Pieni aukile

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Pojallamme todettiin heti syntymän jälkeen pieni aukile. Löytyykö muita äitejä, joiden lasella on pieni aukile. Olisi kiva kuulla miten teidän on käynyt? Kasvaako pää vai onko leikkaus edessä tai jo tehty, jne? Entä saitteko neuvolasta tietoa asiasta? Meillä vaikka olen kysellytkin asiasta, niin ei neuvolassa terveydenhoitaja oikeastaan kerro mitään. Kiertelee ja kaartelee ja aina sanoo saman asian: " Seuraillaan tilannetta. Niin kauan kun pää kasvaa ei ole hätää." Niinhän se on, että kun pää kasvaa,niin ei ole hätää, mutta nyt oli pää kasvanut vain 3mm kuukaudessa.

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä ei kukaan maininnut että vauvalla olisi pieni aukile tai ole mitenkään seurattu pään kasvua. Silti nyt viimeksi 6kk neuvolasta itse katsoin että syntymästä +1 käyrällä ollut pään ympärys oli tasaisesti tuossa puolessa vuodessa tippunut -1käyrälle, pituudessa ja painossa käyrät olivat vielä pysyneet. Silti mitään mainintaa ei tullut vieläkään. Eli tuota pidettiin normaalina. Miten teillä pään kasvu edennyt?

Vierailija

Tulimme juuri puolivuotisneuvolasta. Päänkasvu tippunut -1 käyrälle. Siitä " ei saisi" kuulemma enää tippua meidän tapauksessamme. " Lähtökäyrää" en muista. Vielä ei ole kuulemma aihetta huoleen. Asia kontrolloidaan reilun kuukauden päästä lääkärin vastaanotolla. Meillä myös pituuskasvu ollut laskussa. Tosin tyttö ollut tosi pitkä syntyessään ja kasvanut alkukuukausina paljon pituutta. Neuvolan mukaan päänkasvu voi kulkea pituuskasvun kanssa samantahtisesti tai sitten ei. Aukile on tytöllä kuulemma hyvänkokoinen, joten se ei pitäisi olla ongelmana.

Vierailija

Niin, unohdin sanoa, että meidänkin poika on jo 6kk vanha. Tähän asti pää on kasvanutkin hyvin, mutta nyt oli kuukaudessa tullut vaan 3mm lisää ja se kyllä vähän huolettaa. Toivotaan että kaikki käy parhain päin.

Vierailija

Niin meidän pojan pää kasvoi +1 käyrällä tasaisesti aina viimeiseen neuvolakäyntiin asti. Silloin se romahti. Kävimme pari päivää sitten yksityisellä lastenlääkärillä näyttämässä pojan päätä ja hän totesi, että vähän yli puoli vuotiaalla pojallamme ei ole enään aukiletta (mitaksi hatulle hän sai 45cm). Saimme lähetteen kalloröntgeniin. Neuvolassa kaksi viikkoa sitten väitettiin, että aukile tuntuu yhä.

Aukileen pitäisi olla auki vuoden vanhaan asti.

Toivomme vain, että poikamme pää ei ole kunnolla vielä luutunut, jotta se vielä kasvaisi eikä tulisi leikkausta eteen.

Vierailija

meidänkin pojulla on ollut pikkuinen aukile.nyt hän on 11 kk,ja pää on kasvanut normaalisti.on aina ollut pikkuinen pää,ei koskaan sellainen jättipää,niinkun joillain vauvoilla.pääasia,että pää kasvaa,vaikka hitaastikin.kyllä minäkin asiaa olen paljon murehtinut.täytyy vaan toivoa,että kaikki menee hyvin.

Vierailija

Laitoksella jo asiasta mainittiin. Neuvolassa sanottiin samallalailla kuin sinullekin. Pää on kasvanut hyvin käyrillä. Poika nyt 6kk.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat