Meillä selvisi allergia; koivu->ristiinreagoivat ruoka-aineet

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aikaisemmin kysyinkin neuvoa palstalla, kun pojalla ilmaantui näppyjä suun ja silmien ympärille. Nyt selvisi, että poitsu on allerginen koivun kanssa ristiinreagoiville ruoka-aineille. Huh, kun helpottavaa saada selvyys asiaan...Heti, kun lopetettiin ko. raaka-aineet, iho muuttui hienoksi.

Onko kenelläkään ollut vastaavaa... miten jatkossa? Siis, ystäväni, joka on päiväkodissa töissä sanoi, että useat lapset reagoivat vain siitepölyaikaan ja muuten esim talvella voivat syödä kaikkia ruoka-aineita...Kuinkakohan usein pitää paikkaansa?

Kommentit (5)

Vierailija

Meidän lapsista isompi, 4v on ihan selvästi koivun ja heinien siitepölylle allerginen, saa siis nuhaa ja silmät punottaa, zyrtec auttaa siihen. Ristireagointia en ole havainnut, paitsi ettei suostu syömään raakoja vihanneksia.Pienempi, 2v ei saanut siitepölyaikaan oireita, mutta ainakin tähän asti ristiinreagoivat ruuat eivät ole sopineet, esim. juurekset. Persikka kävi yllättäen keväällä sopimattomaksi, vaikka oli syönyt sitä jo pitkään. Eli aivan kuin olisi allerginen ristireagoiville ilman siitepölyallergiaa? Onko tämä mahdollista myös näinpäin, vai onko muuten vaan herkkä juuri juureksille ja hedelmille? Onhan hän toki muutenkin kaikelle yleensä allergisoivalle allerginen, mutta näyttää siltä että esim. viljoista tulee vähemmän oireita kuin juureksista (kypsistä, raakoja en ole edes kokeillut).

Vierailija

Meillä ei ole ollut mitään oireita siitepölystä ja muutenkin oireet aika laimeita (pelkässä naamassa, eikä juurikaan kutise). lääkärin mukaan juuri alkaa siitepölykauden jälkeen ja reagoi ruuista.

Nyt ollaan oltu ilman kaikkia ko. ruokia ja jossain vaiheessa ruvetaan kokeileen kävisikö joku niistä.

Meillä asia tuottaa vain hieman hankaluuksia syömisen kannalta...poika on kaksospuolikas ja syntynyt keskosena rv31+6 (1900g, sisko 1500g), joten aikaajoin ongelmia ollut syömisessä. Parhaiten on maistunut valmisruuat ja olen niitä antanut. En ole halunnut tapella kotiruuan kanssa, koska huoli kasvamisesta ollut kova. Nyt sitten valmisruuat ei pojalle enää käy (vain yksi), joten kieltäytymistä syömisessä on havaittavissa. Jos jollakin on hyviä ruoka-ohjeita n. vuoden ikäiselle varsinkin ilman perunaa, otan niitä kiitollisena vastaan!

Vierailija

ollut 4v:sta lähtien. Ei ole parantunut, ei edes helpottunut, ja samat ongelmat kesät talvet. Pahimpia omena, herne, pähkint ja kirsikat -ja testien ukaan raaka peruna. Mutta merkittävää on, että kaikkia allergiaoireita aiheuttavia voin syödä, kunhan ne on ensin käsitelty, siis pakastettu, paistettu tai keitetty! Esim. porkkaraasteen pakastan aina ensin, eikä tule lainkaan oireita.

Vierailija

meillä on kokemusta vaan pelkästä koivuallergiasta.

pojalle tuli yksivuotiskeväänä isoja punaisia kohollaan olevia läiskiä ympäriinsä, naamakin turposi ja jouduin käyttää monta kertaa kortisonipiikillä. pojalla oli ennen oireita tulirokko johon sai kuurin ja ensin diagnoosi oli penisiliiniallergia. Loppukesästä oireet katosivat.

Seuraavana kesänä sama juttu, lääkärit sanoivat vaan, että ei voi niin pieneltä ottaa allergiakokeita, onneksi sattui lastenvastaanoton hoitaja olemaan tuttu ja laittoi lähetteen, tulos oli paha koivuallergia. Zyrtecillä pärjättiin hyvin.

Oireet on olleet siis loppukeväällä alkukesästä pahimmat. Mutta ne ovat helpottaneet vuosi vuodelta, poika on nyt 6v ja tänä keväänä tuli vain yksi paise ja zyrteciä otti pari kertaa.

isälläni oli sama juttu pikkupoikana mutta kouluikäisenä oireet olivat kadonneet ja olen kuullut muistakin joilla oireet ovat kadonneet iän myötä, ei ole tullut ikuinen riesa.Vierailija

mutta mulla ja mun 6v. lapsellani reaktio tulee ympäri vuoden. Tiedän että joillakin tulee vaan johonkin tiettyyn aikaan vuodesta. Sun kantsii varmaan aina silloin tällöin koittaa miten teillä menee. Ja jos tulee urjia oireita niin anna antihistamiinia. Me koitetaan nyt oisko siedätyshoidoista apua myös ristiinreagoinneille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat