudisnimiä:Kohina

Jorna

Osna

Oina

Heina

Vierailija

Sopis siksikin mun mielestä hyvin kun Annas on 4 kirjainta, Saanas 5 ja Juhanas olis sit se 6 et menis sekin vähän niinku järjestykses..

Vierailija

Saana, Anna ja Juhana, kivalta kuulostaa.

Joonakaan ei ole huono, mutta ei yhtä hyvä kuin Juhana.

Saana, Anna ja Joona. No, miks`ei.

Ana, Manna ja Jona eivät viehätä minua lainkaan.

(Saana, Anna ja Ana. Saana, Anna ja Manna. Saana, Anna ja Jona. Eivät kuulosta korvaani hyvältä!)

Vierailija

Entäs jos -na- olisi nimen alussa tai keskellä? Silloin kelpaisi vaikka Einar(i), Joonatan, Naattan, Leonard.-an- loppuisia ovat esim. Ossian, Kristian, Kaspian, Adrian, Sebastian, Herman.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat