Moskeijassa naimisiin

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli onko kellään tietoa,voiko mennä moskeijassa naimisiin jos on jo naimisissa islamilaisittain(vihkiminen tapahtunut ulkomailla ja imaamin kotona).

Kommentit (8)

Vierailija

Aikomuksena siis virallistaa liittomme täällä suomessakin,emme vain haluaisi tehdä sitä maistraatissa.Tietääkseni helsingissä on ainakin yksi moskeija,jonka kanssa maistraatilla on sopimus.Oisin vaan halunnut tietää onko sille islamin mukaan jotain estettä mennä kahdesti naimisiin imaamin läsnäollessa,vaikka ensimmäisen kerran se ei tapahtunutkaan moskeijassa.

Vierailija

Oletteko suomenlakien mukaan myös naimisissa vai vain islamilaisittain? Onko tarkoituksena virallistaa avioliitto suomessakin? Muuten en kyllä tajua miksi pitäisi kahdesti mennä naimisiin, kun imaami on teidät jo vihkinyt. Ei siellä moskeijassa sen kummempaa tapahdu kuin mitä on imaamin kotona vihittäessä tapahtunut. : )

Vierailija

Mutta valitettavasti en osaa sanoa asiaan mitään vastausta islamilaisittain. Kannattaa kysyä mosekeijasta. Rabitan moskeijalla ainakin on " oikeus" vihkiä niin, että lähettävät sitten paprut maistraattiin eteenpäin. Mutta olen antanut itseni ymmärtää, että muissakin moskeijoissa se olisi nykyään mahdollista?

Vierailija

ei ole estettä sille, että menee uudelleen moskeijassa naimisiin varsinkin, kun tarvitset paperin virallistaaksesi avioliiton. Olen kuullut imaamilta, että avioliittovalan voi tavallaan uudistaa, vaikka olisi jo aikaisemmin mennyt naimisiin islamilaisittain.Mutta toki kysymällä moskeijasta selvität asian parhaiten.

Vierailija

Tänään kun soitin maistraattiin niin sanoivat juuri rabitan,ettei muita,mutta voihan se olla niin uusi juttu että kaikki virkailijat eivät vielä tiedä.Niin senkin takia haluaisimme sen moskeija vihkimisen kun tämän ensimmäisen vihkimisen aikaan en ollut vielä muslimi,tuntuisi jotenkin juhlallisemmalta kun se kotivihkintä,puhumattakaan maistraatti.

Vierailija

aikoinaan Turussa ihan kerrostaloasunnossa naimisiin, ja paikalla olleet shaykh ja vissiin meikäläisen edustajakin laittoivat nimensä johonkin maistraatista saamaamme paperiin (viikkoja nikahin jälkeen vasta). Mies sitten paperin kanssa matkasi tänne Helsinkiin ja täällä joku imaami (en muista kuka) kirjoitti vielä nimensä ko. paperiin. Sitten paperi maistraattiin ja asia oli sillä selvä, eli sain käsityksen että naimisiin voi mennä missä vaan, kyllä sen imaamin nimen siihen paperiin sitten saa. Vai olimmeko jotenkin poikeeustapaus, vai onko asia sittemmin muuttunut, meidän nikahista kun on yli neljä vuotta aikaa..?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat