Askarteluvinkkejä 2,5 -vuotiaalle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kertokaas nyt jotain vinkkejä tällaiselle kädettömälle äirelle että mitä sitä voisi 2,5 -vuotiaan kanssa askarrella? Millaisia tarvikkeita kannattaaisi hankkia ja ihan konkreettisia aiheita yms?

Kommentit (4)

Vierailija

mut meijän 2,5 v kiikiuttaa kyllä harvasepäivä hoidosta kotiin mitä hienompia teoksia. Nyt syksyllä on tullu ihana semmonen sieni eli ihan tavalliselle kartongista oli leikattu sieni ja siihen hattuun sitten rypistettu kreppipaperista kärpässienen pisteitä, ja samalla tyylillä eli ryppypalleroita liimamalla voi sit tietty tehä jotain syksiä puita. mun mielestä noi on kivoja ku aikuisen ei tartte ku se pohja leikata ja rypistelystä ja liimaamisesta lapsi suoriutuukin ite. Sit toinen aika kiva mis ei aikuista paljo tarvita eli kertakäyttölautaselle voi liimata kaikkii erivärisii paerisilppuja ja vautsi, salaattiannos on valmis! Ei kai ton ikäset, (ainakaan mun) paljon vaativampia vielä tarvii.

Vierailija

Silkkipaperista saa kivoja koristeita, joita voi sitten liimata esim.kartonkiin. Sitten ihan vaikka tekee kartongista kukkia ja sen koristelee vaikka kimalleliimalla, tulee tosi kauniita juttuja. Kreppipaperi on myös tuon ikäiselle aika kiva juttu, sitä voipi rypistellä ja liimata juuri vaikka kertislautasiin, aika yksinkertaista ja lapselle helppoa. Tiimarista löytyy kaikelaisia askartelutarvikkeita, joita voi myös pienet lapset käyttää.Vierailija

Tässä tulisi nyt yksi vinkki, josta meidän perheessä on tykätty kovasti ihan pienestä alkaen... Eli kävelyretki lähimaastoon ja kerätään kaikenvärisiä- ja mallisia lehtiä. Sitten laitetaan ne kuivumaan ja ruokailun sekä päikkäreiden aikana ne kuivuu kivasti, niin iltapäivällä niitä voi jo hyvin liimailla esim pahvinpalaan. Näin meillä on sisustettu mm. mummin makuuhuonetta, kun on saatu tällaisia tauluja.

Vierailija

- muovailuvaha

- sormivärit ja vesivärit

- myös kangastilkkuja voi liimata erimuotoisiin esineisiin, meillä esim. perhekahvilassa liimasivat niitä valmiiksi leikatun sateenvarjokuvion päälle

- kiiltokuvien tai lehdestä leikattujen kuvien liimaaminen

- pienten tarrojen liimaaminen, vaatii hiukan sorminäppäryyttä

- 3-vuotiaalle voikin sitten ostaa lasten sakset ja sitten sitä paperisilppua riittää

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat