Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka saan vauvan (3kk) nukkumaan vaunuissa, kun on oppinut kantoliinaan?

Vierailija

Typy on tottunut nukahtamaan liinaan kun ulkoilemme, mutta koska en tapaa olla ulkona yleensä reilua tuntia pidempään niin unet jäävät kovin lyhyiksi.Pidempien päiväunien toivossa olen yrittänyt opettaa vauvaa nukkumaan vaunuissa, mutta hän ei suostu siellä olemaan kun on tottunut läheisyyteen. Nukkuu yönkin vieressäni.Keinoja, konsteja apuja antaa?

Kommentit (12)

Vierailija

mitä jos laittaisit vaunuihin sellaisesti kapalontyyppisesti?

eli " pakkaisit" niin ettei kädet ja jalat pääse vapaasti heilumaan. Esim. joku ohut viltti, tai vaikka se kantoliina ympärille " turvallisen tiiviisti" ? Näin meillä levottomat nukahtajat ovat usein rauhoittuneet.

Vierailija

Meillä toimi hyvin, että ulkoillesta tullessa laskin lapsen liinasta varovasti meidän vanhempien sängylle jatkamaan unia. Saattoi vähän raottaa silmiä, mutta harvemmin heräsi kokonaan. Usein pystyin jopa riisumaan enimmät vaatteet vauvan heräämättä, tai sitten avasin ikkunaa raolleen, jos oli kovin lämpimästi päällä.Täytyy tietysti harjoitella laskemaan lapsi jotenkin niin, ettei sitä tarvitse hirveästi riuhtoa liinan sisältä pois. Yritä pitää vauvaa mahd. tiiviisti paikoillaan rintaasi vasten, samalla lailla kuin kantaessa ja samaan aikaan availla ja löysäillä liinaa ympäriltä pois. Vaikea selittää...

Vierailija

asunut liinassa, aloitin aamu-unet rattaissa ja sillon ne siellä suostui nukkumaan. Nyt nukkuu lähes kaikki unet rattaissa kun on liian kylmä liinailla ulkona ja miten? Isä lähtee viemään ulos! Tissitän, annan isälle, joka pukee ja vie. Kyllä se vauvakin tajuaa että jaahas tässä sitä nyt ollaan:)

Vierailija

Laitan vauvan kudottuun liinaan sisävaatteideni päälle ja vedän itseni päälle väljän fllece takin, jonka saan tarvittaessa kiinni nii että vauvakin jää sen sisälle.

Näin tarkenemme.

Mutta nyt olisi tosiaan tarkoitus opettaa vaunuille...

Pitänee vain sitkeästi opettaa. Se on vain niin sääli esikoista kohtaan, jos vauva suuttuu kun yritän sitä vaunuihin ja joudummekin saman tien palaamaan sisälle. Jää esikoisenkin ulkoilu lyhyeen.

-ap

Vierailija

Ei tuon ikäinen vielä eroa huomaa onko sängyssä vai rattaissa!Eikö teistä tunnu ilkeältä vauvaa kohtaa kun reppana joutuu nukkumaan pystyssä kun liinailette???

Vierailija

Nukahtaa kun on yliväsynyt... Siitä sitten siirretään meidän sänkyyn, jossa herätessään tuntee heti äidin kun nukun vieressä.

-ap

Uusimmat

Suosituimmat