mitä mieltä nimestä Ruska?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miltä Ruska kuulostaa lokakuun lapselle? Ja milloinkohan olisi Ruskan nimipäivä?

Kommentit (14)

Vierailija

Jos meille nyt tulisi toinen tyttö, sen nimeksi tulisi Ruska. Esikoinen on Vilja.

Kyllähän kaikista nimistä saa jotain väännöksiä aikaan. Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä...

Vierailija

Kuten edellä jo sanottu, ei selvästi tosin kerro onko tyttö vai poika nimen takana. Oikein kiva nimi ihmislapselle, vaikka joskus mietin nimeä koiralle, sellaiselle punaruskealle hapsukkaalle irlanninsetterille. :)Katsoin paljonko nimeä oli annettu: 56 kpl ja heistä vain 4 miehiä. No ehkä se tosiaan sävyyntyy enemmän naisen nimeksi.Pidän nimestä jos siltäkin pohjalta, että tykkään yleensäkin kovemmista nimistä ja R-kirjaimesta! :)JeelaVierailija

Me pidetään näistä ns. luontonimistä, ja tää olis meidänkin listalla vaihtoehtona, jos syntyisi tyttö syksyllä. Meidän mielestä siis merkitysnimen pitää liittyä syntymäaikaan, joten talvisia nimiä mietitään...Huom! En siis tarkoita että toisten olis mun mielestä tällä perusteella nimi annettava tai jätettävä antamatta, mutta meidän makuun Ruska ei käy tammikuiselle.Ja oon kans sitä mieltä, että joka nimestä saa väännöksen ja käännöksen aikaan, joten sen takia on turha jättää nimeä antamatta. Toki siis rajansa kaikella, joskus kuulee ihan älyttömiä nimiä....Olipa pitkä sepustus, mutta oma mielipide siis on, että Ruska on kaunis nimi!

Vierailija


Vaikka kuinka tarkkaan suunnittelisit lapselle nimet joiden takia ei kiusata, aivan varmasti lapset keksii siitä jotain. Tollaiset sananmuunnokset on aikaa kaukaa haettuja. Nimiä voi väännellä ja käännellä mielin määrin jos haluaa.

En tietysti tarkoita tällä, että mitä vaan kannattaisi lapselleen nimeksi antaa, mutta esim. tämä Ruska on aivan asiallinen ja kiva nimi.

Vierailija

En yleensäkään pidä r-kirjaimesta nimessä, on jotenkin liian kova. Mutta makuasioissa ei voi olla oikeaa tai väärää mielipidettä ja nimen valintaan vaikuttavat monet seikat, esim. sen sopivuus sukunimeen.

Vierailija

Makuasioita ja mielipiteitä... Minusta Ruska ei ole kaunis nimi. Sen äänneasu ei pure minuun. Kukin antaa kuitenkin sellaisia nimiä, joista itse pitää.

Vierailija

ja minusta on nimenomaan tytönnimi (vaikka annettu pojillekin, tiedän). Ihana nimi, reipas, selkeä ja mukavan harvinainen. Meillä Ruska oli yksi " loppusuoran" nimistä tytölle nimeä mietittäessä, neidistä ei kuitenkaan tullut Ruskaa. Nimi sopii nimenomaan syyslapselle :) Ja se " ruskaa pakkasella-paskaa rukkasella" -juttu on kyllä toooosi kaukaa haettu, eri asia jos ruman merkityksen saa yhdessä sukunimen kanssa.

Vierailija

mutta minullekin tulee mieleen tuo eräs kirosana, kuten tuossa aiemminkin mainittiin, joten kehoittaisin vielä pohtimaan tätä asiaa. Mutta toiseksi nimeksi, kolmanneksi voisi sopia ja on siinä " turvallisempikin" . :)

Vierailija

varsinkin syksyn lapselle! ainoa häiritsevä puoli tosiaan on se, ettei nimestä voi välttämättä päätellä kummalle sukupuolelle se kuuluu.

Vierailija

Tulee mieleen syksyiset maisemat, joten sopii tietysti lokakuussa syntyneelle, mutta itse voisin kyllä antaa tällaisia nimiä ihan syntymäajankohdasta riippumattakin. Vielä -99 on muuten nimetty yksi poika Ruskaksi, joten voisi ehkä käydä vielä pojallekin... Ruskan nimipäivää en osaa sanoa.

Vierailija

...sinänsä ihan hassu juttu, mutta menköön.....Eli aikoinaan kun otimme koiran, halusin antaa pennulle nimeksi Ruska. Mies vastusti ja koska hän todella perusteli asian mielestäni hyvin, koirasta tulikin jotakin ihan muuta.Nimittäin hänelle tuli heti ensimmäisenä nimestä Ruska mieleen sanakäännös " ruskaa pakkasella" ....voit ihan vapaasti mielessäsi kääntää tuon lauseen toisin päin ja miettiä mitä siitä tulee!Erikoisia nimiä lapselle annettaessa pitäisi AINA ottaa järki päähän ja miettiä miten lapsi tulee nimensä kokemaan. Lehdet ovat valitettavasti pullollaan nykyään mitä ihmeellisimpiä nimiväännöksiä joista lapset taatusti saavat kuulla ja kärsiä!!! Kiusaaminen ei mukavaa ole eikä lasta voi syyttää epäonnistuneesta nimivalinnasta.Kaikki kaunis ei aina ole välttämättä käytännöllistä!!!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat