Lapsivakuutuksista ja korvakierteestä... Ottaako vakuutus vai ei? Saako sen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko vakuutusyhtiötä joka antaisi meille lapsivakuutuksen josta korvattaisiin edes osittain korvista aiheutuneita kustannuksia kun lapsilla on jo ollut korvatulehduksia??? Ja miten pitkä aika siinä pitäisi olla tulehdusten välillä että niitä korvattaisiin?Vakuutukset on kyllä vuositasolla lähes yhtä kalliita kuin mitä meillä on mennyt korvien hoitoon, mutta ...... Tänään meni taas 38 euroa lääkkeisiin =/ Ja kolme viikkoa sitten meni noin 20 euroa =/Luinpa muuten apteekin lehdestä, että kaksi kolmesta korvatulehduksesta parantuisi Italialaisen tutkimuksen mukaan kuukauden sisällä pelkästään kipulääkityksen avulla... =/Kiitos jos joku viitsii vaivautua vastaamaan =) Vaikkakin taidan jo aika hyvin vastauksen tietääkin etukäteen... Ei, ei, ei, ei... =(

Kommentit (11)

Vierailija

KELAsta olen saanut molempien lasteni korvatulehduskierteestä sairaan lapsen hoitotukea.

Esikoisesta sain tukea 12kk takautuvasti ja kuopuksesta 7kk takautuvasti.

Ja tuki siis on n.77e/kk.

Vierailija

Siis täytyy varmaan olla jokin tietty määrä korvatulehduksia ja missä ajassa? Saako sitä, vaikka olisi itse kotona vielä, äitiyslomalla? Entä jos on olemassa vakuutus, joka korvaa lääkärikäynnit?Noista vakuutuksista vielä, että itse vien ehdottomasti ja mieluummin lapseni yksityiselle, terveyskeskuksissa voi olla tyyliin " kuka tahansa" vuorossa (esim. vielä opiskeleva/juuri valmistunut lääkäri, joilla ei juuri nimeksikään kokemuksia lastentaudeista).. Niin kyllä sitä sitten mieluusti vaikka vähän maksaakin siitä mielenrauhasta...

Vierailija

Meillä on 3 lasta ja kaikilla lapsivakuutus tapiolasta. Siellä hinta on vähän portaittain iän mukaan ja meillä vuosimaksu yhteensä on noin 500e. Ensimmäisellä on raja että mitään korviin liittyvää ei korvaa eiikä kitarisaleikkauksesta aiheutuneita kustannuksia. Toisilla sitten mitään ehtoja ei ole. Keskimmäisellä lapsella on lastenreuma ja lääkäri käyntejä riittää ja lääkkeet on, mutta ei niitä maksuja ole läheskään niin paljon kun mitä vakuutus maksaa. Aina vaan ajattelee että jos tulee jotain muuta tai jos joutuu käymään yksityisellä niin sittenhän niistä tulis isompi hyöty. Meillä kun maksuja voi kerätä aina vuoden ja hakea korvauksen kerralla kaikista ja omavastuu menee vain kerran.

Vierailija

Mutta lasten vakuutukset ovat niin kalliita, että vuoden maksun hinnalla käy yksityisellä jo 4-5 kertaa. Maksaa noin 50-70 e/käydä näyttämässä korvia lääkärille +lääkkeet.

Vierailija

meilla on kaikki vakuutukset ehka yhteensa hieman alle 200e

ja siina koti ja vanhempien tapaturma ja matkavakuutukset..Ja otimme lapsivakuutuksen hieman isommalla omavastuulla..Eli siina 42e per sairaus..

Mutta jos sama sairaus uusii kk sisaan ei mene omavastuuta.

Eli korvakierre ja allergiatutkimukset yms hoidettu kaikki yksityisella ja ollaan oltu todella tyytyvaisia.Mutta tosiaan vakuutustahan ei saa enaa korvaamaan niita sairauksia joita on jo ollut..

Vierailija

Ymmärtäisin niin, että vakuutus otetaan eri tilanteissa sen vuoksi, että mahdolliset isommat vahinkotapaukset ja niihin liittyvät rahamenot saadaan katettua. Esimerkiksi kotivakuutuksen suhteen harva miettii tällaisia laskelmia -siis saako korvauksia enemmän kuin maksaa vakuutusmaksuja. Tai vaikka Auton vapaaehtoinen Kasko-vakuutus. Ei kukaan harmittele sitä, ettei tullut kolareja ja korvauksia vakuutusyhtiöltä. Lapsivakuutuksessa on se hyvä puoli, että kun sen on vauvalle ottanut, saa sitä jatkettua yleensä ainakin täysi-ikäiseksi asti ilman rajoituksia. Tämä kaikki siis ihan vaan kommenttina. En siis ota sen enempää kantaa siihen, onko lapsivakuutuksen ottaminen taloudellisesti " järkevää" vai ei, kyllähän yhteiskunta aika hyvin sairaan lapsen hoitamiseen panostaa ilman yksityisiäkin palveluita.

(Itsellä kaksi lasta ja molemmilla vakuutus. Toisella ei viidessä vuodessa yhtään korvaustapahtumaa, toisella parissa vuodessa useampi, joista korvaussumma suurempi kuin vakuutusmaksu.)

Vierailija

Siis näille kahdelle lapselle, et saa enää sellaista vakuutusta mikä korvaisi korvatulehduksien hoidon. Samoin kaikki muut sairaudet minkä vuoksi olet lääkärissä lapsia käyttänyt rajataan pois.

Vakuutuksen tärkein puoli on mielestäni siinä, jos lapsi sairastaa krooniseen sairauteen, niin silloin vakuutus äkkiä säästää itsensä.Tosin meilläkin meni rahaa heti lapsen napsupeukaloiden leikkaamiseen melkein 1000e, joten monen vuoden vakuutukset on sillä maksettu. Riippuu toki miten sen laskee, olisihan ne voinut leikkauttaa julkisella puolella, jolloin olisivat maksaneet 75e. Mutta olisimme joutuneet jonottamaan monta kuukautta.

Vierailija

Meillä on tytöllä vakuutus, joka on otettu heti syntymän jälkeen, en muista vakuutuksen hintaa mut ei se todellakaan mikään kallis ollut. Tytöllä oli puolivuotta korvatulehdus kierre, joka loppui putkituksen myötä. Oma vastuun jälkeen, joka meillä oli 20e vakuutus korvasi kaikki korvatulehduksista tulleet kustannukset, kun vaan lähetettiin reseptit ja kuitit vakuutusyhtiöön.Se korvasi myös putkitus operaatiosta tulleet kustannukset.

Vierailija

...Jos yhden lapsen vakuutus on noin 200 euroa vuodessa... Onhan se noin vai olenko väärässä? ... Ja meillä on kaksi lasta niin siitä tulee jo 400 hinnaksi yhteensä.Ja vuodesa on nyt mennyt korviin (lääkkeet ja putket) sellaiset 600-700 euroa ja me olemme käyneet vain terveyskeskuksessa... =/ Olisipa sitä vakuutusta tarvittu... On se 200 säästöä sekin.Toisaalta lapset ovat ennen korvakierrettä eläneet tyytyväisen terveinä toinen vuoden ja toinen kaksi vuotta että silloin olisi ns turhaan maksettu vakuutuksia sen 600 euron edestä... =/Kannattaako sitä nyt sitten ottaa vai eikö, siis sille seuraavalle jos sellaisen nyt vielä joskus saisi vaikka aikaiseksi?

Vierailija

Meillä on MONTA kokemusta siitä, etteivät muut kuin korvalääkärit todellakaan näe laitteillaan, onko korva terve vai ei. Viimeisin tapaus oli sellainen, että käytettiin lapsi perjantantaina ja lauantaina ykstyisellä yleislääkärillä, kun ei korvalääkärille päässyt. Korvat olivat muka terveet. Maanantaina pääsimme korvalääkärille, joka totesi molempien korvien tulehtuneen.

Vierailija

En usko, että saat vakuutusta. Mutta kustannuksia voit toki pienentää. Lääkäreillä on aina ihmeellinen tarve määrätä kalliita uutuuslääkkeitä, vaikka monta kertaa vaikuttava aine on täsmäälleen sama vanhoissa tutuissa perusantibiooteissa. Kysypä seuraavan kerran lääkäriltä, löytyykö edullisempaa lääkettä. Kannattaa myös miettiä, ryntääkö heti yksityiselle korvia näyttämään, vai malttaako hetken ja menee kunnalliselle. Terveyskeskukseen pääsee meillä nopeammin kuin yksityiselle. Neuvolalääkäri on myös pari kertaa hoitanut korvakontrollin.Mutta tsemppiä ja jaksamista! Tiedän mitä tuo rumba on pahimmillaan - minulla on kolme korvakierre + moniallergikkolasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat