hei laventeli

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

luin vietiäsi, että teille on tulossa pienokainen pietarista!mielettömästi onnea!!!

haluaisin kuulla lisää.Ymmärsinkö oikein että noin vuoden päivät meni ennen kuin saitte lapsi esityksen? minkä ikäinen ja kuinka kauan kuluu aikaa pelan soitosta siihen kun lähdette matkaan.

kuinka monta matkaa teillä on tiedossa ja minkä pituisia ne on arviolta?

oliko teillä toiveita lapsen suhteen?kerrothan lisää kun palaatte katsomismatkalta

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitokset onnitteluista pikku-puhi ja marymcwave!Pitkä matka on kuljettu, että tähän pisteeseen on päästy.Ensimmäinen yhteydenotto Pelaan oli tammikuussa 2003. Vuoden kuluttua pääsimme neuvontaan eli 2004 alkuvuodesta. (Silloin pääkaupunkiseudulla oli pitkät jonot pelkästään neuvontaan. Olen ymmärtänyt, että eivät enää ole niin pitkät.)Syksyllä 2004 oli kotiselvityksen aika ja luvan adoptioon saimme heti marraskuussa.

Vajaan vuoden eli 10 kk kesti adoptioluvasta lapsiesitykseen. Se on kai keskimääräinen tai ehkä tällä hetkellä vähän nopeampi aika Venäjän adoptiossa. Kiina on kai jonkin verran nopeampi eli n. puoli vuotta luvasta lapsiesitykseen.

Harkitsimmekin näitä kahta vaihtoehtoa, mutta päädyimme jostain syystä Venäjään.Lapsi on aika pieni, 1,5 vuotias taapero.

Pitäisi vielä odottaa muutama viikko ennen kuin pääsen paikan päälle häntä katsomaan. Odottavan aika on pitkä tässäkin tapauksessa.Venäjälle on tehtävä n. 3 matkaa: katsomismatka, sitten muutaman kuukauden päästä oikeudenkäyntimatka ja siitä siitä n. 10 päivää on hakemismatka. Oikeudenkäyntimatkan ja hakumatkan voi yhdistää, mutta sitten pitäisi olla Venäjällä pari viikkoa yhtäsoittoa. Matkat ovat n. 2-5 päivään. Keskimäärin pari päivää, mutta pidempäänkin saa olla. Viikonloput eivät käy, pitää olla keskellä viikkoa, koska virastot ovat silloin auki ja lastenkodinjohtaja on työssä:)Lasta voi käydä tietysti tapaamassa useimminkin ja ajattelimmekin viedä ainakin joululahjoja pienelle.

Olin kullut ja varautunut siihen, että koko prosessi vie 3 vuotta ja näinhän se tulee meidän kohdalla olemaankin.

Toisinaan sitä miettii, että olisinpa aloittanut tämän prosessin lapsettomuushoitojen sijaan, mutta tulipa sekin tie käytyä loppuun.Kiitos kiinnostuksesta ja onnea teille molemmille lapsiasioissa!

Ilmoittelen myöhemmin lisää.terveisin,

laventeli

Vierailija

tosi mukava lukea iloisia uutisia adotion saralla.me saimme luvan kevät talvella ja ollaan pian puolen vuotta odoteltu lapsi esitystä venäjältä. toiveena mahdollisimman pieni ( alle 3v ) lapsonen, ollaan ite aikas nuoria alle kolmekymppisiä, niin senkin takia toivomme noin pientä.

taustalla ei ole lapsettomuus hoitoja, koska emme halunneet moiseen lähteä mukaanmukava kuulla että viime aikoina sieltä on tullut useampia alle 2 vuotiaita lapsia.

siksi olin kiinnostunut noista tulevista matkoistanne, koska jossain vaiheessa pelasta sanoivat että käytäntö saattaa muuttua siihen suuntaan että on pakollista ainakin toisen olla maassa tuo oikeuden käynnin ja hakumatkan välinen aika, näin ei sitten ainakaan vielä ole.olisi tosiaan kiva kuulla reissustanne kun palaatte!

ai niin mistä lastenkodista poikanne tulee?halauksin puhi

Vierailija

Mekin muuten aloitettiin prosessi samaan aikaan, ja neuvonta samaan aikaan. Mutta meidän sossu (myös Etelä-Suomen PeLasta) venytti tahallaan neuvonnan vuoden mittaiseksi sanomalla, että se on talon tapa. Kuitenkin tiesimme, ettei niin ole, vaan muut sossut tekevät ensimmäisetkin neuvonnat nopeammin. Mutta siinä tilanteessa on aika vaikeaa väittää vastaankaan... Neuvontojen välit olivat 3-4 kk.Vuoden päästä saimme kotiselvityksen, keväällä luvan ja kesäkuussa paperit lähtivät kohti Kiinaa. Juuri nyt muuten aika on taas vähän pidentynyt Kiinassa, eli viime viikolla saivat sellaiset nimeämisen, joiden paperit lähtivät helmikuussa. Eli aika on nyt n. 7- 8 kk.Vierailija

Vielä lisäys:Venäjälle ei voi kovin paljon esittää lapsitoiveita. Vain suunnilleen sen, että mahdollisimman terve alle 4-vuotias lapsi.laventeli

Vierailija

Muistan, että aloittelimme samoihin aikoihin neuvontaa. Ja olen nähnytkin toisinaan kuulumisiasi Verkkoklinikan palstalla. Ikävää tuo teidän neuvonnan pitkitys, kun koko prosessi on jo muutenkin pitkä.

Mutta nyt olette jo voiton puolella! Onneksi Kiina on edelleenkin aika nopea.Toisinaan tuntuu siltä, että on aivan väärään aikaan aloittanut adoptioprosessin, kun kaikki ajat juuri sopivasti pitenee. Samoin meilläkin kävi Venäjän suhteen. Jos olisimme aloittaneet prosessin vaikka vajaa vuotta aikaisemmin, jonot kohdemaahan olisivat olleet vain muutamia kuukausia. Mutta turha valittaa. Toisaalta voisimme edelleen jatkaa kalliita lapsettomuushoitoja, jotka eivät johtaisi muuhun kuin pahaan mieleen kerta kerran jälkeen.Paljon onnea ja jaksamista sinullekin Nonnakonna. Kyllä se lapsiesitys sieltä tulee ja yleensä se tulee yllätyksenä, vaikka sitä olisi odottanutkin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat