Säästö-vinkki pino.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minä aloitan. Tee itse sämpylät.

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Kaikilla joilla on laajakaista nettiyhteys, kannattaa ladata netistä skype ohjelma jolla voi puhua kaverin kanssa tietokoneen kautta ilmaiseksi. Ohjelman lisäksi täytyy hommata mikrofoni ja kuulokkeet joita saa muutamalla eurolla jostain halpahallista, kuuluu kyllä kaiuttimienkin kautta ettei kuulokkeet ole välttämätön mutta kaiuttimia käytettäessä kaveri kuulee oman puheensa kaikuna. Soitto skypen kautta kaverille edellyttää kuitenkin että kaverillakin on tietokone ja skypeohjelma auki. Tätä kautta puhuminen säästää puhelinlaskua.

Vierailija

Ensinnäkin puhelinkulut. Moniin virastoihin tms. on 010- tai 020-alkuiset numerot, jotka maksavat enemmän. Hoida asiasi niihin meilitse tai laita mies soittamaan töihin. Jopa se jonotus maksaa.Hyödynnä nettiä, jos on kiinteä liittymä. Kun olet ostamassa jotain suurempaa tai pienempääkin, vertaile hintoja netissä. Liikkeisiin voi myös lähettää usein meilinä kyselyn, jos jotain haluaa tietää. Näin välttyy ajelemasta paikasta toiseen tai soittamasta. Lähetä sellaisille kaverereille, joiden kanssa tuppaat juoruamaan aina pitkään, vaikka joka toisen soiton sijasta meili. Näin pysyy puheyhteys, mutta aina ei tarvitse maksaa niin paljon. Lue iltapäivälehdet netissä, turha ostaa. Jne jne.Kilpailuta vakuutukset, niissäkin on huimia eroja.Ota selvää, mitä kaikkea voit hyödyntää bonuskorteillasi. Meillä tulee S-bonus ruoasta, bensasta ja lämmöstä. Pyrin ostamaan myös lahjat yms. mm. Prismasta, eli saan bonukset niistäkin. Kun bensan hinta oli huippulukemissa, kyttäsin halvinta hintaa. Mieheni tankkasikin " S-kortin asemalla" pari senttiä kalliimpaa bensaa, mutta se tulikin halvemmaksi, kun laski hinnasta 5% pois (siitä hinnasta se oli 6 senttiä!). Eli pari senttiä halvempi bensa olikin loppupeleissä kalliimpaa, tosin hyöty tulee vasta myöhemmin bonuskertymässä.Laita jonnekin sivuun puolipitoiset vaatteet ja käytä esim. kotioloissa niitä. Pese vasta likaisena ja täyspuhtaat aina jonnekin mennessä päälle. Säästää myös vaatetta!Kun lapset saavat jouluna ja synttärinä lahjoja, laita joitakin leluja jemmaan. Näin on uusia leluja myöhemminkin. Toimii siis pienillä lapsilla...Sähköä voi säästää monella lailla (mieheni on tässä insinöörinä ykkönen). Ensinnäkin vaihda tavalliset lamput energiansäästölamppuihin. Seuraa, että lamput kestävät luvatun ajan ja jos pamahtaa ennen, valita: saat uudet ilmaiseksi tilalle. Meillä esim. yksi lamppu kesti 2 vkoa, vaikka pakkauksessa luki 2v. Saimme tilalle uudet kotiinkuljetuksella ;-)Toisekseen vältä rämpyttelyä. Huoneissa, missä ollaan paljon, voi lamput palaa " koko ajan" . Mm. vessassa tulee usein käytyä vaipanvaihdossa ja pesemässä lasten nassuja ja tassuja, älä sammuta valoa välillä, jos käytössä on hehkulamppu.Käytä uunia ja hellaa viisaasti, eli ei uunia liian aikaisin kuumenemaan ja tee kerralla paljon leipomuksia pakkaseen sekä ruokaa. Levyn ollessa päällä keitä samalla tutit, jos tarpeen.Yhden asteen pudotus huoneilman lämmössä on n. 5%:n pudotus laskussa.Säästöä se on pienikin...Vierailija

Tee koko perheelle suoramarkkinointikielto väestörekisterikeskukseen. Kirjakerho ym. houkutukset jäävät näkemättä, toimii ainakin meillä. Toinen vinkki on tehdä ruokaostokset pienen valikoiman kaupoista Lidl, Siwa, Valtsu. Vähemmän houkutuksia, mihin sortua ja tulee ostettua vain tarpeellista.

