Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äiti vai kääntyminenkö häiritsee vauvan unta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Aikani olen tätä itsekseni pohtinut ja ajattelin kysyä neuvoa teiltä, kanssasisaret!

Eli meidän vauva (4,5kk) on juuri oppinut kääntymään selältä masulleen ja kääntyilee päivässä useita kymmeniä kertoja ja on siitä ihan innoissaan; epäilemättä maailma näyttää ihan erilaiselta uudesta vinkkelistä! Yöt on menny tähän asti tosi hyvin (nukahtaa hyvin ja nukkuu 8-11h, herää vaan kerran syömään) mutta nyt viime aikoina vauva on alkanut vähän väliä (kerran tunnissa ainakin) itkeskellä, tutilla rauhoittuu useimmiten, joskus joutuu tosin sängystä syliin nostamaan ja ihan tovin (tunninkin!) sylissä rauhoittelemaan. Voiko tämä johtua tästä uuden taidon oppimisesta, että se " häiritsee" unia? Ei vauva unissaan kääntyile, alkaa vaan ähistä ja " kaipaa" tuttia.Vai voiko olla, että lähellä nukkuva äiti häiritsee vauvan unta, sillä vauva aloittaa itkut vasta sitten, kun äitikin käy nukkumaan? Eli vauva on saattanut nukkua jo pari, kolmekin tuntia inahtamatta, mutta kun itse nukkumaan käyn viereiseen sänkyy, vauva muuttuu levottomaksi. Häiritseekö äidin/maidon tuoksu vauvan unta? Ei hän kuitenkaan rintaa huoli itkuihinsa, tuttiin tyytyy ja uni jatkuu. Pitäis varmaan kokeilla eri huoneissa nukkumista, se ei vaan käytännössä oo kovin hyvä ajatus: äidin ei oo kiva nukkua sohvalla, " kaukana" vauvasta kun oon tottunu pinnikseen aina välillä kurkkaamaan jos siellä kovasti myllätään eikä iskä oo vauvan äänille yhtä herkkä.Vinkkejä kaivataan! Onko muilla ollu samanlaista?

Kommentit (3)

Vierailija

Etenkin juuri noihin samoihin aikoihin alkoi meilläkin käydä yöt todella levottomiksi. Aamuyö olikin aina todella katkonaista nukkumista minun osaltani, kun heräsin vähän väliä vauvan ähkimiseen sängyssä. Nukkui kyllä, mutta potki, pyöri ja ähisi siellä, ja tuttiakin sain olla laittamassa vähän väliä suuhun.Sitten tuli meikäläiselle mitta täyteen (tyttö silloin 5 kk), ja siirrettiin vauva nukkumaan omaan sänkyyn.. ja siitä alkoi meidän hyvät yöt! Vauva ei havahtunut meidän vanhempien uniääniin, sängyn natinaan eikä etenkään äidin jatkuvaan pinniksen vieressä ramppaamiseen. Nykyisin nukkuu omassa huoneessaan todella hyvin, ja usein laitan jopa oven vain hieman raolleen ja meidänkin makuuhuoneen oven samoiten, mutta kuulen kyllä kun tulee se oikea hätä ja yönälkä.Voin siis suositella vauvan toisessa huoneessa nukkumista.. meille siitä ainakin oli suuri apu, ja omakin väsymys on helpottunut parempien öiden jälkeen. Nyt tyttö lähentelee pian 6 kk, emmekä aio enää siirtää häntä meidän makuuhuoneeseen nukkumaan (vannomatta kuitenkin paras ;)Toivottavasti tästä oli vähän apuja!

Vierailija

Oma tyttö, pian 4kk, on myös alkanut heräilemään opittuaan kääntymään vatsalleen. Nukkui myös ennen hyvin, mutta nyt on tosi levoton. Hän myös kääntyilee unissaan ja vatsalle päädyttyään ähisee kun ei pääse enää kääntymään takaisin. Uskon, että tuo levottomuus johtuu juuri tästä uudesta taidosta ja menee ajan kanssa ohi. Kunnes tulee uudet kujeet! Ystäväni juuri sanoikin, ettei ole kolmeen vuoteen nukkunut kunnolla (hänellä pian 3v tyttö) joten yritetään vaan jaksaa=)

Uusimmat

Suosituimmat