Lintuinfluenssan ennusteista

Vierailija

Suomi varautuu siihen, että kolmasosa väestöstä voisi sairastua ja 3000-9000 ihmistä kuolla lintuinfluenssaan. Kun tuosta laskee, niin tämän arvion mukaan on todella epätodennäköistä kuolla tautiin. Eli pahimmillaankin vain noin joka 600. suomalainen kuolisi.Toki ennusteet voivat vielä muuttua moneen kertaan, sillä kukaan ei tiedä millainen pandemiasta tulee. Mutta tällä hetkellä näyttää tuolta. Todennäköisemmin kuolemme johonkin muuhun kuin lintuinfluenssaan.

Sivut

Kommentit (84)

Vierailija

tarkoittaa siis sitä, että parhaimmassa tapauksessa lintuinfluenssasta ja sen leviämisestä voidaan tehdä vain best guess (ihmisten välisestä). Joka voi olla aivan väärä.Mutta aihe vapaa mammat ovat niin ylihysteerisiä kaikesta.....Hyvää yötä, varo ettei taivas putoa niskaasi yön aikana.

Vierailija

Kuinkahan monta päivää linnuilta kestää lentää vaikkapa Romaniasta Suomeen? Olisko viikon verran? Jos se Romaniaan tullut tauti sattuisi olemaan tuota H5N1:stä, se olisi meillä noin viikossa (tai miten kauan linnuilta kestää lentää sieltä tänne). Sitten saisikin jo alkaa olla huolissaan, kakkaako pulu niskaan Hakaniemen torilla tai missä nyt satutkin kaupungilla liikkumaan.

t. 42

Vierailija

Kannattaisi vaatia sairaaloihin lisää hengityskoneita ja eristystiloja. kannattaisi vaatia lisää rahaa varattavaksi rokotteita varten. Kannattaisi vaatia viranomaisia julkistamaan niin pian kuin mahdollista tarkka hätäsuunnitelma sen varalle, jos H5N1 muuntuu flunssan tavoin leviäväksi.

Nämä varautumistoimenpiteet parantaisivat jo nykyistä tilannetta tarttuvien tautien hoidon suhteen, eikä vain H5N1:stä ajatellen.

t. 7

Vierailija

Todennäköisimmin ne on vanhuksia, lapsia tai muuten jo ennestään sairaita ihmisiä, joilla vastustuskyky on heikentynyt. Ja raskaana olevat... Kyllä musta tuntuu suurelta määrältä, että kolmasosa suomalaisista sairastuu ja jopa 3000 -9000 (!!!) ihmistä kuolee... Suoraan sanottuna kyllä pelottaa lasteni ja vanhempieni puolesta...

Vierailija

http://www.who.int/csr/disease/avian_influenza/country/cases_table_2005_...Viime vuodenvaihteessa Suomessa ilmoitettiin asuvan 5 236 611 ihmistä.

Jos kolmannes suomalaisista sairastuisi, se tarkoittaisi 1 745 537 sairastunutta. Jos näistä 52 % kuolisi, se tarkoittaisi noin 902 864 kuollutta.Siis jos lintuinfluenssa H5N1 muuntautuisi ingluenssan tavoin leviäväksi, se tappaisi Suomessa yli yhdeksänsataa tuhatta ihmistä. Siis lähes miljoona kuollutta.

Vierailija

Luitteko lehdestä että lintuinfluenssaa on nyt Romanian lisäksi Turkissa? Huhujen mukaan (www.recombinomics.com - klikkaa kohtaa " what´s new) sitä saattaa olla jo myös Unkarissa ja Saksassa. Suomen muuttolinnut kaiken kukkuraksi talvehtivat juuri tuolla Romanian alueella. Kohta sitä on linnuilla kaikkialla.

Vierailija

Et ole ottanut huomioon sitä, että todennäköisyydet paranemiseen ovat suuremmat jos hoitoon hakeudutaan heti ja lisäksi vielä sairaalat olisivat tähän tautiin varautuneet.

Eli tuo 52% ei pidä paikkaansa.Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat