Suunniteltu sektio Kätilöopistolla-voisitko suositella lääkäriä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen mahdollisesti menossa suunniteltuun sektioon Kätilöopistoon, en tiedä voinko yhtään vaikuttaa siihen, kuka on leikkaava lääkäri, mutta jos, niin olisi mukavaa kuulla hieman kokemuksia. Minulla on kokemusta kiireellisestä sektiosta KOS:illa (muutama vuosi sitten) ja menisin mielellään tälle samalle lääkärille operoitavaksi, mutta harmi kyllä hän ei tee näitä suunniteltuja leikkauksia. Minuun on iskenyt paha leikkauspelko, joten tuntuisi paljon turvallisemmalta, jos pääsisi jo etukäteen juttelemaan leikkaavan lääkärin kanssa ja vielä jos tietäisi, että on ns. " hyvissä käsissä" . Olisin siis todella kiitollinen, jos sinulla on positiivisia kokemuksia suunnitellusta sektiosta, tietystä lääkäristä ja haluaisit jakaa kokemuksia täällä.terveisin, kasperina

Kommentit (7)

Vierailija

Lääkärilistat tehdään aina valmiiksi yhtä kuukautta varten. Ehkä sitten voisit sanoa, että haluaisit puhua leikkaavan lääkärin kanssa jos vain mahdollista.

Vierailija

se tulee, joka on sinä päivänä/aamuna tai sillä hetkellä vuorossa. Tapaat lääkärin noin puoli tuntia ennen sektiota ja siinä se. Sektio on rutiinihommaa gynekologeille. Ei näihin asioihin ole mitään vaikuttamista.

Vierailija

siellä paljon myös erikoistuvia, joille juuri sinun sektio voi olla se ensimmäinen. Toimenpide on kyllä NIIn yksinkertainen, että kokemattomampikin saa vauvan ulos...älähän siis huoli.

Vierailija

Ekan vauvan kanssa minut leikattiin kättärillä ja sekä anestesialääkäri että leikkaava lääkäri kävivät etukäteen esittäytymässä. Kummatkin olivat todella mukavia ja ammattitaitoisia. Heiltä pystyi etukäteen kyselemään kaikkea, mikä huolestutti leikkauksessa.Leikkauksen aikana paikalla kyllä oli varmasti näitä erikoistuviakin mutta ei heitä ilmeisesti yksin päästetä näitä ensimmäisiä leikkauksia tekemään eli aina on kokenut lääkäri mukana.

Vierailija

Kiitän kommenteista!Siriin, minulle on kerrottu juuri tuo, että voi pyytää, että pääsee keskustelemaan leikkaavan lääkärin kanssa etukäteen, näin ajattelin tehdä ja toivon, että se onnistuisi!Jouskari76, ikävä kyllä olen kuullut myös sellaisia tarinoita, missä kaikki ei mene niin hyvin(myös tuttavapiirissä on muutama tällainen esimerkki), eli ainahan ei ole vain kyse siitä, saadaanko vauva ulos...Sektio on kuitenkin suuri leikkaus ja fakta on, että kaikki lääkärit eivät tee yhtä hyvää " jälkeä" . Ja tietenkin myös siitä, että jotain yllättävää voi tapahtua...Mukavaa tietysti, että löytyy myös (varmasti suurin osa) paljon ihmisiä kenellä on hyviä sektiokokemuksia!Edelleen olisin kiinnostunut kuulla ehkä joku lääkärisuositus(vaikka nimikirjaimet) tai muuta positiivista/rauhoittavaa, joten jos kellään on tällaista kokemusta takana, olisin kiitollinen sellaisesta! Kiittäen etukäteen,Terveisin, kasperina

Vierailija

Mut lyhyesti: Voit olla huoletta. Listasektiot tekee lähes poikkeuksetta erikoituva lääkäri, ovat tosi näppäriä ja hyviä niitä tekemään sillä erikoislääkärit tekevät sektioita todella harvoin. Ketään ei päästetä yksin harjoittelemaan, jokaisella erikoistuvalla on oma takapirunsa joka tarvittaessa auttaa. Nyt ei taida kättärillä edes ketään ihan vihreää lääkäriä ollakaan, ota huomioon että gyneksi erikoistuminen kestää kuutisen vuotta, siinä ajassa ehtii sektion jos toisenkin tehdä. Normaalisti sektion tekee kehdestaan erikoistuva lääkäri ja sairaanhoitaja. Itselleni antaisin kenen vaan tällä hetkellä kättärillä _erikoistuvan_ tehdä sektion. Os lääkärit sitten ovatkin asia erikseen:)

T Korppu joka ihan aikuisten oikeesti jotain asiasta tietää...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat