Vuolukivitakan päällystäminen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Talossa, jota havittelemme on varaava vuolukivitakka. Käytännöllinen varmaankin mutta mielestäni aika ankean näköinen. Joku varmaan kauhistuu kysymääni mutta kysyn kuitenkin. ;) Voikohan vuolukivitakkaa päällystää jotenkin, esim. rapata valkoiseksi? Vanhempieni savusaunassa on vuolukivikiuas ja sinne sopii mutta modernissa omakotilotalossa se näyttää aika väsyneeltä.

Kommentit (4)

Vierailija

Vuolukivitakka ei jotenkin ole ihan...tyylikäs omakotiasumisessa ainakaan keskeisellä paikalla, sopii paremmin just saunaan tai takkahuoneeseen tms. Makuja on tietenkin monia, mutta itse vähän mietin ihan samaa omalla mökillämme. Vuolukiviuuni on keskeisellä paikalla ja tosi ankean näköinen. Rappaus voisi onnistua ihan hyvin, samaten laatoitus saattaisi onnistua, pohjahan on sileä ja hyvä eikä kivi juuri elä lämmetessä. Kannattaisi kysyä varmaan suoraan valmistajalta, luulisi heidän tietävän? Eihän heille tarvitse sanoa, että kivi on ruma :-D

Vierailija

eli ensimmäisellä kerralla Tulikiven takka laatoitettiin. Kun laatan väri ei enää sopinut muun sisustuksen kanssa, niin sitten rapattiin, tosin koristeeksi laitettiin laattaa (+kansi). Ja hyvin on kestänyt, ei halkeamia! Enkä ole huomannut, että kumpikaan päällyste olisi lämmitystehoon vaikuttanut. Kannattaa kuitenkin antaa homma ammattimiehelle, jos kotona ei ole osaavaa tekijää.

Vierailija

Kävimme kesällä Pohjois-Karjalan Juuassa vuolukivinäyttelyssä, jossa näitä takkojakin oli esillä. Yksi takoista oli valkoinen. Joillakin laatoilla se oli päällystetty. Ihan kaunis ja raikas, yksinkertainen malli ilman turhia koristuksia. Kyllä laattojen alla täytyi olla vuolukiveä, miksi se muuten olisi sinne näyttelyyn tuotu? Kannattaa ainakin kysyä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat