vielä komposti asiaa: onko kellään L&T:n GLOBE kompostoria?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (6)

Vierailija

Talvitoimivuudesta en osaa sanoa. Ainakin kompostori vaikuttaa paljon heppoisemmalta kuin Biolanin pikakompostori, joten on vaikea uskoa sen toimivan yhtä hyvin. Puutarhajätteen ja risujen kompostointiin ko. kompostori ei taatusti riitä yksistään (kuten ei Biolanin pikakompostorikaan). Tarvitset toisen kompostorin, johon voit panna loput puutarhajätteet sekä paremmasta kompostorista tyhjennetyn aineksen jälkikompostoitumaan. Tämä kakkoskompostori voi kuitenkin olla paljon yksinkertaisempi ja halvempi malli.

Vierailija

mutta on käytössä vain keittiöjätteille, meilläkin on erillinen puutarhakomposti. Globe ei ole jäätynyt, mutta on ehkä vähan pieni...

Vierailija

puutarhajätteille, näin toimii hyvin.

Globe jäätyi viime talvena 2 viikoksi keskellä talvea, muuten pysyi toiminnassa. Tämän pari viikkoa jätin kompostijätteet sankoihin pihalle jäätymään (kompostin taakse piiloon), ja kun komposti taas alkoi toimia, sangolliset hävisivät pian kompostin uumeniin.

Helppo sekoittaa ja tyhjentää, toimii höyryämällä, ei päästä sisään ylimääräistä elämää, pysyy riittävän kosteana (lautakehikkoahan pitää kastella kuivina kausina).

Risuja olen nyt silpunnut saaviin, jotta voin käyttää ne talven aikana kuivikkeeksi talousjätteiden päälle (kompostoituvat nopeammin, jos päällä on jotain suht kuivaa, kuten heiniä, risusilppua tms).

Vierailija

Eli kerro kommentteja tuosta Globesta. Toimiiko myös talvella? Minua malli miellytti, oli iso suuaukko ja malliltaan oli matala. Luulisin, että on helppo sekoittaa ja tyhjentää. Mahtaakohan vain tuon kokoinen kompostori riittää ison tontin omaavalle (paljon risuja ja roskia tuottavalle) kolmen hengen perheelle?

Vierailija

Keittiöjätteille se riittää aivan mainiosti, ainakin 4-5 henkeen asti. Sekoittaminen varmaankin auttaa pysymään koko talven sulana.

Jos kuitenkin tulee muitakin kuin keittiöjätteitä (esim. puutarhasta), ei taida mikään markkinoiden kompostori riittää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat