kukka/viherkasviasetelma?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

olen suunnittelemassa sisutukseeni viherkasvikokonaisuutta sellaiseen isoon kukkaämpäriin (altakastelumekanismilla). millaisia kukkia ja viherkasveja voisin yhdistellä toisiinsa?paikka on valoisa mutta talvisin viileä.

Kommentit (4)

Vierailija

ja hyvä huomio noista punkeista, korvapuustit! meillä on kotona kaikki kovin valkoista ja kylmää joten haluaisin jonkun kasviasetelman pehmentämään vaikutelmaa. eli jukkapalmu on poissa kuvioista (terävät, liuskamaiset lehdet).koska valinnan vaikeus on ihan mahdoton, varsinkin kun lähtee ostoksille, on minulla oltava ihan selvät sävelet etukäteen. en pysty tekemään päätöstä kaupassa. eli ehdotuksia otetaan edelleen vastaan..

Vierailija

Kyllä nuo valitsemasi kasvit varmasti sopivat, ovat ainakin kastelultaan melko samankaltaisia. Ja useat kasvit sietävät hyvin tasaista viileyttä (miel. kuitenkin +10 tai enemmän..) kunhan lämpötila ei heittele kovin, eikä vetoa ole paljon.

Kannattaa huomioida, että pienimpien kasvien juuret eivät välttämättä yllä tarpeeksi syvälle jotta saavat vettä alhaaltapäin, joten silloin tällöin on hyvä tsekata tarviiko niitä kastella erikseen päältä.Muita vaihtoehtoja voisi olla esim. isoksi kasviksi joku traakkipuu tai jukka, alle samaa kasvia eri pituisina tupsuina, ja lisäksi vaikka kultaköynnöstä rönsyilemään alimmaiseksi. Tällainen versio vaatii sitten vain niukasti vettä, multa ei saa olla koko ajan märkää.Vaihtoehtoja kyllä löytyy, kysele myymälästä mitkä kasvit sopisivat yhteen jos näet jotain jotka miellyttävät.

Vierailija

Sekä muratti että kentiapalmu ovat herkkiä saamaan niitä. Muuten ne tykkäävät, jos talvella on vähän viileämpää. Flamingonkukat taas tarvitsevat melko lämmintä ympäri vuoden.

Jos olisin valitsemassa itselleni istutusta, miettisin, haluanko jotain graafista vai pehmeää vaiko kenties yhdistellä erilaisia lehtien pintamateriaaleja.

Yhteen istutettavien kasvien samankaltaiset valon ja kosteuden vaatimukset ovat tietenkin tärkeää.

Joku tuossa ehdottikin traakkipuita. Yleisesti ottaen ne ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Jos sellainen olisi istutuksen korkeana kasvina, voisi mullan pintaa peittää vaikkapa kissus. Se on rentovartinen köynnös, jota on helppo pitää kurissa leikkaamalla tai antaa valloittaa koko istutuksen kiipeilemällä. Säleikköön tai tukikeppiin tuettuna kissukset kasvat helposti pari-kolme metriä korkealle.

Kaikkein helpoimmalla pääset, kun menet runsasvalikoimaiseen viherkasvimyymälään ja valitset senhetkisestä valikoimasta itseäsi miellyttävän kokonaisuuden ja kysyt, sopivatko kasvit yhteen istutettavaksi altakasteluruukkuun suunnittelemasi paikan olosuhteisiin =ilmansuunta ja lämpötila.

Toivottavasti löydät kivannäköisen kokonaisuuden!Vierailija

vastaan itse itselleni ja voit vapaasti kommentoida valintaani:jos vaikka isoksi kasviksi laittaisi kentiapalmun (olikohan se juuri se palmu jossa siis lehdet sellasiet säteittäiset ja ohuen liuskaiset?). palmun juurelle sitten (iso) flamingokukka ja reunuskasviksi vaikka muratti.sieluni silmin näkisin etä tuossa olisi sellainen yhdistelmä joka kestäisi ainakin katsetta. mitenköhän käytännöllisyden laita?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat