Turvavyöistuin - mikä malli käytössä? Hyvät ja huonot puolet?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kävimme eilen lastentarvikeliikkeessä katsomassa turvavyöistuimia ja ennakkoon kovasti kehuja saanut Britaxin Kid plus istuin ei olekaan ehkä niin hyvä mitä pitäisi... Tuolina siis varmasti mainio, mutta myyjän mukaan pään sivutörmäyssuojat ovat niin massiiviset, että lapsen pää talvitamineissa ei mahdu sinne väliin kunnolla / jää jumiin. Lisäksi lapsi ei näe sieltä kunnolla ja uskon, että meillä se ainakin hermostuttaa. Toinen vaihtoehto oli sitten Gracon tuoli...

Kommentit (12)

Vierailija

mutta vaikuttaisi siltä, että Lastentarvikkeessa systemaattisesti mollataan Britaxia HTS:n kustannuksella. Ovat nimittäin HTS:n maahantuojia...

Tosi monet Römer Kidin omistajat tuntuvat tykkäävän istuimesta, joten tuo mahtuminen ei varmaankaan ole suuri ongelma. Sitä paitsi minä ainakin riisun ne karvahatut lapselta, jos matka on vähänkään lyhyttä kauppareissua pidempi. Ja kauppareissulle tuskin edes sitä paksuinta reuhkaa puen. :)Aion siis ostaa tuon Kid Plussan, mutten Lastentarvikkeesta. ;)

Vierailija

Tiedän kokemuksesta, koska autossani kummatkin. TYTÖLLÄ GRAGON istuin. Hyvää siinä on nopeus+kätevyys, jolla saa turvavyöt lapsen ympärille+keveys+mukitelineet. Huonoa siinä on kapeampi kuin Britax ja pään sivutörmäyssuojat pienemmät kuin Britaxissa. Erikois+ tyttö tykkää itse siitä, koska näkee paremmin kuin veljensä istuimesta ja sattuu kuulemma se Britaxin pääsuojaus.POJALLA BRITAXIN istuin. Hyvää onleveyssäätö+päänsuojat. Huonoa on ei niin nopeeta ja kätevästi saa turvavöitä pojalle (syy voi olla meissä eikä istuimessa : ) ). Pojanmielestä näkee hyvin, mutta tarttis olla mukitelineet!Jos tarttis esim. 3 istuinta mahtua farmarin takapenkille, niin tarttis ottaa kapeempi malli eli Grago tai jos väliin pitäisi mahtua istuun ilman istuinta ihminen. Meillä mahtuu väliin istuun (Skoda Felicia), mutta mummin farmariin Citroeniin ei mahdu kunnolla. Kokemusta on matkasta Kuopioon. Ei enää kiitos...Eli tykkään/suosittelen kumpaakin!

Vierailija

Gracon cosmic-istuin, poika on nyt 2v ja penkki käännettiin n. kuukausi sitten kasvot menosuuntaan kun jalat alkoivat osua penkin selkänojaan.Talvitamineissa mahtuu hyvin joka suhteessa ja vaikka penkki on nyt menosuuntaan, voi siinä kuitenkin vielä käyttää penkin omia vöitä. Ainakin meidän käytössä hyväksi todettu, ja lapsi pääsee siitä itse halutessaan pois ja penkkiin kiipeämään; ei siis omin päin vaan kun vyöt on avattuina. ;-)Toisena penkkinä on mieheni autossa Graco basic, joka on todella yksinkertainen istuin, mutta päädyttiin sillä tähän ratkaisuun kun poika kuitenkin matkustaa enimmäkseen minun autoni kyydissä ja reissuunkin kun lähdetään, lähdetään minun autolla. Miehellä kun on käytössään 2-paikkainen pick up.

Vierailija

Meillä on käytössä AktaGracon turvaistuin ja 2 v 7 kk ikäinen poika (15 kiloinen) mahtuu siihen vielä mainiosti. Mutta nyt on toisen auton osto edessä, joten myös toinen istuin pitäisi saada. Toisen turvaistuimen hankinta tuntuu tyhmältä, kun poika on jo kohta turvavyöistuimeen sopivan ikäinen. Mutta voiko tuon ikäistä (ja kokoista) vielä istuttaa turvavyöistuimessa?? Tarkoitus olisi laittaa se siihen autoon, jolla olisi vähiten ajoa eli vain jokunen kilometri per päivä.

Vierailija

Meillä on ollut Römer Kid 2,5 vuotta. Ostettaessa pienempi oli 3-vuotias, n. 90 cm mittainen. Isompi on jo luopunut omastaan kun on kasvanut 150 cm mittaiseksi. Eli käytökokemusta on kertynyt 3-9 vuotiaista, 90-140 cm pitkistä lapsista sekä kesällä että talvella.Todellakaan koko tänä aikana lapset ei ole kertaakaan valittaneet etteivät näkisi päänsuojien takaa tarpeeksi, eikä varsinkaan ole toppamyssy päässäkään jääneet kiinni. Ostettaessa istuimet vanhempi oli reilu 6-vuotias ja hänen asiantuntemustaan käytettiin hyväksi. Kehui paljon mukavammaksi kuin HTS:n istuimen, joten Römer Kidit ostettiin molemmille. Lepoasentoakin on käytetty pitkillä lapinreissuilla ja hyväksi todettu.Meidän lapset on melko solakoita. Ainakaan tuo vanhempi malli, jossa istuimen leveys ei ole säädettävä, ei tosin käy kovin pullukalle koululaiselle enää.Kävitkö mahdollisesti ostoksilla Lastentarvikkeessa? se on hyvin Britax-vastainen puoti, vaikka muka merkkiä myyvätkin.

Vierailija

Ajattelin vastata koska meillä on 2v7kk vanha poika jolla oli kuukausi sitten Akta duoflex istuin ja päätin luopua siitä ja ostaa turvavyöistuimen. Ostin Britaxin Römer Kid:sin ja olen todella tyytyväinen ja niin on poikakin. Aktan istuin oli mielestäni kömpelö kun se oli käännetty kasvot menosuuntaan ja meidän mallissa ei ollut lainkaan sivusuojaa (pää). Tässä Britaxissa on hyvä sivusuoja ja onmuutenkin mukavantuntuinen. Poika ihastui heti tähän uuten! Näkee hyvin ja nukkuu hyvin kun pää pysyy paikoillaan. Meille sanottiin että 15kg ja ylöspäin on raja. Poika toisin ehkä vaan 14kg mutta kasvaahan hän siitä :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat