Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Marraskuu 03- HU-huuu???

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heissan kaikille!!! 2-vuotis syntymäpäivät lähestyvät:=) Mitä teillä osataan? Ja miten teillä on mennyt?Meidän Samu on jo pii-itkä poika, kotona mitattuna 95 cm! Ja paljon juostaan, hypitään( välillä kahdella jalalla, välillä mennään yhdelläkin jalalla), kiipeillään ja puhutaan. Babytalkin seasta alkaa kuulla selviä sanoja ja lauseitakin. " auto ajaa" , " äiti tulee" jne. + paljon yksittäisiä sanoja. Autot ovat ehdottamasti mielenkiintoisemmat asiat maan päällä. Kaikenlainen rytmikäs musiikki saa lantioon liikettä:=) ja laulamista tapaillaan kovaa vauhtia. Omia laulujakin on jo tehty- tosin niiden sanoituksista ei saa selvää, mutta yritys on kova. Isosiskot ( 11v. & 9v.) ovat parhaat kaverit- heidän näkeminen saa aina aikaan riemun kiljahduksia.Ruokailu sujuu jo osin itsenäisesti- varsinkin päivähoidossa. Kotona vielä tarvii apua:=) Tuttipullosta olemme luopuneet jo kuukausia sitten, tuttia syödään nukkumaan mennessä- muulloin ei. Pottailukin onnistuu n. 80 % sti. Päivisin vaippa pysyy kuivana, mutta öisin ei.

Päivähoito aloitettiin syyskuun alussa ja alkukankauden jälkeen sinne jääminen onnistuu ilman suurta itkua. Eikä minulla ole tarvinnut itkeä kertaakaan, mistä olen äärimmäisen helpottunut. Esikoista jättäessäni itkimme tytön kanssa kumpikin- minä tosin vasta ulkona.

Muutamaa flunssaa lukuunottamatta poika on pysynyt terveenä.

Tässäpä hieman meidän kuulumisia- täältä yövuorosta väsymystä vastaan taistellen, Muikutar.

Kommentit (15)

Vierailija

Meillä ihan tätä tavallista vauva/lapsiperheen arkea. Esikoinen 3 v pitää pikkusiskonsa kohta 2v kurissa ja nuhteessa tai sitten repivät yhteistuumin toisiaan hiuksista. Vauva 3 kk saa enemmän huomiota äidiltä kuin neideille sopisi, joten rääkyvät sitten ja kinaavat että saisivat enemmän syliaikaa.Amanda osaa mielestäni jo kaiken saman kuin vuotta ja kahta kuukautta vanhempi siskonsa. Puhuu selvemmin, ei niin vauvankieltä, selittää pitkiä pätkiä mitä tapahtui viime kesänä ym. Tekee palapelejä, juoksee, potkii, hyppii, kiipeää, piirtää, muovailee...Uhmis-tuhmisvaihe on myös alkamassa, kirkunan voi laukaista vaikka se, että puin siskolle sukat ja Amandalla oli jo sukat jalassa joten en voinut pukea hänelle niitä uudestaan. Tai tietysti olisin voinut pukea toiset sukat siihen entisten päälle, mutta en viitsinyt. Neiti on huomattavasti sitkeämpi kirkuja kuin siskonsa aikanaan, päätä ei saa käännettyä eikä huomiota siirrettyä mihinkään muuhun. Ainoastaan mehujääpuikko auttaa joskus, jos olen sillä tuulella että annan periksi.Vauva itkee, pakko lopettaa.tiia

Vierailija

Meillä myös 2- vuotispippalot lähestyvät, hui! Nalle ei enää ole vauva, pinnasänky ja vaunut on jo kierrätetty eteenpäin.

Nalle ei juurikaan puhu, ihan yksittäisiä sanoja tulee, ne tärkeimmät (mamma, auto, ei saa yms), potan tarkoituksesta ei ole hajuakaan. Nyt hän sentään suostuu jo potalla istumaan hetkisen. Mitään saalista ei kuitenkaan olla sinne vielä saatu, no ehkä sitten ensi kesänä...

Hoidon Nalle aloitti pph:lla elokuussa. Ihan hyvin hänellä jo nyt menee, alku tosin oli aika kankeaa. Ja vieläkin pääsee toisinaan itku kun tullaan hakemaan, hoitoon jäämiset sentään jo sujuu.

Muuten Nalle on aika aktiivinen lapsi. Koko hereilläoloaikansa hän liikkuu; kiipeää, juoksee, kävelee. Ja autot ovat ehdottomasti parasta, yleensä hänellä on auto kädessä oli paikka mikä vaan. Ja jos ei ole autoa, niin esim. pipari käy hyvin autosta...

Yleisesti ottaen Nalle on ollut terve lapsi. Hänellähän on atooppiseksi luokiteltu iho ollut ihan 2 kk iästä. Nyt hänelle kuitenkin tehtiin verestä allergiatestit, jotka osoittivat jonkin asteista yliherkkyyttä vehnälle ja munan valkuaiselle. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa... enpä tiedä. Soittoaika lääkärille on huomenna, ja silloin sitten koitan udella kaiken mahdollisen, mm jatkotesteistä. Pelkkä vehnän ja munan pois jättäminen kun ei iho- ongelmiin ole auttanut.

Muuton jälkleen alkaa elämä vähitellen asettumaan uomiinsa. Erinäinen määrä muuttolaatikoita on edelleen purkamata, mutta ehtiihän noita vielä purkamaan :)

Ja maalla on edelleen mukavaa :))

Vierailija

Meillä täytettiin eilen 2 vuotta!! Neuvolassa käväistiin keskiviikkona ja mitat huikeat: pituutta 94,5 cm ja painoa 12,7 kg. Palikat pantiin pinoon ja palloa potkittiin. Palapeliäkin kasattiin ja muutamia tuttuja kuvia katseltiin. Tänään noustiin jo kukonlaulun aikaan, kun piti päästä ajelemaan lahjaksi saadulla " jeeppi" autolla . T.Muikutar

Vierailija

Ompa tosiaan kiva tavata täältä vanhoja tuttuja=) Aikani odottelin kunnes lopetin taaperopuolella käynnin kokonaan... Nyt tässä aikaani kuluttelen ja löysin kuukausien jälkeen tieni tänne!!Meillä 2 -v synttärit jo tässä kuussa, neuvolaan aikaa varattu, muutei vielä käyty. Arvelisin tytön tänhetkisiksi mitoiksi 90cm ja vajaa 14 kg. Puhua pajattaa kaikki asiat siis puhe r -kirjainta lukuunottamatta on täysin hallussa. On kova omimaan isojen siskojen tavaroita ja MUN OMA onkin moni tavara täällä=)

Pullosta luovuttiin jo vuosi sitten, tutti jäi kesällä. Vaippa meillä vielä on yötä päivää syystä, että tuo ei suostu olemaan ilman vaippaa=O Pissaa ja joskus kakkaakin pottaa monta kertaa päivässä, mutta aina pyytää aina uuden kuivan vaipan. Toki sitä pisua ja kakkaa vaippaankin tulee, ehkä vielä jopa useammin kun pottaan, mutta usein kyllä kertoo millon on tarvis ja potalle ehditään.

Tyttö ei myöskään erityisen hyvin taida itse syömistä. Lataa kyllä ruokaa lusikalla, mutta osa menee mihin sattuu ja kun on kiire, suuhun mätetään myös sormin, antaa jopa vielä sillon tällön syöttää.

Jäätiin elokuussa päivisin kahdestaan kotiin, kun keskimmäinen lähti eskariin, hauskaa meillä on kyllä ollut. Kovasti hän äidin perään on.

Meillä rakennetaan uutta kotia ja pikkunelonen syntyy kahden viikon päästä, laikkauksella tämäkin, joten päivä tiedossa. Pelottaa vauvan syntyminen, miten lähtee arki sujumaan, päiväunet kun ei meidän taaperolla oikeen enää ilman autokyytiä onnistu=/Pidetäänhän joskus pinkkaa vielä pystyssä? Ja Yahoon listalle pääsen lukemaan, mutten kirjoittamaan harmikseni. Jos täällä poikkeaa yahoolaisia, voisiko joku auttaa. Kyse on sähköpostiosoitteen muuttumisesta...Hauskoja 2v -synttäreitä toivottelee vaimo75

Vierailija

Eipä ole vähään aikaan näkynyt ketään marraskuista linjoilla ;)Meidän neitikin höpisee taukoamatta ja ihan oikeita sanoja on suurin osa. Pottailu on vähän hakusessa mutta johtunee paljolti äidin laiskuudesta. Potalla on kyllä kiva istuskella ja aamuisin sinne yleensä pissat saadaan tulemaankin mutta isompaa tavaraa ei vielä koskaan ole onnistuttu " ajoittamaan" pottaan. Tuohon olisi kyllä nyt tarkoitus panostaa enemmän...

Minä aloitin työt huhtikuussa ja siitä asti on tyttö ollut yksityisellä perhepäivähoitajalla. Edes ensimmäisenä aamuna ei tullut itkua (no itsellä oli aika lähellä ;) ) ja erittäin hyvin on sillä saralla muutenkin mennyt. Korvatulehduskierre tosin alkoi suunnilleen samalla hetkellä kun hoito alkoi mutta nyt näyttäisi sekin jo helpottavan (*koputtaa puuta*)Pituutta meidän neitokaisella on n.90cm ja painoa n.12kg. Tarkkoja mittoja päästään ottamaan sitten 2-vuotisneuvolaan marraskuussa ;)

Vierailija

vaikken kovin ahkerasti silloin odotusaikana palstalle kirjoitellut (vaikka ahkerasti teidän muiden juttuja tulikin luettua).Meillä neiti täyttää kaks vuotta vasta joulukuun alussa, kun pikkasen meni yliaikaseksi tuolla masussa asustelu. Nyt olis kolmas tulossa rv 36+2, joten uusi äitiysloma odottaa.

Meilläkin puhua pulputtaa tyttö kovasti, vaikka aloitti puhumisen melko myöhään. Nyt tulee jo parin, kolmen sanan lauseitakin ja ihan ymmärrettävää juttua. K-kirjain oli pitkään hakusassa, mutta viime lauantaina sitten yhtäkkiä sanoi " kukko" ja nyt on sitten kaikki kirjaimet käytössä. Kova tyttö on menemään: juoksee, hyppii ja kiipeilee isosiskon perässä lähes minne vaan. Leikkii paljon nukeilla, astioilla, lääkärin tavaroilla ja barbeilla. Lisäksi tykkää lueskella, tehdä palapelejä ja pelata muisti- ja lottopelejä.Tarhassa tyttö on ollut viime helmikuusta lähtien, kun itse jatkoin silloin opiskelua. Hyvin on hoidossa mennyt pienten alkukankeuksien jälkeen. Nyt jo oikein odottaa hoitoon pääsyä... tosin on puolipäiväinen eli maksimissaan 5 tuntia päivässä hoidossa. Marraskuussa sitten jääkin äidin ja vauvan kanssa kotiin ja ens vuoden puolella aloittaa sitten kerran, pari viikossa käymään läheisessä kerhossa.Vaippa meillä jätettiin pois elokuussa, kun tyttö oli 1v. 8kk. Juuri saman ikäisenä jäi vaippa pois myös vanhemmalta tytöltä :) Nyt on sitten kuiva ja ilmoittaa itse kun pitää päästä pissalle/kakalle. Öisin ollaan pidetty vaippaa varalta, jos tyttö on juonut illalla (esim. saunan jälkeen) tavallista enemmän, mutta eipä ole tainnut yölläkään olla kuin pari kertaa vaipassa pikku pisu tuon elokuun jälkeen. Itse herää öisin, jos pissattaa ja alkaa öristä sängyssä. Silloin tietää viedä potalle, jonka jälkeen jatketaan unta.Kaikenkaikkiaan kivasti on mennyt ja nyt tytöt leikkivätkin jo paljon kahdestaan... helpottaa äidin työtä. Saa nähdä miten tyttö suhtautuu, kun uusi vauva ilmaantuu :)

Vierailija

2-vuotissynttäreitä vietimme eilen, oikeasti 2 vuotta sitten olimme juuri lähdössä Kättärille. Ja lapsi syntyi sitten 8. päivän puolella kello 00.45.Onnea VAIMO75! Vau! jos sen kolmannen joskus vielä saisi... Aika monta meitä marraskuista on kadonnut listoilta, joku päivä tuli mieleen, eikös meillä ollut ainakin kaksi ulkoäitiäkin? Paljon onnitteluja kaikille marraslapsille ja terveisiä äideille, Riikka

Vierailija

Meillä tyttö täyttää 2v. 19.päivä ja samana päivänä pikkusisko saa nimen :)Emma puhua pulputtaa lähes taukoamatta ja laulaa muutaman tutun laulun ( lennä, lennä leppäkerttu ja pienen pieni veturi ). Tanssiminen ja ennenkaikkea hyppiminen on kivaa! Tuntuu välillä ettei kävele ikinä. Kiipeilee sohvalle ja sängylle, mutta on onneksi varovainen. Itse syö, välillä pitää vähän auttaa, kun kaikki muu kiinnostaa enempi ja ruoka jäähtyy. Potalle tekee kakan aina, mutta pissan sekä pottaan että vaippaan. Vaippa on kaikenaikaa. Eilen oltiin ilman ja pissa tuli meidän sänkyyn.

Legoilla rakentaa kovasti ja lukee mielellään kirjoja. Nuppipalapelit on ihan liian helppoja ja Emma rakentaa tavallisia 3 - 5 vuotiaiden palapelejä tosi hienosti. Palapelit onkin tällähetkellä pop. Mielikuvitusleikkejäkin alkaa olla, kioskista pitää ostaa kahvia ja kakkuja maistella. Nuket ei kiinnosta ollenkaan.

Emman pikkusisko on nyt 6 viikkoa vanha. " siksovauvaa " ihastellaan ja hoidetaan äidin kanssa yhdessä, mutta välillä mieltäkin kyllä osoitetaan. Eilen ensimmäisenkerran läppäsi vauvaa päähän ja hyppäsi sitteriin vauvan päälle! Onneksi selvittiin säikähdyksellä.

Uhmaakin alkaa olla. Kaikkeen vastataan ei ja kaikki pitää tehdä itse! Täällä on välillä äiti-polo helisemässä :( Mutta toisaalta halaillaan, pussaillaan ja rakastetaan. Emma tykkää paijailla kun siltä tuntuu. Tutti on nyt siskon tulon myötä ahkerammassa käytössä kuin koskaan, mikä kyllä harmittaa!

Eli täällä kiireinen ja reipastahtinen syksy menossa. Ehkäpä jossain vaiheessa vähän helpottaa...Toivossa on hyvä elää :)

Jaksamisia!

Minsku ja tytöt

Vierailija

Jonski ystävällisesti kertoi Yahoossa, että kaipaat apua...Kokeilepa seuraavaa:Näpsäytä ruskean yläpalkin päältä löytyvää " Edit Membership" -otsikkoaValitse kohdasta " Email Address" sinisellä suluissa oleva teksti " Add new email address"Kirjoita siihen haluamasi osoite ja vahvistaTämän jälkeen pitäisi homman taas toimia! Jos vielä tämänkään jälkeen ei pelitä, niin laita mulle viestiä: kirsileena@hotmail.comJa terkut myös Topilta kaikille marrastaaperoille! Topi on äärimmäisen kiinnostunut jotakuinkin kaikesta, mutta erityisesti haluaa lukea Herra Hakkaraisen aakkoskirjaa ja luetella kirjaimia. Myös numerot kiinnostavat (mitähän tästä pitäis päätellä?? Ei ainakaan äitiinsä tullut ;)Tosi hyväntuulinen veijari kaiken kaikkiaan on - mitä nyt joskus vähän alahuuli lerpattaa ja tietty toisinaan pitää heittäytyä maahan, jos ei asiat suju OMIEN toiveiden mukaan.. mutta aika helpolla vielä me vanhemmat pääsemme ;)Piirtäminen on in ja saksilla leikkaa hapsuja kaikkiin mahdollisiin papereihin (ei onneksi vielä ole keksinyt muuta leikellä!)Topi juttelee jo kovasti ja tykkää myös laululeikeistä, tosin yleensä hetken aikaa ensin seurailee muiden leikkimistä ennen kuin itse rohkenee mukaan.Oikein mukavaa talven odotusta kaikille ja hauskoja synttärikemuja marrastaaperoille!Kirsikka ja Topi

Vierailija

Kir-sik-ka: kiitos tosta vinkistä yahoon osalta. En ole lauantain jälkeen saanut yahoon viestejä meiliin ja tänään kun yrittelin pinoutua sinne, niin eipä onnistunut :( Yahoon ohjeiden mukaan yritin saada meiliosoitteeni päivitettyä, muttei onnistunut. Yritänpä noiden ohjeidesi mukaan uudemman kerran!!Vaimo75: teille tulee siis neljäs. Ehkä olet yahoossa kirjoittanutkin uudesta tulijasta, mutta ei ollut " muistijälkeä" kyllä minulle siitä jäänyt. Onnittelut!! Meillekin syntyi elokuulla kolmonen ja hävettää myöntää, mutta KUUMEILEN jälleen. Nyt siis jo nelosesta :) Miehelle en kyllä ole uskaltanut vielä puhua mitään. Tosin tämä kolmonen on ollut tähänastisista helpoin (kop kop puuhun) eli ehkä tuo kuume on iskenyt siitäkin syystä. Ja on noi vauvat vaan niin ihania. Se vastasyntyneen tuoksu häviää ihan liian pian.Meillä Amanda vietti jo 2-v bileet (kun syntyi silloin " muinoin" etuajassa jo lokakuun puolella). Puhetta neidillä tulee karjalaismalliin =) Lähestulkoon kaikki ihan ymmärrettävää tekstiä, mutta onpa joukossa kummallisuuksiakin. Mm sipsi on sipseliä, dinosaurus on tinopaulos ja spiderman on paimän ja mitäköhän muita hauskuuksia...2-vuotisneuvolassakin oltiin, painoa 13kg ja pituutta muistaakseni 84,5cm (toivottavasti en nyt aivan päin honkia muista, neuvolakortti kun on tuolla keittiössä laukussani). Vaipat käytössä päivisin ja öin. Odottelen neidin omaa " ahaa-elämystä" pottatouhun kanssa. Muutamia kertoja on onnistuttu pissat saamaan pottaan, mutta selkeästikään ei vielä itse tiedä koska on hätä yhtä poikkeuskertaa lukuunottamatta. Se tapahtuikin kylpyilyn aikana ja äiti ei sitten uskonut neidin " pissa tulee" juttua ja niinhän Amanda sitten pissasi kylpyhuoneen lattialle...Pidetään pinoa pystyssä, edes harvakseltaan täälläkin. Olipa mukava lukea tuttujen nikkien kuulumisia!!Titan ja katras

Vierailija

Kiva oli löytää tämmönen avaus ja tuttuja nickejä! Harvakseltaan kirjoittelin aikanaan marraspinoon. Meillä tyttö juoksee, hyppii, kiipeää ja tanssii ja juttelee jo aika sujuvasti. 4 sanan lauseitakin tulee.Pottahommat on treenin alla parhaillaan, ehkä kerran päivässä tulee osuma jompaa kumpaa laatua. Vaipat vielä kuitenkin yötä päivää.Meillä alkaa jo kovasti uhma orastaa. Ensimmäinen kommentti joka ehdotukseen on EI! ja ainakin 5 kertaa päivässä tulee hirmunen itkuraivari jostain mitättömästä syystä, joka kuitenkin loppuu kuin seinään hetken päästä. Varsin tapahtumarikasta elämää siis.

Toista tässä odottelen rv 12+1 ja väsymys meinaa viedä veronsa, kun pitää päivät jaksaa töissä ja illat touhuta tytön kanssa.Iloista syksyn jatkoa T: Cl@ra

Vierailija

Hei!

Eilen täytti meidän marrastaapero 2 vuotta =) Neuvola aika on vasta kahden viikon päästä, joten ei ole tuoreita mittoja ilmoitella. Kotivaa' alla punnittuna 12,5kg ja pituutta himpun alle 90cm.

Huokaisin, kun joku kertoi ettei heilläkään vielä puhuta. Pojalla on viisi sanaa käytössä ja omien " viittomien" keinoin saa kyllä hyvin asiansa ilmaistua. Kovasti tietysti odotan, että alkaisi puhetta irrotta enemmänkin.

Hyppiä ei vielä osaa, mutta varpaillaan ja takaperin kävely sujuu. Palloa heittää ja potkii, kiipeilee sinne sun tänne. Potkuautolla, vai mikä sen nimi onkaan, ajeleminen on mieluisinta ja auto odottaakin sängyn vieressä yön ja heti aamulla heitetään ennen pesuja pieni rundi.

Nuppipalapelit on suosiossa ja kirjoja tykkää katsella ja kysellä mikä mikäkin on.

Päiväkodissa aloitti syyskuun alussa ja silloin alkoi sitten myös sairastaminen =( Kaksi korvatulehdusta jo hoidettu ja jatkuvasti yskässä ja nuhassa. Silmätulehduskin oli. Tosi tympeää, kun tähän asti oli päästy ilman korvatulehduksia ja flunssiakin ollut ehkä kaksi. Päiväkotiin sopeutui nopeasti ja nykyään on niin kiire leikkimään, että vilkuttamaan ei meinaa ehtiä. Hoidossa syö useimmiten itse, kotona pitää syöttää.

Reipas pieni poika siis on meidän " marrasvauva" nykyään!t. Enkelitonkeli ja mukula

Uusimmat

Suosituimmat