MITKÄ ovat sopivia/hyviä kirjoja 2 v pojalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyt kun leluja ja vaatteita on jo kaapit täynnä olen ajatellut keskittyä kirjojen hankkimiseen ja poikamme onkin hyvin kiinnostunut kirjojen lukemisesta.Tomppa-kirjat ovat meillä kova sana, mutta niitä ei tahdo oikein löytyä, ainakaan meidän kirjakaupasta, kuin pari ja ne meillä jo on.Mitä muita vastaavantyyppisiä kovakantisia, mutta paperisivuisia kirjoja on ? Eli joissa on kivat kuvat ja pikkasen tekstiä tai pieni satu! Varsinaisia satukirjoja on omasta lapsuudestani jäljellä, mutta ne sopivat vasta kun lapsi jaksaa jo kuunnella äidin lukemista enemmän (eli n. 4v->) Nyt kiinnostaa vielä kuvat ja itse kirja niin paljon, ettei äiti välttämättä saa aina lukea koko satua vaan sivuja käännellään tiuhaan tahtiin!Ai niin ja löytyykö divareista lastenkirjoja? Entä myyvätkö kirjastot useinkin pois kirjojaan?Avusta kiitollinen salminakki

Kommentit (13)

Vierailija

Ainakin meidän 2-vuotias tyttö tykkää kovasti, mutta sopivat kyllä yhtä hyvin pojalle. Sanna-kirjoissa on vähän enemmän tekstiä kuin Teemu-kirjoissa ja meillä niitä luetaan vielä hieman lyhennellen, mutta Teemu-kirjojen tekstimäärä on aika sopiva. Esimerkiksi kirjasta ' Teemu rakentaa talon' on otettu juuri uusi painos, joten ainakin sitä pitäisi olla saatavilla. Myös ' Teemu on pieni' löytyy kaupoista. Vähän isommalle pojalle kivoja voisivat olla Maikki Harjanteen Santtu-kirjat.Kaikenlaiset luukku- ja kurkistuskirjat tuntuvat myös olevan pop. Niiden parissa tyttö viihtyy itsekseenkin. Esimerkiksi Puppe- ja Maisa-kirjat ovat kivoja.Lainaa kirjastosta joitakin lastenkirjoja, niin näet. mistä juuri teidän poika pitää. Poistokirjoja myydään kirjastoissa silloin tällöin, en osaa sanoa kuinka usein, ehkä kerran, pari vuodessa? Kesällä ostin kirjaston poistomyynnistä lastenkirjoja hintaan eurolla 3 kpl.Nythän on kirja-ale Suomalaisessa kirjakaupassa, joten sieltäkin voisi löytyä jotain kivaa. Mikko Mallikas-kirjoja oli ainakin alessa. Tosin ne on vasta vähän isommille.

Vierailija

Tee haku http://www.suomalainen.comMeidän nappula on 2-vuotiaasta asti ollut intohimoinen Veera- ja Tatu ja Patu -fani (Havukainen & Toivonen). Vaikka takakannen ikäsuositus on 3+, hän jaksaa kuunnella ja katsella tarinat kannesta kanteen vaikka useamman kerran päivässä. Onneksi näissä riittää hupia aikuisellekin. Ehdoton suosikki on Veera ja menopelit, jossa tatupatu-innostus yhdistyy toiseen suureen intohimoon, autoihin. Myös Scarryn ja M. Kunnaksen autokirjat kiinnostavat. (Arvasitte varmaan, että lapsi on poika.)

Vierailija

ovat:Sanna-kirjat

Teemu-kirjat

Minttu-kirjat (naissa tosin ikasuositus kirjasta riippuen on 3-5-vuotta, mutta meilla ainakin ovat tykattyja)

Vanttu-kirjat (myos Maikki Harjanteen)

Tammen kultaiset kirjat (etenkin Viisi pienta palosotilasta on luettu varmaan sataan kertaan)Ylaisesti poikaa kiinnostaa eniten kirjat, joissa paahenkilo/henkilot on lapsi.

Vierailija

Meillä 3 v poika ja kirjojen suurkuluttaja. Muutamia hänen suosikkejaan:- Richard Scarryn kirjat (niissä on paljon autoja ja kulkuneuvoja sekä paljon yksityiskohtaisia kuvia...niitä jaksoi jo 2 vuotiaana itsekseen katsella vaikka kuinka kauan ja tänä päivänkin löytää niistä uusia juttuja)

- Myyrä-kirjat ovat kestosuosikkeja

- Muumi-kirjat

- Tomi Traktori-kirjat ovat olleet myös tykättyjä

Vierailija

suosikki, ja niitä on kaksi, koska ensimmäinen meni rikki. Kirjat joissa on liikuteltavia osia ovat pop. Samaten kurkistuskirjat ja SANAkirjat eli kirja, jossa esitellään tavaroita ja niistä sitten sormella osoitetaan mikä mikin on aikuisen kysyessä tai päinvastoin:-)Meillä ei kaksivuotias vielä jaksa kuunnella tarinoita vaan kirjoista etsitään lamppuja, kenkiä, kissoja, koiria yms. Oskari-kirjoissa on riittävän lyhyt teksti, joten niitä ihan luetaankin. Samaten Elmeri-kirjoja (se värikäs norsu).

Vierailija

hänen suosikkejaan ovat- puppe

- pekka töpöhäntä

- richard scarryt

- eemeli

- tomppa

- kaikki laulukirjat :)

- nalle puhit (etenkin tiikeritarinat)

Vierailija

Tyttöni on vasta 1,5-v, mutta kerronpa kuitenkin meidän kirjasuosikit:

- Maisa-kirjat, mm. pukuleikki, jossa käännellään sivuja ja niistä tulee eri asuyhdistelmiä, myös Maisan sateenkaariuni ollut nyt kiinnostava

- kaikki kurkistuskirjat, joissa on luukkuja

- Eveliina-kirja (wsoy), jossa on liikuteltavia osia, mennyt kyllä rikki jo kovassa käytössä

- omat vanhat Richard Scarry-kirjani, joissa on kivoja kuviaSuomalaisen alesta löytyi juuri näköispainoksia omasta lapsuudesta tutuista ihanista kirjoista, mm. Mattilan isännän piha, Kalle Kani...

Kirppikseltä olen löytänyt hyvin edullisesti paksusivuisia vauvakirjoja ja kurkistuskirjoja. Niitä tyttöni " lukee" itse ja ne eivät mene rikki niin helposti.

Vierailija

Meidän kaksi ja puoli vuotiaan neitosen yksi lempikirjoista on jo vuoden ollut Mauri Kunnaksen autokirja. Paljon kuvia erilaisista autoista ja klassikko sadut mukaeltuna. Muutkin Mauri Kunnaksen kirjat kivoja.

Richard Scarryn kirjat ovat meilläkin kovasti mieleiset. Muutenkin kaikki kirjat joissa on paljon kuvia, eli yhdellä aukeamalla paljon kuvia. Välillä luetaan kirja, mutta suurimmaksi osaksi katsotaan kuvia ja keskustellaan niistä ja keksitään yhdessä satu kuvien pohjalta.

Vierailija

Meillä on nuo Tatu ja Patu kirjat ollut tosi suosittuja. Poika 1 v 11 kk. Luettavaa ei ole paljon, mutta katseltavaakin sitä enemmän. Ensin taidettiin muutama viikko lukea vain tuota lääkärissä kirjaa ja sitten keittiö juttua. Itse aloin olla jo lopen kyllästynyt koko opuksiin, mutta kerran poika tykkäsi niin mikä ettei. Löytyy ihan kirjakaupoista ja suosittelen.Veera ja maatalon eläimet

Veera lääkärissä

Veera keittiössä

Veera ja menopelit

Tatu ja Patu päiväkodissa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat