Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muita vähäunisia 1-vuotiaita?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän tyttö on aina ollut huono nukkumaan päiväunia, nukkuu maks. 1,5h kerrallaan. Nyt on siirrytty nukkumaan yhdet päiväunet ja tytön saa hätäiseen nukkumaan sen 1,5h. Herää yleensä nukuttunaan 45min ja sen jälkeen saan vielä jatkamaan unia mun kainalossa vaihtelevalla menestyksellä. On kyllä ihan pirteä ja hyväntuulinen, mutta silti mun omatunto kolkuttaa, että pitäisi saada enemmän unta.

Öisin nukkuu 11-12h.

Tiedän, että yksilöllistähän tuo on, mutta tuntuu, että muiden samanikäiset ja vanhemmatkin nukkuvat yöllä sen 11-12h ja päivällä 2-3h.

Kommentit (5)

Vierailija

alotti jo varhain semmosen, että nukku vain puolen tunnin mittaiset unet.. Nyt poika 1v4kk ja näyttäis että nyt on unet pitenemässä :D Päiväunet nykysin kestää n.tunnin. Ja se on hyvin meillä se! :) Eilen tosin nukku melkein kolmen tunnin unet, ja olihan siinä äidillä ihmettelemistä ;) Yölläkään ei ole nukkunut kovin pitkästi, 9-11tuntia. Ei kannata huolestua jos lapsi voi hyvin, yms. Olen selittänyt asian itselleni sillä, ettei meidän poju vain pidä nukkumisesta :D Toki siinä kerkeisi enemmän hommata jos parin tunnin unoset nukkuisi.. Tuo " puolen tunnin unet" -vaihe kesti meillä tosi, tosi pitkään ja nyt on ihana kun on päiväunet pidentynyt! :)

Vierailija

Meidän poika ei ole koskaan nukkunut,tai TOSI harvoin, 12h enempää vuorokaudessa!

Yöunet ovat 10h ja päikkärit yleensä sen 2h. Jos nukkuu pidemmät yöunet se on sitten pois päiväunista!Poika on aina jaksanut viuhtoa ja temmeltää vaikka vähä uninen onkin ollut. Olenkin nyt luopunut ajatuksesta että nukkuisi enempi. Joskus se stressasi kovasti kun tuntui ettei omaa aikaa ole ollenkaan. Nyt kun poika jo viihtyy enempi itekseen asia ei häiritse.Me siirryttiin 10kk nukkumaan vain yhdet päiväunet, juuri sen takia että olisi yhdet pidemmät. Ja hyvin on niin mennyt. Neuvolassakin sitä suosittelivat kun asiasta puhuin.Heidi ja Jere(1v4kk)

Vierailija

Tyttö on nyt 1v 3kk, mutta on jo kuukausia nukkunut vain 12h/vrk. Yleensä nukkuu 10h yöunet riippumatta siitä mihin aikaan menee nukkumaan ja päiväunet nukkuu 2h tai joskus 2.5h, jos yöunet jääneet jostain syystä alle 10h. Päiväunet nukkuu vain ulkona sillä sisällä ei nukkuisi kuin 45min. On kuitenkin pirteä, toimelias ja iloinen joten uskon, että hän vain on luonteeltaan vähäunisempi kuin jotkut muut taaperot. Esikoinen oli lähes samanlainen.

Vierailija

Unimäärä vuorokaudessa on vakiosti 13½-14 h. Ja tästä yöllä nukutaan 11-12 tuntia eli päiväunille jää 1-1½ tuntia kahdessa erässä. Kun tässä siirrytään yksiin uniin, toivon minäkin niiden kestävän sitten vähän pidempään...Nyt olen kyllä tyytyväinen. Poika jo jaksaa, keväällä nukkui 30min. päiväunia ja silloin ei jaksanut. Itki vaan, enkä saanut nukkumaan takaisin. Se oli tuskaa.Jos lapsi on tyytyväinen niin ole sinäkin =)

Vierailija

Meillä nukutaan vaihtelevasti päiväunta 30min-2 tuntia vuorokaudessa, ja jos uni on pidempi kuin 45min, tarvitaan siinä lähes poikkeuksetta äitiä avuksi viereen nukkumaan... joka ei aina onnistu, ja niin uni voi jäädä ihan minimiin päivän aikana. Yöuni kestää yleensä 10-11 tuntia, joskus harvoin menee tuo 12 tuntia, mut sit on päiväuni ollut kyllä vain tuo 30 min. AIna on päivät nukuttu huonosti meillä.

Uusimmat

Suosituimmat