Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

2,5-vuotiaan peppu(reikä) punainen ja arka jo toista viikkoa, aristaa kylpyäkin (e haluaisi mennä ja kai tuntuu huonolta).

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Bepanthenia olemme laittaneet, muttei tunnu auttavan,on punainen ja arka. Mikäköhän tämä....voiko peräsuolessa olla jotain tulehdusta tai vastaavaa, onko kokemusta?

Kommentit (14)

Vierailija


Juu olemme huolehtineet käsienpesusta ennen matoja ja sen jälkeenkin.. Nyt kahta kauheemmin.Hain netistä tietoo kihomadoista ja siel oli et jos on erittäin paljon matoja niin näkyvät ulosteissa(siis jo ennen matokuuria). Tytöllämme kyllä ton kuurin jälkeen oli ulosteessa jotain " valkoista" .Niin ja oireena voi olla myös yleinen levottomuus ja just ihottumaa pyllyssä+kutina. Nää kaikki täsmäs meillä.. Tosin yöt on nukuttu hyvin..kyllähän tyttö voi yöllä unissaan raapia ja ei herää sen kummemmin.. Jospa meidän tapauksessa niitä matoja ei ollutkaan paljon.Niin ja jossakin tiedossa oli et niitä ei saa hiekasta kun yleisesti luullaan. Ja pakkasessahan ne munat kuolee.

Vuodevaatteethan pitää pestä/imuroida/tuulettaa (talvella pakkasessa, jotta munat kuolee), lelut pestä jne.Googlella löytyy aika paljon tietoa " kihomato"

Vierailija

Olen käsittänyt että kihomatoja voi tulla vaikka lumen/hiekansyönnistäkin. Niitä munia voi elää molemmissa. Ja toinen on tietty että pitäisi olla hyvä käsihygienia. Tarhassa vaan sanoivat, että jos on kihomatoja lapsella niin yöllä ei pysty nukkumaan. On kuulemma sellanen kutina?? Ne pitäisi myös näkyä ulosteen joukossa?

Vierailija

ruoka-aineallergian oireita, joten lääkärissäkäynti on tarpeen.

Kielenkäyttösi on tahallisen sopimatonta, yrität leimata suolisto-oireisen ruoka-aineallergian hoidon lapsiin kohdistuvaksi seksuaaliseksi ahdisteluksi (viittaan sanaan reikä). Tyyliä käyttävät etupäässä uskonnollisiin ääriryhmiin kuuluvat henkilöt.

Vierailija

Meidän 2,5v. oli myös peppu punoittanut kauan aikaa..itsekin mietin et oisko jostain ruoasta.. Mut sitten mukaan tuli pepun raapiminen ja äkkäsin et oisko kihomatoja. Niitä ne kait sit oli kun haettiin pyrviniä apteekista ja peppu ei punoita enää. Ihottuma oli sellainen et peppureiän ympärillä oli punainen rengas... Koko perhe hoidettiin yhtäaikaa+ hirveä siivousurakka+pyykkääminen..Sen voi saada leluista jos joku sellainen on koskenut jolla matoja.. Meillä tyttö on kotihoidossa, mut silti jostain saanut..

Vierailija

esim. hiivatulehduksessa on tuon tyyppiset oireet, lisäksi punoitus on aika tarkkarajainen. Me ollaan vastaavissa käytetty Daktarinia tai/ ja Pantysonia. Mutta jos asia huolettaa, niin näytä lääkärille, sillä se selviää :)

Vierailija

Muutaman päivän nyt ollut; bepanthenia siihen laitettu( sinkki voidettakin kokeiltiin, mutta toi Bepanthen tuntuu paremmalta.) Ei oo syöönyt mielestämme mitään uutta ihmeellistä. Aristaa pestessä jaajoittain ihan itse haluaa, että rasvataan. Koitetaan nyt pesuilla, ilmakylvyillä ja rasvauksella parannella!

Vierailija

Olen huomannut, että jotkut ruoka-aineet tekevät oman lapsen pepun punaiseksi ja nykyisin enää pepun reiän ympäristön. Eli onko hän syönyt jotain esim. voimakkaasti maustettua ruokaa? Onko hän vielä vaipoissa? Jos on, niin oletteko vaihtaneet vaippamerkkiä? Niistäkin joistain tulee punoitusta.Jos ei mene ohi ja noin aristaa ehkä kannattaa näyttää lääkärille?

Toivottavasti menee ohi:)

Vierailija

Kiitos:) Hyvä kun ei ole hiekassa tai lumessa. Vielä viime talvena päiväkodissa lastenhoitaja sanoi että:" Kohta taas on kihomatoja liikkeellä kun nämä pienet syövät lunta urakalla." Arvaa tuliko paniikki.Onneksi niitä ei ole nyt siellä liikkeellä, mutta kyllä siinäkin varmaan oma operaationsa on jos niitä tulee..huh.Uusimmat

Suosituimmat