Synnytyskertomusta täällä! =)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tiistai aamuna lähti synnytys siinä aamu viideltä.

Kolme viikkoa oli tullu napakoita supistuksia mutta ne oli laimentunu ja loppunu ittekseen muutamassa tunnissa.Kerrasta heräsin supistuksen voimaan ja juoksin suihkuun toisen supistuksen mentyä ohi.

Mies kyseli varovaisena ovelta sattuuko kamalasti. Ja siinä pähkäiltiin soitetaanko esikoiselle vahtija ja joko lähdettäisiin sairaalaan.

Esikoisesta oli vuorokauden kestoinen synnytys joten olin ajatellut että olen niin pitkään kotona kuin vaan jaksan, alle kymmenen supistusta tarvittiin että soitettiin hoitaja.. =)Sairaalaan ajeltiin vajaassa kymmenessä minuutissa, onneksi asutaan sairaalan lähellä! Koitin olla huutamatta autossa ja rauhottelin miehelle sen ajaessa. Olo oli sietämätön.Sairaalaan päästäessä oli supistusten väli 3 minuuttia ja vartin makaaminen seurannassa oli kamalaa. Pyysin peräruiskeen ja päästiin suoraan saliin. Sillon oli pehmenny paikat ja 3 senttiä auki.Salissa hengitin kaasua ja heti liikaa.. Aloin sekoilla; itkin, selitin miehelle kuinka paljon rakastan häntä.. Sitten oli pakko rajoittaa kaasun käyttöä! =)

Pyysin epiduraalia ja kun lääkäri tuli pistivätkin spinaalin kun aukesin hetkessä kaheksaan senttiin.

Kipu lähti ihanasti ja sitten synnytys pitkittyi. Tuli tarve raracervikaalille ja epiduraalille joista kumpikaan ei auttanut kipuun.Synnytys meni sitten ilman kipulääkitystä. Revin sukkia hädissäni ja koitin olla huutamatta liikaa..Synnytys kesti 5 tuntia 55 minsaa ekoista supistuksista mitattuna ja ponnistus vei 5 minuuttia.Haaveilin kotiinpääsystä pojan ollessa 2 päivää vanha, mutta kasvoissa oli sinistä -luultavasti mustelmaa kun ei kääntynyt vaan kätilö sai kandin kanssa vääntää pikkusta sivuttain.

Sitten oli maha pömppönä ja hengitys liian tiheää, keltaisuutta tuli mutta laski kuitenkin niin että päästiin kotiin eilen kun ikää pojalla 3 päivää.Painoa oli 4 230 g, pituutta 51 senttiä ja pää 38 senttiä.

Isoveljen tapaan syntyi käsi edellä.Nyt reenataan tätä perhe-elämää kahen pojan vanhempina. Alku on ollut niin ihanaa että tekis mieli vaan itkeä onnesta!Kaikkea hyvää odottamiseen, uskomaton palkinto odottaa!

Kommentit (10)

Vierailija

Varsin potran pojan pyöräytitkin. :) Ei nähty sitten sairaalassa (ainakaan synnytyspuolella), koska otin vähän varaslähtöä... Onnellista oloa koko perheelle.-kirahvi ja Tupsukorva-neitonen, jo melkein 3 vkoa vanha-

Vierailija

Hieno homma, kaikki sujui näemmä hyvin. Vauva-arkea kahden lapsen kanssa opetellaan myös täälläkin.

Viveka2 ja poju 1vko 2pv ja isovelu 2v1kk.

Vierailija

Tässä just mietinkin et jokohan oot saanu vauvan kun muistelin siulla olevan LA:n ihan tässä lokakuun alussa..Ihana kuulla, että kaikki on hyvin ja onnea vielä koko perheelle..-Anu rv31

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat