1v2kk työntää sormiaan kurkkuun vedet silmissä ja yökkäilee ... huvikseen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

1v2kk tyttömme on nyt muutamana päivänä työntänyt ja ahtanut sormiaan/käsiään kurkuunsa asti, vedet valuen punertavista silmistä ja yökkäillen kuin bulimikko. Tosin ei ole ruoka tullut ylös! Tyttö itse tuntuu pitävän asiaa hauskana, ja niin mekin ensin, mutta nyt se toistuu jo päivittäin. Tottelee kyllä sitten jossakin vaiheessa, kun tarpeeksi kieltää niin tekemästä.Pitäisikö huolestua vai onko tuttua jolllekin toisellekin perheelle? Mahtaisikohan liittyä poskihampaiden puhkeamiseen tai oman kropan löytöretkeen?Kommentit (14)

Vierailija

Meidän 1 vuotias tyttä työntää sormet samalla tavalla kurkkuun, usein niin että silmät vuotavat ja yökkäilee ja kerran jopa marjapuuroa tuli ulos. Oltiin ihan ihmeissään, että mitähän pitäs tehdä. En ole huomannut yhteyttä hampaiden tuloon, pitääpä huomenna tarkistaa tilanne.Mutta sellainen asia huomattiin, että kun ei kiinnitetä asiaan mitään huomiota, niin touhu loppui kuin seinään! Viime vkl:na vielä tukki sormia kurkkuun kovalla vauhdilla, mutta kun ei tosiaan huomattu koko puuhaa niin se jäi kuin huomaamatta. Suosittelen kokeilemaan, luulen että on keino kerjätä huomiota jos ei muuten saa sitä.

Vierailija

tota samaa tehtiin päälle vuoden ikäisenä, en kyllä osannut katsoa liittyikö hampaisiin.. Tytöllä kumminkin tullut niihin aikoihin paljon hampaita... Myös kaverin poika teki siä samanikäisenä... Kai se on joku vaihekkin, kun niin moni sitä tuntuu tekevän...

Vierailija

Hampaitten tuloa (ekat poskihampaat juuri pyuhjenneet, kulmahampaat kai tulollaan) tai flunssan aiheuttamaa kurkun ärsytystä täälläkin on epäilty syyksi mutta inhottavalta näyttää kyllä... Vielä ei ole oksentanut mutta kakistelee vähän väliä. Tutti onkin tytöllä aika paljon suussa nykyään, melkein heti kun tutin pyydän tytöltä pois niin sormet ovat taas suussa. No jospa tuo menee ohi.-minskuliina & tyttö 1v2kk ja vähän päälle

Vierailija

kovasti kutittaa niin koittaa niitä raaputella.ja toisekseen lapsi huomasi että sai äidin hyppäämään kattoon noilla kakisteluilla ja oli nähtävästi ihan hillittömän hauska juttu äitiä säikäytellä.

Vierailija

Noin 1-vuotiaana tyttö harrasti tuota usein. Nyt suurin osa hampaista tullut, enää yhdet poskihampaat puuttuu, ja nyt touhua ei ole harrastettu enää pitkään aikaan. Itse arvelimme sen liittyvän siis kutiaviin ikeniin, mutta saattoi se olla myös jännittävää kokeilua, miten yökkäysrefleksi toimii.

Vierailija

Meilläkin neiti osoitti kunnon buliimikon oireita tuossa vuoden tietämillä. ;) Se oli hänestä selvästi hauska leikki, vaikka kanssa vesi valui silmistä ja tyttö yökkäili ja kakoi. Mutta vähän ajan päästä taas työnsi sormet kurkkuunsa ja nauroi vain välillä. Aluksi vähän kieltelimme, mutta sitten totesimme, että siitä ei ole hänelle mitään haittaa ja ainut, mitä nyt saattaa sattua on se, että tulee vähän lisää pyykkiä. Kertaakaan ei kyllä tullut mitään ylös.Nykyisinkin neiti tekee tuota vielä joskus, mutta hyvin harvoin. Minun neuvoni onkin, että älkää kiinnittäkö siihen mitään huomiota. Jos lapsi keksii, että se onkin hyvä tapa saada vanhempien huomio osakseen, niin hän jatkaa sitä vain kauemmin. Eiköhän tuo tosiaan johdu vain uteliaisuudesta ja siitä, että lapsi tutkii, miltä se yökkäily oikeastaan tuntuu tai ne sormet siellä kurkussa. Se ei kuitenkaan ole mikään merkki mistään hälyttävästä eikä lapsi tosiaan itseään sillä tavalla vahingoita (ainakaan jos kynnet ovat lyhyet, muuten voi toki tulla vahingossa joku pieni naarmu limakalvoihin, mutta sekään ei ole vaarallista). Toki sitten, jos tuota jatkuu kuukausitolkulla, kannattaa asiaa selvitellä tarkemmin, mutta todennäköisesti se on tosiaan vaan tuommoinen ikäkauteen kuuluva juttu. :)

Vierailija

kaiken ei todellakaan tarvitse johtua allergioista tai sairaudesta...Yksivuotiamme harrasti noin viikon verran sormien työntämistä suuhun, ja kun menee liian syvälle niin oksettaahan se. Samaan aikaan kova juttu oli sormien työntäminen korviin. Myös äidin suu ja korvat olisivat olleet mielenkiintoisia tutkimuskohteita.Poskihampaita ei ollut tulossa (kannattaa tietty tarkistaa, josko ne siellä kutisevat) ja mitään uusia ruoka-aineita ei tuolloin oltu aloitettu.

Vierailija

Ja kyllä motiivi on ihan selvästi vaan vanhempien kauhistuttaminen ja säikyttely, nauraa vedet silmissä kun äiti juoksee paikalle. Ei ole kyllä koskaan oikeasti oksentanut, ja lopettaa tuon kun toivottua vaikutusta ei enää tule, eli siis vanhemmat lakkaavat kiinnittämästä kyökkimiseen huomiota.

Vierailija

ja selvisi, että se oli vain joku vaihe. Kyllä teki huonoa katsella, kun poitsu yökki. Välillä saikin yrjön lentämään. Pöhköjä nuo natiaiset!

Vierailija

ja poika on melko tasan vuoden ikäinen. Eli meillä ei liity poskihampaiden tuloon, kun vasta edessä kolme hammasta...Meillä on pari kertaa jopa tullut ruuat ylös, kun oikein yökkää! Enpä ole keksinyt keinoa, millä tämän saisi loppumaan... onneksi sentään ei ole jokapäiväistä!

Ensimmäisen kerran poika " harrasti" tätä flussan aikana ja ajattelin, että hänellä on esim. kurkku kipeä... mutta eipä loppunut sormien kurkkuun työtäminen vaikka flunssa helpotti!

Vierailija

lapsella saattaa olla kurkkukipua tai kipua suussa, jota hän yrittää vähentää työntämällä sormet suuhun. Yökkäily viittaa allergiseen reaktioon, johon voi kuulua myös kurkunpään turpoaminen. Tämäntyyppiset allergiset reaktiot voivat uhata lapsen henkeä.Oksentaminen sormilla nielua ärsyttämällä onnistuu ja lapsi on saattanut keksiä tavan oksentamiseen helpottaakseen allergioireita ta vatsataudin aiheuttmaa pahaaoloa.

Vierailija

Ihan tuttu juttu. Tuo vaihe menee helpoiten ohi kun siitä ei tee numeroa. Meillä ainakin kieltäminen tuntui vain lietsovan lasta. Olisko ikään/kehitysvaiheeseen kuuluva juttu, koska meillä ei tainnut liittyä hampaisiin.Ei siis tarvi olla huolissaan ja menee ohi!

Vierailija

meilläkin tuota tehtiin siinä reilu 1 vuotiaana. oli lapsesta kovin hauskaa vaikka vedet silmissä yökki eikä asia näyttänyt yhtään hauskalta. meni ohi ajan kanssa. Meillä en huomannut yhteyttä hampaiden tuloon. se vain oli joku " vaihe" muiden joukossa.

Vierailija

hampaitahan sieltä tuli, poskihampaita.ei tarvinnut lääkäriä, henki kyllä kulki mainiosti :)meillä auttoi panadol. ja ajan kanssa meni ohi.monesti poskihampaiden tulo turvottaa myös nielua.

eli siitä voi johtua sormilla suuhun harominen.

jos itsellänne on puhjennut viisauden hampaita, monet varmaan tietävät miten sekin voi turvottaa kurkkua ja vaikeuttaa nielemistä :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat