Kun vajaa 3v. ei nuku yöllä!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kohtalotovereita??? Me aletaan olla tosi väsyneitä tähän. Meidän 2v. 10kk tyttö herää joka yö ja valvoo 1-3 tuntia. Ei halua palveluita, tulee vaan väliin ja useinkaan siinä ei saa itse sitten nukuttua. Jos saakin, niin joka tapauksessa on sitten päivä vähän sekaisin, kun tyttö nukkuu sitten aamulla pitkään ja on kuitenkin illasta väsynyt. Ei syö eikä nuku.Käsittämätöntä!Myös vauva 9kk herättelee parin tunnin välein, mutta se on oma lukunsa...Tämä on varmasti jotain kehitysvaihetta, mielikuvitus ainkin on kehittynyt kamalasti. Videot on jätetty ihan minimiin, ei koskaan ole katsonut 1h enempää päivässä ja nyt pidetään päiviä, ettei katso ollenkaan. Päivät pidetään rauhallisina, että jaksaa. Ulkoilua pitäisi lisätä, mutta se tuntuu vaikealta koska lapsi on niin väsynyt yö valvomisesta.Päiväunille en sitä saa, vaikka kuinka on tarkka ja hyvä päivärytmi. Tänään makoiltiin 2 tuntia, eikä tyttö nukkunut.Kauanko tämä valvotustaistelu kestää??? Mitä ihmettä tässä voi tehdä :(

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä myöhään nukkuminen tarkoittaa yli kahdeksaan eli n.9 maissa herää. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, ettei enää kerhoon tms. ehdi. Että siinä mielessä sekoittaa päivää ja kiire tulee uloskin, jos meinaa 11:sta takaisin syömään.Yritänkin nyt olla jämptimpi sen suhteen, että ulos mennään aina aamuisin. Se kuitenkin rytmittää päivää hyvin ja ruoka maistuu aina paremmin kun tullaan ulkoa.Tänään mentiinkin jo ulos, ihanan ilma! Oli hyvä ratkaisu. Itse olen niin väsynyt, että huimaa ja oksettaa... Nukuin viime yönä 2 tuntia, kun kuopus yski ja valvotti aamuyöhön asti. Että ne osaakin valvottaa vuorotellen!Ja päivälepo otetaan heti ruokailun jälkeen, vaikkei nukukaan. Kunhan sitten lepää sängyssään 12-13 välisenä aikana. Tai jotain.*huokaus* On tää aika säätämistä. Tai siis tiukkaa rytmistä kiinni pitoa. sinänsä tylsää kun on kotiäiti ja sen puoleen ei olisi mitään ihmeempiä aikatauluja, ei nyt niin tunnin tarkka tarvitsisi olla... Mutta minä teen nyt mitä vaan, että meillä NUKUTTAISIIN. Ja toistaiseksi ainoa konsti on ollut tähän asti pitää tiukasti rytmeistä kiinni.

Vierailija

Mutta tuli mieleen että jos et antaisi nukkua aamulla pitkään.pakolla vaan joka aamu samaan aikaan ylös.Laittakaa vaikka kello soimaan aamuksi.Meillä oli kesällä sellainen vaihe että useana aamuna nukuttiin yli kymmneen joskus jopa yli yhteentoista ja sitten menikin päivän rutiinit ja kaikki muukin sekaisin.Illalla mentiin normaaliin aikaan nukkumaan,mutta jostain syystä nukuttiin kuitenkin älytömän pitkään aamuisisn.Aloin laittamaan kellon soimaan kahdeksalta joka aamu ja pikkuhiljaa rytmi palasi taas normaaliksi.

Jos antaisitte teidän kolme taaperon nukkua maksimissaan tunnin unet päivällä ja aamuherätys ain asamaan aikaan.Ja sitten illalla jotain sellaista tekemistä jonka aikana ei onnistu nukahtamaan ennen oikeaa nukkumaan meno aikaa. Miltä kuullostaa?

Vierailija

ja sinulle Emili73. Ollaan kovasti miehen kanssa pohdittu tätä - onhan tätä jatkunut jo yli kuukauden. Yksi varteenotettava syy on mustasukkaisuus. Toki tyttö läpsii pikkuveljeään mustasukkaisesti päivälläkin, mutta selvästi jo ymmärtää, ettei näin saa tehdä ja tämä on kiellettyä. Se onkin vähentynyt ja ehkä sitten kilttinä tyttönä huomiontarve purkautuu viimeistään yöllä.Meillä koko perhe nukkuu samassa huoneessa. Tytöllä on oma sänky, mutt lupa tulla viereen. Tätä en halua kieltää häneltä. Ennemmin panostan päivään ja siihen, että saisi päivällä tarvitsemaansa huomiota. Nyt tosiaan tsempataan ulkoilun suhteen, se selvästi parantaa ruokahalua ainakin ja eipä sitten sen takia ainakaan tarvi yöllä valvoa, että on nälkä.Ja nyt itsekin nukkumaan!

Vierailija

Meillä poika ei välttämättä valvo pitkiä aikoja yöllä mutta heräilee usein. Ja yleensä kaipaa jotain palvelua kuten vettä (laitettiin vesipullo sängyn viereen että juo itse), pissahätä (pakko auttaa kun ei osaa kunnolla riisua housujaan), nälkä (syötän vielä viimeisenä ennen nukkumaanmenoa tuhdin puuroannoksen nykyään) mutta kun nyt ollaan eliminoitu nuo palvelut syynä heräillä ei poika silti nuku vaan heräilee ihan muutenvain. Aiemmin tuli aina viereen mutta silloin ei kukaan nukkunut kunnolla ja laitettiinkin lattialle pojalle patja jolle saa tulla. Siinä sitten pyörii ja höpöttelee itsekseen eikä minun nukkumisesta sitten kuitenkaan tule mitään. Meillä myös vauva 8kk joka syö jokusen kerran yössä ja esikoinen taas on aamuvirkku eikä nuku koskaan klo 7 pidempään. Asiaa on kyllä auttanut kun ollaan paljon ulkona ja saa lapset syömään hyvin. Tosin meidän muksut tuntuvat kuuluvan vähäunisten ryhmään kun eivät juuri kovin pitkiä yöunia koskaan nuku vaikka mikä olisi.

Vierailija

Lapsi valvoi myös 1-2 tuntia yösssä. Se tapahtui elokuussa, kun aloiteltiin uusia kerhoja, kaipa se levottomuus johtui siitä. Valitteli, että pelottaa yms. Emme ottaneet väliimme nukkumaan. Ratkaisimme ongelman, että laitoimme lapsen huoneeseen aikuisen sängyn ja levottomina öinä nukuin hänen kanssaan samassa huoneessa, niin hän rauhoittui ja muutenkin sänkyratkaisu on ollut hyvä, koska lapsella ollut nuhaa ja nenä kun menee yöllä tukkoon, niin heräämisiä on.

Neuvoni on; yrittäkää pitää lapsi omassa sängyssään.

Vierailija

Eli sellainen tuli mieleeni, että kun tyttösi pääsee teidän väliin köllimään keskellä yötä ja on siinä valveilla pitkänkin tovin, niin voisiko olla, että hän siinä " tankkaa" teidän läheisyyttä ilman, että vauva on jakamassa huomiota? Tuttavallani oli vastaavanlainen tapaus, joka sitten laukesi itsestään puhumalla lapsen kanssa ja painottamalla, että yöllä nukutaan, että sitten päivällä jaksetaan olla yhdessä. Sääntönä, että omassa sängyssä nukutaan ja annetaan kaikille nukkumarauha. Jos tyttösi nukkuu omassa huoneessa, niin voisiko ajatella patjan laittamista teidän huoneen lattialle? Saa siten turvallisen olon mutta tietää, että nukkua pitää.Voimia sinne! Itselläkin on aika haasteelliset kaksi poikaa nukkumisen suhteen eikä vieläkään nukuta täysin katkottomia öitä mutta suhteellisen hyvin kuitenkin

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat