napatyngästä verta, help!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

vauva on nyt 5 pv vanha, ja eilen pesun yhteydessä napatyngän reunamilta tuli ihan tuoretta verta. Täytyykö huolestua? muuten napa ei näytä punoittavan. en löytänyt mistään kirjasta tietoa, tietääkö joku teistä?

Kommentit (4)

Vierailija

tuli verta ja ohjeet oli että jos verta vain pikkaisen tihkuaa ei hätää. Jos rupeaa kunnolla vuotamaan niin sitten terveyskeskukseen näyttämään. Ja ensin meille neuvolasta neuvottiin putsaamaan clorhexolilla useita kertoja päivässä, mutta soitettuamme synnytysosastolle sanoivat että max. 2kertaa päivässä koska vauvan iho on kovin herkkä ja ärtyy liiasta puhdistusaineesta ja puhdistamisesta. Meillä sitten rauhoittuikin kun rupesin putsaamaan vain aamulla ja illalla. Niin ja verta tuli myös pikkaisen tyngän irtoamisen jälkeen. Niin ja sanoivat myös että jos navan ympäristö punoittaa kannattaa käydä näyttämässä.

Vierailija

joten se on ihan normaaliakin, kun kyseessä on noin pieni vauva. Muista puhdistaa sitä napatynkää vedellä, ja seuraa tilannetta. Jos näyttää, että alkaa punoittamaan niin soittele huomenna neuvolaan.

Vierailija

Meiän neuvolassa eivät enää laapista käytä, on kait aika " myrkkyä" . Mutta tosiaan esim. septidinillä putsaa, mutta pidä huolellisestimyös kuivana eli putsauksen jälkeen anna septidin hetki olla navassa ja sitten ota vielä kuivalla pumpulipuikolla perään ettei jää kosteaksi. Verta saattaa tulla vielä napatyngän tiputtua poiskin, että ei tartte huolestua.

Vierailija

Neuvolassa kehottivat putsaamaan useita kertoja päivässä desinfiointiaineella. Putsauksessa täytyy olla tietenkin aika helläkätinen ja varoa hankaamista. Parissa päivässä napa parantui. Yritä ensin kotikonstein ja jos napa muuttuu huonomman näköiseksi, mene sitten neuvolaan. Siellä voivat laittaa laapista jos on tarpeen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat