Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauva 4kk ei jaksa pysyä hereillä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko ihan normaalia että tyttömme ei päiväunten välissä jaksa olla paljon yhtään hereillä? Ihan sama onko nukkunut puolen tunnin vai kolmen tunnin unet... viimeistään 45min kuluttua heräämisestä, joskus jopa 30 min kuluttua alkaa kitistä väsyneenä, eikä auta muu kuin laittaa tyttö nukkumaan. Yleensä nukkuu 45minuutin päiväunia, eli päivät ovat yhtä nukkumaan laittamista. Noita päiväunia kertyy siis aika monet per päivä, 5-7 ehkä. Yöt nukkuu 10-12 tuntia 2-3 syötöllä.

Onko normaalia? Vaikka miten yritän viihdyttää tai leikittää niin ei, väsy iskee pikkuiseen...

Kommentit (7)

Vierailija

Nukkuuko vauvasi pihalla vai sisällä? Meidän 5 kuukautinen tyttö ei nuku sisällä tuntia pidempiä unia, mutta ulkona nukkuu helposti 3-4 tunnin päiväunia. Olenkin tehnyt niin, että aamupäivästä laitan tytön nukkumaan vaunuihin, ja iltapäivästä nukkuu joko vaunuissa, jos mennään kävelylle tai sisällä omassa sängyssä.

Vierailija

kaikki päiväunet siis ulkona. Sisällä ihan miniunia, joten laitan ulos. Mut siis vaikka saan venytettyä heijaamalla tytön unia kolmeenkin tuntiin, niin SILTI niiden jälkeen ei jaksa olla hereillä kuin tunnin tai puolitoista. Unisaldo vauvalla vuorokaudessa on siis melkoinen, en nyt osaa arvioida paljonko, mutta tuntuu että nukkuu nykyisin enemmän kuin pari kuukautta sitten.. ongelmana ei niinkään ole lyhyet unet vaan se, että on jatkuvasti niin väsynyt.. :( onneksi hereilläoloaikanaan silti aurinkoinen, sen hetken ennenku väsyy

Vierailija

Meillä nukutaan öisin n.12h, välillä nukkuu koko yön heräämättä ja välillä herää pari kertaa syömään. Aamulla jaksaa olla hereillä tunnin sitten nukkuu 5-6h (yleensä ulkona). Sitten syö ja haluaa melkein samantien sänkyyn.. Iltapäivällä/illalla nukkuu joko yhdet pidemmät unet tai pari pientä. Nukkumaan mennään illalla viimeistään klo 21. Ei hän sitten päivän aikana muuta ehdi tekemään;) Keskimmäinen lapsemme oli samanlainen ja kyselin neuvolasta että onko joku vialla.. Hän sanoi että toiset tarvii vaan enemmän unta:)

Vierailija

Meillä myös ei ole jaksettu koskaan valvoa pitkiä pätkiä. Nyt 8kk ja on n. pari tuntia hereillä kunnes on otettava taas tirsat.

N.5kk iässä alkoi valveillaolojaksot pidentyä. Sitä ennen ne olivat juuri tunnin ja puolentoista luokkaa. Iltaisin saattoi jaksaa valvoa kolmekin tuntia. Ja unien pituudella ei ollut mitään väliä. Puol tuntia tai kaks tuntia. Yhtä nopeesti se väsy tuli. Jotkut vaan nukkuu enemmän kuin toiset.

Vierailija

täällä myös nukuttiin ja oltiin hereillä 40 minsan pätkiä ja päivät todella oli yhtä nukuttamista...ja nimenomaan sisällä nukkui lyhyitä pätkiä ja ulkona sitten vaikka kolmekin tuntia.Mutta sitten vaan ne hereilläolon jaksot alkoi pitenemään ja päivät alkoi jaksottumaan. En jaksanut todellakaan pukea vauvaa (talvella) joka unille ulos, joten ihan suosiolla laitoin lyhyille unille aamulla ja illalla. Päivällä oli sitten parit unet ulkona ja nukkui pidempään.Eli tarkoitus oli vaan kertoa, että se on ihan normaalia, tai ainakin ihan yleistä =)T: MrsH

Uusimmat

Suosituimmat