Vierailija

...poistomyyntipäivät. Poistoista löytyy vielä aivan hyviä luettavia kirjoja lapsille ja miksei aikuisillekin ja todella halvalla. Kannattaa olla heti poistomyynnin alkaessa paikalla, koska parhaat viedään ensin.Myy tarpeettomat tavarat, esim. Huutonetissä, jos et pääse itse kirpputorille myymään.Ja tosiaan jos ei into riitä käyttämään kestovaippoja, Lidl:n vaipat on halpoja ja hyviä.Hauskoja kortteja lahjoihin voi tehdä myös niin, että leikkaa lehdistä tai lapsille tulevista mainoksista mukavia kuvia ja liimaa ne kartongille ja lisää vaan tekstin. Siis näin jos ei itse halua piirtää ja askarrella tai lapsen kanssa. Säästää paljon ja saa persoonallisia kortteja.

Vierailija

jos asutte lähellä kaupunkia niin kannattaa ostaa riisi jostakin pienestä itämaisesta elintarvikekaupasta. ja kerralla sellainen 10kg säkki! maksaa alle 20 e ja kestää toodella pitkään ja on vielä kaiken lisäksi erittäin hyvää! kun vielä suosii wokkiruokia niin jää ruokamenot aika pieniksi! osta lidlistä kasvikset ja kanat, siellä on hyviä ja halpoja.

joo ja tuo leipominen kannattaa. lidlissä myydään kuivahiivaa 10kpl paketissa ja maksaa 0.99e. sellainen sunnutain kuivahiiva jossa 5kpl maksaa muistaakseni noin 2e.....

Vierailija

Meidän lähellä on 2 kauppaa jossa on usein alennuksia ja muutama päivä erääntymistä alennetut hinnat josta ei tietysti lehissä mainita.Joten säästän paljon sillei ruuassa kun ostan mahdollisimman paljon alennusruokia.Ostan aina sitä mikä on alessa....ja sillei saa vaikka mimmosia ruokia ostettua vaihtelevasti.

Vierailija

Meillä säästyi rahaa siinä, että lastentarvikkeet on pääasiassa hankittu käytettynä tutuilta tai kirppikseltä. Tästä oli kerran vertailukin joko vauva-lehdessä tai kaksplussassa, siinä oli laskettu samojen tarvikkeiden hinnat uutena ja käytettynä. Kyllä se kierrätys vaan kannattaa.Ja vaatealet hyödynnän myös mahd. tehokkaasti. Meidän lapsi siis " joutuu" taas tänäkin vuonna kulkemaan viime vuoden värisissä ja mallisissa haalareissa :)Ruokakuluissa tosiaan säästää, kun suunnittelee ruokalistan etukäteen ja käy vain kerran viikossa kaupassa.

Vierailija

Monista pirkka- ja spar-merkkisistä tuotteista kannattaa lukea pienet präntit. Esimerkiksi korppukinkku (joka meidän perheen suosikki) on prikulleen samaa tavaraa Spar- korppukinkkupaketissa kuin Wursti korppukinkkupaketissa. Hintaeroa kuitenkin paketeilla 70senttiä.Pirkka- ja Spar-tuotteissa kerrotaan erittäin usein valmistaja, Pirkka-salaattikastikkeet ovat samaa kamaa kuin Saarioinen salaattikastikkeet. Tuoteselostekin sanasta sanaan sama.Jos paketeissa ei valmistajaa kerrota, niin kuluttajapalvelu tietää. Euro Shopper-jauhelihan valmistaa Atria. Ja kuitenkin Euro Shopper- ja Atrian jauhelihapaketeilla on hintaeroa lähemmäs euron per paketti.Pakastevihannessekoituksissakin on samoja valmistajia, muistaakseni Spar-vihannessekoitukset valmistaa Kesäpöytä, suomalaista laatua sekin ja halvemmalla saa spar-pussissa. :)

Vierailija

Lapsia ei ole, mutta silti säästetään kaikessa mahdollisessa, koska tulot ovat pienet:-Postiluukkuun/laatikkoon EI MAINOKSIA, kiitos!-lappu. Ei tule sitä tunnetta, että " tuo oikeastaan on pakko saada, vaikka en oikeastaan tarvikaan" . Kauppojen tarjouksia voi ainakin täällä seurata tv:stä ja ilmaisista paikallislehdistä.

-Autoa käytetään mahdollisimman vähän.

-Värjään omat hiukset itse (harvoin) ja leikkaan miehen hiukset koneella lyhyeksi.

-Ei käydä elokuvissa

-Ei syödä ulkona (ainakaan usein)

-Ostetaan kerralla iso laatikollinen Koulunäkkiä kaappiin, kestää pitkään eikä mene pilalle äkkiä. Ja molemmat tykkää siitä.

-Vertailen pientenkin asioiden hintoja. Kaverit joskus nauraa, että miksi parin sentin hintaeron takia käyn esim. Lidlistä maitoa, mutta kyllä siinä äkkiä säästää jos ostaa monta purkkia.

-EUROSHOPPER! Pirkka, Spar ja X-tra ovat edullisia, mutta ES on yleensä se edullisin. Esim. ES hernekeitto on Lundenin valmistamaa ja maksaa 49 snt. Vieressä sama, mutta Lundenin etiketillä 89 snt.

-Ei polteta tupakkaa (silloin kun mies poltti niin kääri sätkiä -> halvempaa, ja täällä meillä päin erityisen halpaa kun voi hakea sätkäpaperit Ruotsista jossa ne on PALJON halvempia kuin Suomessa)

-Ei juoda alkoholia eikä käydä baareissa. Siellä saa äkkiä menemään PALJON rahaa

-Ei matkustella (paitsi molempien kotona käydään todella harvoin)

Vierailija

Nämä ovat pieniä säästövinkkejä mutta laitan kuitenkin:puolitan aina konetiskitabletit. Hyvin ovat puhtaaksi tulleet tiskit vaikka pesuainetta puolet valmistajien suosittelemasta määrästä. Laitan myös pyykinpesuainetta vähemmän mitä suositukset kertovat paketin kyljessä.

Vierailija

Tai kyllähän niihinkin saa hurahtamaan rahaa jos innostuu, mutta tosi halvallakin pääsee.Esim. meillä on 2 kpl Bumpy vaippakuoria (hinta uutena n. 13 e/kpl), joihin laitan taitellun sideharson. Sitten vain pesuun muun pyykin seassa. Helppoa ja säästää selvää rahaa!!Nämä 2 vaippakuorta riittää meillä täysin päiväkäyttöön aina kun huvittaa kestoja taitella.

Vierailija

Vihdoinkin meille tuli litli, olen aivan hurahtanut, siellä on kaikki halpaa ! Lihat ja leivät punaisella lapulla monta päivää eneen päiväystä.

Vierailija

säästät tv-lupamaksuissa 200 euroo vuodessa ja iltaisin voit viettää laatuaikaa lasten kanssa.

lisäksi et vaikuta juntilta kun teille tulee vieraita kylään ja teevee ei pauhaakaan niin ettei seurustelusta tule mitään.

Vierailija

Meillä ainakin tulee säästöä kun käymme vain kerran viikossa isossa ruokakaupassa tekemässä seuraavan viikon ruokaostokset.Lähikaupasta käymme keskellä viikkoa sitten hakemassa maitoa ja leipää jos on tarve.Ja kannattaa myös kirjoittaa ostoslista mukaan,mitä sieltä kaupasta oikeasti tarvitsee ostaa niin ei tule niin helpolla tehtyä heräteostoksia.

Vierailija

Eli kaikki ostot merkataan ylös ja vähennetään esim. viikkoa kohden lasketusta budjetista.Jos esim. viikkobudjetti 100e, tulee siitä n. 14e/pvä. Sen mukaan sitten ostellaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat