G: Saastatteko lapsilisat lapsenne omaan kayttoon? Saastivatko vanhempasi lapsilisat omaan kayttoosi, missa iassa sait alkaa kayttamaan nii...

Vierailija

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

lapsille kerätään rahaa pikkuhiljaa sitten muuten, mutta mielestäni ei ole tarkoitettu lapsen omaan käyttöön. eriasia jos tulot olis huimat että tosta vaan vois ne säästää, mutta pienituloisia ollaan.

niin ja mieleen tulee et sehän on epäreilua kun ekasta lapsesta saa n. 100e. tokasta n,110e. ja kolmannesta 130e. jne... et sit se kolmas lapsi ikäänkuin sais enemmän rahaa käyttöönsä:/...

vaikka tietty jos lapsen omille tileille laittais niin se tippus jokaisen kohdalla siihen sataseen, mutta oiskos tossakaan nyt mitään järkeä?

Vierailija

Vanhempani säästivät myös meille lapsille ja saimme rahat käyttöön 25-vuotiaana (tosin osalla rahoistani maksettiin opiskelujani). Nuorempana harmitti kun tiesin, että rahaa on tulossa, mutta en sitä silloin saannut. Nyt olen oikein iloinen, että sain säästöt vasta pari vuotta sitten käyttööni. Omat lapsemme saavat säästöt varmaan myös 20-25-vuotiaana.

Vierailija

valitettavasti järki ei vielä juuri päätä pakottanut, onnistuin viettämään muutaman kuukauden harvinaisen leveää elämää mutta mitään ei jäänyt käteen:( muutin tuolloin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan noin 500km päähän vanhemmistani, tarkoitus oli kyllä tehdä hankintoja ensimmäiseen omaan kotiin, jne... tuli mm. hummailtua floridassa pari vkoa...

Vierailija

Itse sain rahat kun muutin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan 16- vuotiaana.Olemme ajatelleet, että oma lapsemme saa rahat vastaavassa tilanteessa.

Vierailija

Mielestäni ok. Saimme hyvän elatuksen ja se riittää!Itsekään en säästä lapsilisää. Se tulee palkkatilille, josta säästän noin 500 Euroa/kk. Ei voi erotella, mikä osuus se sitten on. Tai tietenkin joidenkin mielipahaa lieventääkseni voin määritellä, että säästän palkastani 500... Lapsilisä menee elämiseen!

Vierailija

Olen samaa mieltä. Ehdottomasti tuloraja lapsilisiin. Esimerkiksi niin, että siihen asti, kun lapsi täyttää 5 vuotta, tulee tuloraja. Siihen asti saisi kaikki.Tuloraja olisi hyvä olla joku n. 4000 e/ kk yhteenlaskettu brutto.Tein tässä taannoin kaveripiirissä ja perhekerhossa pienen gallupin lapsilisien käytöstä. Juttelin liki 20 äidin tai isän kanssa ja vain kolme kertoi käyttävänsä rahat ja tarvitsevansa ne perheen hankintoihin (esim. ruoka tai laskujenmaksu). Muilla ne meni joko lapsen tilille tai rahastosäästötilille.Minusta on todella väärin, että veronmaksajien rahoja käytetään rahastosäästämiseen. Eikö silloin jokainen kansalainen olisi oikeutettu saamaan vähintään 100 e/kk säästöön laitettavaksi?Meillä lapsilisät menee elämiseen, mutta ei talous kaatuisi, vaikka ne jäisi saamattakin. Eli tulosidonnaiseksi ehdottomasti!

Vierailija

Meillä on kyllä säästötili lapselle, johon alussa laitettiin könttäsumma, mutta tulot on pienet, eikä ole varaa laittaa sinne kovinkaan paljoa rahaa nyt tällä hetkellä.

Vierailija

osakkeita (en nyt viitsi mainita mitä...) Ne ovat tuottaneet ihan kivasti ja nyt olen siirtänyt ne omille lapsille.

Meillä säästetään rahastoihin puolet lapsilisistä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat