Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Astmalapsi

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Kaikki jolla on astmalapsi, voisitteko kertoa miten teillä on alle 2 vuoden ikäisenä tutkittu astmaa? Voidaanko sitä tutkia mitenkään? Meidän pojalla on ollut vuoden astmalääkitys ja kokoajan yskiä kököttää lääkityksestä huolimatta. Voiko asiaa tutkia mitenkään? Meidän lääkäri sanoo jatkuvasti, ettei.

Kommentit (6)

Vierailija

Ja oikein pahassa tilanteessa, jolloin astmalääkitys ei ole enää auttanut, on tarvittu antiobioottikuuri, jolla keuhkoputkien tulehdus on saatu asettumaan ja astmaoireilu kuriin.Astmaatikkoina teillä koti on jo varmaan saneerattu, joten siltä puolelta syyllistä jatkuvaan oireiluun tuskin löytyy.

Vierailija

Meidän 2vuotiaasta astma tutkittiin verikokeilla. On kuulema oikein olemassa astmaa selvittävä koe.Positiivistähän se meillä näytti.

Kenelläkään suvussamme ei ole astmaa, joten kaikki on uutta minulle ja myös tietysti järkyttävää, ainakin aluksi.

Joten, jos joillakin on ihan käytännön vinkkejä ym kokemuksia ottaisin ne kiitollisuudella vastaan.

Vierailija

En huomannut sanoa, että tiedän kyllä astman hoidosta ja oireiden lievityksestä, sillä minulla ja miehelläni on kyllä astma. Olemme molemmat saaneet diagnoosin hieman isompina, mieheni kouluun mennessä ja minä yläasteella. Noista oireiden lievennyskeinoista ei ole tähän mennessä ollut apua, siksi kyselin, voiko astmaa tutkia esim. keuhkofunktio tutkimuksella noin pienellä.

Vierailija

meillä tutkittiin pojan astama 7kk iskäisenä ns " baby-boxissa" iho- ja allergiasairaalassa. Boxiin ei kyllä mahdu kovin iso lapsi just sellainen max 8kk vanha. Eli pojalle annettiin unilääkettä tai muuta vastaavaa joten tutkimus tehtiin pojan nukkuessa. Boxissa mitattiin just näistä huippuviratuksia ym sekä ennen avaavaa lääkettä että sen jälkeen.

Sen jälkeen seurannat (noin puolen vuoden välein) tehty ihan minulta kyselemällä.

Poika nyt 2v 4kk ja seurantakäynti taas marraskuussa.

Vierailija

Astmahan on keuhkoputkien ajoittainen tai jatkuva tulehdus/supistustila. Jota määritellään uloshengityksen huippuvirtauksen vaihtelulla, jota on hankalaa tutkia pieneltä lapselta. Usein merkkejä astmasta on yölliset yskänpuuskat ja krohiseva hengitys.On paljon keinoja millä lievittää lapsen astma oireita:

-Perheessä ei kannattaisi kenenkään polttaa tupakkaa(edes ulkona)

-Pitää paikat pölyttömänä

-Hankkia mahdollisesti ilmanpuhdistaja/jia

-Noudattaa lääkärinantamia lääkeohjeita

-Lääkkeen otto tekniikka on tärkeäLääkäriasemilta ja kirjastoista saa paljon Astmaan liittyvää kirjallisuutta, joita kannattaa lukea ja niin poispäin. Kun kaikki keinot oireiden lievittämiseksi on tehty ja oireet edelleen haittaa lasta, niin sitten luulisi lääkärin tekevän ja laittavan tutkimuksiin paremmin.Lapsuuden astmoista suurin osa paranee murrosiän/aikuistumisen aikoihin. Joillakin se puhkeaa aikuisiässä uudestaan, kuten minulla itselläni.-iskä21- (jolla astmasta kokemusta)

Vierailija

tutkittiin monin tavoin.Keuhkokuvat otettiin, verikokeita.En enää muista mitä kaikkea ja sitten aluksi annettiin avaava lääke ventoline käyttöön kokeiltiin auttaako se yskään. Auttoi.Sitten kortisoni lääkitys vielä kun astma oli todettu.Infektio astma todettiin 1.5 vuotiaana pojalla.Toivottavasti lääkärisi ymmärtää laittaa lapsesi tutkimuksiin.Meillä se vaati kyllä todella karmean korvatulehdus ja ylähengitystietulehedus kierteen.Ensin korvat putkitettiin ja kitarisa poistettiin korvatulehdukset loppuivat, mutta jatkuvat räkätaudit ja pitkittynyt paheneva yskä joka ei mennyt ohi saivat lapsen tutkimuksiin.Ajattelin jossain vaiheessa et pitääks tän lapsen melkein tukehtua ennekun sitä tutkitaan kunnolla.Toivottavasti ei näin teillä.

Uusimmat

Suosituimmat