Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mies, joka ottaa naisen sukunimen

Vierailija

on kyllä aika nössö ja selkärangaton " loikkari" . Miehen tehtävä on jatkaa sukuaan nimellisesti eikä nykyajan vapaamielisyyden tarvitse tähän yltää.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

1800-luvun lopulla astui voimaan laki jonka mukaan naiset pakotettiin luopumaan omasta nimestään ja ottamaan miehensä sukunimi. Laki kumottiin 1900-luvun puolella. Laki ehti olla voimassa useita vuosikymmeniä. Eli ei siis ole minkäänlaista vuosisataista perinnettä tässä maassa että vain naisen olisi luovuttava omasta nimestään avioituessaan. Kukin taaplaa tyylillään, ja hyvä niin!

Vierailija

osoittaa hyvää itsetuntoa, koska tietää, että moukat sivistymättömät suomalaisjuntit ajattelevat juuri, kuten ap.Mutta hei hou, jonkun pitää olla se, joka johtaa ja erottuu massasta.

Vierailija

Niinkuin musta kyllä onkin. En ymmärrä miksei voi kumpainenkin pitää omaa nimeään. Miksi ihmeessa vaihtaa toisen nimeen naimisiin mentäessä?? Lapset pistää joko isän tai äidin sukunimelle valinnan mukaan. Automaattisesti lapset saisivat saada äidin sukunimen. Isästä, kun ei ikinä ole varmaa tietoa ;)

Vierailija

vaikka Virtanen ja naisen Lehmuslaakso, niin kyllä mäkin miehenä voisin mieluusti ottaa tuon naisen nimen. Tai jos miehen suvussa on jatkajia vaikka muille jakaa ja naisen nimi loppuisi naiseen, niin ilman muuta. Mutta olen tietysti jäävi sanomaan, kun olen nainen.Nämä vaan on näitä juttuja, että ei miehellä saa olla hyvännäköisiä vaatteita ja hiuksetkin pitää olla kuin JUkolan Jussilla jne. Ajat OVAT muuttuneet.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat