tottuuko 3kk-ikäinen kantoliinaan? väsyttää kantaminen...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Millainen liina olisi hyvä?Kommentit (10)

Vierailija

Hei,totutin meidän pienen miehen liinaan juuri kolmen kuukauden iässä. Aluksi ei viihtynyt ollenkaan, vaikka massu oli täynnä ja vaippa vaihdettu. En viitsinyt " kiusata" muksua, vaan otin pois liinasta, heti kun alkoi osoittaa tyytymättömyyttä (aluksi ihan muutamia minuutteja, esim. käynti postilaatikolla), mutta vähitellen alkoi viihtyä pidempiä ja pidempiä aikoja. Edelleenkään ei oikein tykkää olla liinassa paikallaan, mutta kun maisemat vaihtuvat, poika tykkää kyllä kovasti. On tainnut huomata, että liinasta näkee maailmaa paremmin kuin lattialta tai vaunuista :-)-Tintti

Vierailija

Trikoisella kaikkein monipuolisin ja helpoin sidonta on kietaisuristi2. Paksummalla liinalla kantaa vähän painavampaakin lasta, mutta on sitten eri asia, aikooko pärjätä vain yhdellä liinalla vai olisiko myös kudotulle käyttöä. Ja käyttääkö liinaa vain sisällä vai sekä sisällä että ulkona vai pelkästään ulkona.

Vierailija

Kyllä tottuu, ei aloittamiselle ole ikärajaa. Itse aloitin liinailun esikoisen ollessa " jo" 8kk :)Kuten edellä on neuvottu, aloita liinailu silloin, kun vauva on tyytyväinen, eli masu on täynnä ja vaippa on kuiva. Laita vauva liinaan ja kun hän osoittaa ärtymisen merkkejä, ota pois ja koita taas seuraavalla hyvällä hetkellä. Kannattaa liikkua, vaikkapa kävellä ympäriinsä tai tehdä jotain kotihommaa samalla.Liinan valinta riippuu aika pitkälti omasta mausta. Toinen siihen vaikuttava asia on lapsen paino. Trikooliina on helpoin aloittajalle, sillä se sidotaan kuin ihonmyötäinen paita. Trikooliinoilla on yleensä painorajoitus. Kudotuilla liinoille ei painorajoitusta ole ja niillä voi kantaa taaperoakin. Niitä sidottaessa on lapselle jätettävä kuitenkin hieman tilaa, joten niitä joutuu hetken " kesyttämään" , että liinan kanssa pääsee sinuiksi. Se ei kuitenkaan ole ollenkaan vaikeaa.Kysele lisää, jos jokin mietityttää. Voit myös käydä osoitteessa http://www.kantoliinakanava.fi, sieltä löytyy tietoja eri liinoista ja löydät sieltä lisäksi luettelon kantoliinatukihenkilöistä, ehkä omalta paikkakunnaltasikin löytyy tällainen. Liinojen myyjätkin auttavat.Porenn *kantoliinatukihenkilö*

Vierailija

Kiitokset vastauksista!Taidan rohkaista itseni ja tilata tänään liinan. Olen päätymässä pikku ruuhun. En vain tiedä kumpi olisi parempi: kevyt vai paksu?Mies vähän vierastaa vielä kantoliina-ajatusta, mutta minä ainakin innostuin. Alkaa olla niska sen verran jumissa ja kädet varsinkin väsyneet... Jos tuosta jotain apua olisi =)Olisko vinkkiä, millä sidonnalla kannattaisi aloittaa?

Vierailija

Kokeilin tyttöä liinaan ihan pienenä, jolloin ainoa vaihtoehto oli sitoa kehtoasentoon. Ei tykännyt yhtään joten jätin kokeilut siihen. Muistaakseni vähän vajaan 3kk:n ikäisenä kokeilin uudestaan liinaa ja pystyasentoon sidottuna (kietaisuristi), niin tyttö viihtyi liinassa tosi hyvin. Ensimmäisiä kertoja pidin pienen hetken kerrallaan ja liikuin ympäri taloa. Eli meillä ainakin tottui vielä tuossa iässä ja nimenomaan tykkäsi katsella ympärilleen. Kannattaa kokeilut tehdä kun vauva on hyväntuulinen ja lopettaa jos menee kovin itkuksi. Seuraavana päivänä tilanne voi olla jo ihan toinen.

Mulla käytössä on pikku ruun pitkä trikoinen liina.

Tsemppiä kokeiluun! Liina on todella ihana käytössä kun molemmat siihen totutte.

Vierailija

Sitten varmaan pärjäisit ohuemmalla liinalla, veikkaisin :)Paksuudella ei ole mitään väliä, yhtä hyvin oppii käyttämään. Kudotulla voi kantaa vaikka aikuista ihmistä, siinä on painorajoituksena ainoastaan oma kantokyky ;)

Vierailija

Luulisin käyttäväni liinaa pääasiassa kotona / kaupassa. Ja jos ulkona, niin pistäisin ison takin meidän päälle.

Onko liinan paksuudella vaikutusta käytön vaikeuteen/helppouteen? Kai sitä jos oikein innostutaan liinailemaan, voisi kudotunkin liinan (kestää enemmin painoa? ) hankkia.

Vierailija

Meillä on lainassa kanga-liina, ja ei. ei suostu mies olemaan liinassa, on sitten väsynyt tai pirteä, unessa tai hereillä, nälissään (siis siinä voi imettää samalla) tai tyytyväisenä masu täynnä röyhtäiseenä, niin ei. saa hirveät raivarit ja on hetkessä hiestä märkä.Nyt ollaan koiran kanssa pienet lenkit päästy rintarepun kanssa kun voi olla jo kasvot menosuuntaan, siinäkään aiemmin suostunut olemaan ollenkaan. En vaan miellä tuota repun asentoa niin kovin miellyttäväksi, että pitkiä aikoja siinä pitäisin. Onneksi miehemme viihtyy tosi hyvin lattialla, että käden on vapaana tuolloin.

tiiti

Vierailija

kantoliinaa jotta voisitte kokeilla viihtyisikö vauvasi liinassa.

Itse ostin 1kk ikäiselle tytölle hug a bub-liinan jossa tyttö viihtyy loistavasti(viime viikolla nukkui 3,5t putkeen äidin haravoidessa ja siivoillessa) tytön ensimmäiset 4 viikkoa kannoin tyttöä aamusta iltaan,hän ei kerta kaikkiaan viihtynyt missään muualla kuin sylissä,imuroinkin vauva toisella käsivarrella ,ruuat tein edellisiltana valmiix kun mies kantoi vauvaa,niskat meni niin jumiin että pelkäsin pyörtyväni,kun huimasi niin.Nyt sekin on hiukan hellittänyt,liina jakaa vauvan painon tasaisesti hartioille.Meillä liina oli siis loisto ostos,tyttö nukahtaa usein jo vajaassa 5 min liinaan.Hereillä ollut tosi harvoin,sisälläkin uinahtaa liinaan alta aikayksikön,suosittelen kokeilemaan!

Katjawi ja Memmukka 2kk1vko

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat