Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko teidän lapsilla osakkeita ja/tai sijoitusrahastoja?

Vierailija

Meillä on muutama sata osaketta Keskoa ja rahastossa n.3300 ¿

molemmilla. Lapsilisärahoja pyritään laittamaan noin 80 ¿ joka kk. syrjään.Sijoitusvinkkejä kaipaisin, kun tuntuu, että rahastojen tuotto nousee aika hitaasti (meillä Nordea Eurooppaa...)Pahan päivän varalle tässä säästetään, mutta entä jos täytyy myydä rahastot ja ne ovat lasten nimissä. Voiko vanhemmat käyttää ne perheen " yhteiseen hyvään" ???Kiitos asiallisista vastauksista.

Kommentit (15)

Vierailija

Sinne menee sen verran, että se 3400e/3 vuotta alittuu. Enkä ole kyllä kuvitellut että voisin ne vain muuttaa rahaksi ja käyttää itse. Ovat lapsen omaisuutta ja näin myös verottaja tulkitsee, koska lähettää lapselle oman veroilmoituksen, jossa hänellä on verotettavaa varallisuutta!Meillä on myös itsellä rahastoja ja osakkeita. Ainakin Nordean Itä-Eurooppa tuntuu nousevan tällä hetkellä huimaa vauhtia - milloin laantunee?!

Vierailija

eli jos myytte lapsenne sijoituksen saattaa joku kysyä että minne se lapsen omaisuus on ja pyytää selvitystä. eli kait pitäisi kirjoittaa joku velkakirja. ja jos lapsen omaisuus ylittää muistaakseni 15.000 euroa rahat saatetaan " jäädyttää" eli teiltä menee niihin käyttöoikeus.

Vierailija

Lapsen omaisuutta pitää hoitaa lapsen parhaaksi. Se ei siis ole vanhempien vapaassa päätäntävallassa vaikka vanhempi huoltajana tekee lapsen varallisuutta koskevat päätökset. Jos lapsen omaisuutta siirretään toiselle lapselle se on omaisuuden lahjoitusta, josta maksetaan lahjavero. Muistaakseni yli 10 000 tai 15 000 euron omaisuus tulee ilmoittaa maistraatille. Maistraatti viime kädessä valvoo, että omaisuuden hoito ja käyttö on lapsen edun mukaista.Jos pankki on antanut teille neuvon, että omaisuutta voidaan " tasata" lasten kesken tai siirtää vanhemmilta lapsille ilman veroseuraamuksia niin olette ymmärtäneet väärin tai pankki ryssinyt tosi pahasti.

Vierailija

Kovimpia nousijoita on Venäjä, Itä-Eurooppa, Baltia ja Kiina. Kiina tosin alkaa todennäköisesti hidastumaan, mutta Intiasta povataan samanlaista nousijaa kuin Kiinasta aikoinaan.Pitkän linjan rahastosäästämisessä kannattaa ottaa paljon riskiä. Vaikka notkahdus tulee, niin kyllä se kymmenen vuoden päästä nousee taas.Yksi hyvä sijoituskohde on vaihtoehtoiset rahastot (alternatives). Jos Nordealta löytyy property- tai futuurirahastoja, niin ne tuottavat pitkällä aikavälillä hyvin.t. huippusijoitusneuvojan administraattori täältä keski-euroopasta

Vierailija

lapsille kun vaan pitää huolta että siirto on alle 3400 euroa / 3 vuoden aikana. Siirsin lapsille pienen osakeomaisuuteni 2 erässä, sillä se on verotuksellisesti edullisempaa. (itsellä on nimittäin lainaa)

terv. ap

Vierailija

Lapsia kolme, jokaiselle menee 100 ¿/kk, arvot nyt yhteensä (ovat eri rahastoissa) 36t ¿. Potti jaetaan aikanaan lapsille tasan. Opiskelurahoiksi säästetään.Kun rahastot otimme, pankissa selvitettiin että me vanhemmat pystymme niitä käyttämään kuin omiamme, kun lapset ovat alaikäisiä ja ennen kuin lapsi täyttää 18 v. tehdään vielä siirto lapselle, jonka jälkeen ovat vain lapsen. Siirto vaiheessa voidaan vielä rahaston anto lapselle perua, tähän pankilla oli esimerkki narkkarilapsesta.

Vierailija

Meillä rahastot ovat nyt lähteneet mukavaan nousuun. Laitoimme juuri lisää omiin rahastoihin: lat.amerikkaa, suomikasvua ja venäjää. Osakkeissakin on vielä, mutta olemme siirtyneet aika paljon tonne rahastopuolelle, jotta sijoitukset ovat paremmin hajautettu ja seuranta on helpompaa.

Uusimmat

Suosituimmat