Äänestys: Kumpaa lääkäriä uskoisin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Enpä ole tajunnut ennen tänne allergiapuolelle kirjoittaa. Eli meidän 3kk-tytöllä on ollut monia viikkoja kakka vihreää, löysää, tosi pahalta haisevaa ja välillä tosi limaistakin. Muutaman kerran oli veriviiruja kakassa, siitä on nyt jo aikaa jonkin verran. On täysin rintamaidolla. Neuvolassa ja terveyskeskuksen lastenlääkärillä on asiasta puhuttu. Olen nyt ollut tasan 2 viikkoa maidottomalla dieetillä suuremmitta muutoksitta kakkaan. Muita oireita ei ole, ellei sitten tosi vähäiset päiväunet liity tähän ja pyllynvako on punainen, mutta ihmekös tuo, kun kakka on niin tujua.Ja sitten asiaan: Varasin tänään ajan yksityiselle allergialääkärille täksi päiväksi. Heti sen puhelun jälkeen neuvolantäti soitti ja meille varattiin aika taas terveyskeskuksen lastenlääkärille. (Tästä kakasta on siis ollut puhe neuvolassa ja terveyskeskuksen lastenlääkärin kanssa useaan otteeseen) Neuvolantäti oli jutellut lääkärin kanssa tänään, joka oli neuvonut, että voin lopettaa tuon maidottoman dieetin, kun kerran se ei ole vaikuttanut kakkaan ja tyttö on hyvävointinen. Paino nousee hyvin ja on iloinen tyttö.Kävin siis heti tuon puhelun jälkeen yksityisellä allergialääkärillä. Hänen mukaansa kakka vain saattaa olla tuollaista, kun suoli totuttelee toimintaan jne. Ja sanoi, että jos se ei vauvaa haittaa, niin toisaalta miksi selvitellä asiaa. Diagnoosiksi kirjoitti suoliston adaptaation. Mutta kehoitti kuitenkin jatkamaan maidotonta dieettiä ja poistamaan samantien myös muna, suklaa ja pähkinät ja jatkaa tätä 2 viikkoa. Jos ei kakka tuosta muutu, niin sitten kuvioihin myös viljaton dieetti. Ellei sekään auta, niin sitten apteekin erikoiskorvikkeet.Eli tässä on nyt kahden lääkärin mielipiteet ja valinta, että kumpaa noudattaa. Tyttö kun ei ole moksiskaan tuosta vihreästä kakasta, niin alan olla sitä mieltä, että noudatan tuota terveyskeskuksen lääkärin neuvoa. Kummatkin lääkärit kun ovat todenneet, että kakka nyt vain saattaa olla tuollaista ilman mitään suurempia syitä ja molemmat ovat tosiaan myös todenneet, että tyttö on hyvävointinen.Avittakaahan nyt vähän päätöksenteossa, varsinkin te, joilla on samanmoisia kokemuksia. Kiitos!

Kommentit (9)

Vierailija

ehdottomasti, kai se allergioihin erikoistunut lääkäri tietää allergioista enemmän ku joku terveyskeskuksen yleisläkärin. Meijän neidillä ei maitokokeilussa oireet tuu ku vast parinviikon päästä maidon käytöstä, ja sama toisin päin eli ku kokeilu on ohi maha toimii kunnolla vasta pari viikkoa kokeilun lopettamisesta. Usko vaan sitä oikeeta asiansa osaavaa lääkäriä.

Vierailija

Ilman testejä/ dieettikokeiluja allergia diagnoosia ei kumpikaan lääkäri voi tehdä, ja noin pienelle ei noita altistusestejä tehdäkkään, mutta tuosta kakan väristä voin jotain sanoa.Eli meillä pojalla usein kakka vihreää, limamaista ja pahanhajuista ja pojalla on ilmavaivaa, pierut pahanhajuisia jms. Uskon sen johtuvan kananmunasta, mutta koska poikamme kasvaa ja kehittyy hyvin kyse ei ole allergiasta kuitenkaan.Olen lukenut jostain, että kananmuna voi värjätä vauvan ulosteen vihertäväksi ja on myös yleisin allergiaoireiden aiheuttaja vauvoilla!!Tosiaan ihan hyvä, että lopetit maidottoman dietin, koska turha vaivata itseään jos sillä ei ole vaikutusta, mutta voithan kokeilla munatonta diettiä, vaikkei se välttämätöntä olekaan jos vauvelisi kasvaa ja voi hyvin vihreästä kakastaan huolimatta.Olen työni puolesta ollut paljon tekemisissä eri allergioiden kanssa ja lähes kaikilla allergiapotilailla on selviä iho-oireita ja lisäksi mm. vilja ja maitoallergiaa sairastavilla lapsilla allergia on johtanut laihtumiseen ja kasvun hidastumiseen, joten uskoisin, että lapsesi kohdalla todellakin on kyse ns. suolentoiminnan kehittymättömyydestä, joka korjaantuu kyllä ajan kanssa ;-)Jos kokeilet sitä kananmunatonta diettiä niin kerrotko miten kävi auttoiko asiaan?!!Vierailija

Lopetin sen tänään. Seuraavaksi katson, muuttuuko kakka siitä, kun vaihdan Deetipat Devitoliksi (Jekovit ei sopinut). Ja sitten voisin kokeilla vielä Cuplatonia (jota olinkin hankkinut jo), kun tyttö piereskelee aika paljon. Ellei tepsi, niin en hätäile, vaan odottelen tytön kasvamista ja suoliston kehittymistä. (Ellei siis tilanne muutu pahemmaksi)Kiitos kaikille neuvoista! Varmasti palaan asiaan taas joskus :)

Vierailija

ja katsot miten käy? Onhan se hintavaa (47 e), mutta voisi selvittää asiaa.Itse en aina noihin lääkäreihin usko, nimittäin äidinvaisto on aika kova sana vauva-asioissa. Meillä todettiin maitoallergia ja samantien kiellettiin peruna ja naudanliha, mutta esim. kala- tai munakiellosta ei puhutu mitään (yleensä yhdessä maitoallergian kanssa). No, minäpä aloitin kiinteät perunalla ja hyvin meni ja jatkoin 5 kk:n iässä naudanlihalla ja hyvin meni. Sen sijaan kalaan ja munaan suhtauduin varovasti ja annoin hänen vain maistaa kala-ateriaa ja jo lehahti - joten kalalle ollaan myös allergisia (munaa ei olla kokeiltu).p.s. meillä kylläkin Peptiditutteli ei sopinut juuri mahalle (löysää, haisevaa), mutta iho-oireet hävisivät sillä - Almiron pepti sopi mahallekin. Meillä oireiltiin siis iholla.

Vierailija

jolla ei ole koskaan ollut kasvussa häiriöitä. Yleinen harhaluulo on edelleen, että allergikolla on lähes aina iho-oireita tai hidastumaa kasvussa. Näin ei kuitenkaan ole läheskään aina. Monen suolioireisen allergikon diagnosoiminen on valitettavasti pitkittynyt näiden virheellisten tietojen vuoksi. Erityisesti neuvoloissa vanhentuneet tiedot tuntuvat olevan valloillaan. Hyvä lasten allergialääkäri on oikea paikka asian selvittelyyn.Alkuperäiseen: olen samaa mieltä kuin joku edellä, ilman perusteellisia tutkimuksia (pienen suolioireisen kohdalla mielellään _ohjatut_ dieetit ovat ainoa varma tapa, lisänä käytetään labroja ja prickejä), en ihan sokkona luottaisi kumpaankaan neuvoon.Kuinka kauan oireilu on jatkunut? Lapsi voi reagoida mille ruualle tahansa, maito ja siihen joskus liittyvät allergiat (muna, nauta etc.) ovat vain yksi vaihtoehto. Oletko noudattanut täysin maidotonta dieettiä? Eli myös kaikki piilomaitotuotteet kuten hera ja kaseiini pois?

Vierailija

eli sitä että kakka on tuommoista ihan luonnostaan eikä edellytä sen kummempia toimenpiteitä. En oikein ymmärrä miksi allergialääkäri pistäisi sinut noin tiukalle kuurille, jos hänkään ei usko allergioihin. Imettävän äidin on kuitenkin tärkeä syödä kunnolla, ja mitä enemmän ruokavaliosta poistetaan sitä vaikeampaa se on.Meidän kuopuksella oli muuten tosi vihreää kakkaa koko vauva-ajan. Th näytti sitä pari kertaa lääkärillekin (siis tosiaan kiikutti vaipan lääkärin nenän eteen ;-)), mutta lopulta vaan pääteltiin että se johtuu suoliston kehittymättömyydestä. ja ohihan se sitten tosiaan meni, eikä mitään allergioita ollut. Noi veriviirut ja limaisuus on tietysti astetta ikävämpi juttu ja jos niitä alkaa ilmaantua usein, voi allergiaa varmaan jo epäilläkin (satunnaisesti voi johtua vain siitä, että sinä olet sattunut syömään jotain uutta tai tavallista vahvempaa ruoka-ainetta)

Vierailija

miksi ap taipuu tk-lääkärin mielipiteeseen ja lopettaa dieetin, jos vauvan kakka-asia kuitenkin vaivaa. Tuollainen lyhytjänteisyys harvemmin johtaakaan mihinkään.

Jos asiaa on alettu tutkia, miksi sitä ei tutkita loppuun?

Jos maidoton dieetti ei tuota tulosta, ei siitä voi ykskantaan päätellä että ahaa, vauva ei siis olekaan allerginen. Voi nimittäin olla, tai olla olematta, mutta mahdollisia allergisoijia on paljon muitakin kuin maito. Jollakin muna, jollakin viljat, monilla kaikki nämä ja paljon muuta. Jos vain yhden poistaa ja oireet jatkuu, ei voi sanoa että allergiaa ei olekaan.Itse toimisin allergologin ohjeiden mukaan. Taatusti hän ei turhia dieettejä kehottaisi jatkamaan, mutta ensin pitäisi altistuksen kautta kartoittaa onko allergioita ja jos niin mitä.Yleensäkin neuvolassa ja tk:ssa suolisto-oireista ei tajuta tuon taivaallista, joten jos asia todella vaivaa, luottaisin kokeneemman lääkärin (eli sen allergologin) ohjeisiin.

Vierailija

Meillä oli nimittäin niin, molempien allergisten lasteni kanssa. Toinen oli kitisevä ja rauhaton, eikä nukkunut päiväuniaan, ja toinen oli ihan tyytyväinen, mutta suoli oli sekaisin. Meillä nuo oireet paransi maidon, munan ja kotim. viljojen pois jättäminen. Tämä tyytyväisempi versio oli tuolloin jo vanhempi kuin ap:n, mutta nuorempi oli noin kolmen neljän kuukauden ikäinen. Häntä ei siis saatu oireettomaksi dieetillä, vaan Neocate korvikkeella.Seuraa vaan tilannetta tarkasti, ja menkää uudelleen lääkäriin, jos vaivat eivät helpota.

Vierailija

kunnan lääkäriä.. Koska miksi pitää maitodieetillä jos se ei asiaan vaikuta. Se on kuitenkin tärkeämpiä ravintoja lapselle.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat