Kokemuksia risteilystä vauvan kanssa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen lähdössä viikon päästä Tukholman risteilylle 4kk:n ikäisen tytön kanssa. Onko muilla kokemuksia reissaamisesta vauvan kanssa? Mitä kannattaa ottaa huomioon ja mihin varautua? Sopiiko vaunut hyttiin?! Miten lämmittää korvike yöllä? Kiitos jo etukäteen neuvoista!

Kommentit (9)

Vierailija

oltiin Siljalla, joten Viikkarin hommista en osaa sanoa mitään...

Hyttiin (Promenade-luokka) mahtuu rattaat, vaunut voi tehdä tosi tiukkaa, mutta Siljalla on kävelykadun varrella varasto, jonne vaunut voi jättää risteilyn ajaksi (oven avaus tapahtuu Infosta), ja sitten voi lainaan ottaa Silljan vuokraamat rattaat. Vuokrataan leikkitilassa.

Samassa lekkitilassa on lastenhoitohuone, jossa mikro (auki 24h), eli maidon lämmitys onnistuu kyllä, itellä oli aiemmin mukana oma lämmitin, niin ei tarvinnut lähteä hipsimään pitkin laivaa yövaatteissa:). Matkasängyn petivatteineen saat vauvalle kun soitat tai käyt Infossa heti kun meette laivaan. Lapsen kanssa kaikki kestää vähän pitempään, eli rauhallisin mielin liikenteeseen! Kivaa meillä ainakin on ollut jok kerta, kun on risteilty lasten kanssa. Tukholmassa varsiniin Vanhassa Kaupungissa on hankalampaa liikkua vaunijen kanssa, muta ei mitenkään ylivoimaista sekään. Hauskaa matkaa ja rentoutukaa!Ai niin: laivan myymälästä saa tutteja + tuttipulloja eli ei paniikkia jos jotain nohtuu kotiin... me unohdettiin lääkeruisku ja sellainenkin löytyi, kun respaan soitettiin...

Vierailija

mikä päivä lähette ja millä laivalla ruotsiin? Me lähössä myös ens lauantaina, mariellalla. Samuel 4kk ja rapiat päälle.t:sininenkirsikka

Vierailija

Me olemme käyneet risteilyllä useampaankin otteeseen tyttäremme kanssa, enemmän Vikingillä mutta kerran myös Siljalla (Symphony). Olimme A-luokan hytissä, vaunuja emme ottaneet mukaan mutta matkarattaat kyllä. Hyvin mahtuivat, toki niitä piti vähän väistellä, mutta ei paljonkaan. Soitapa Siljalle ja kysy, olisiko teidän mahdollista saada perhehytti, ovat vähän isompia kuin tavalliset A-hytit, mutta hinnan pitäisi olla sama. Myös Promenade-hyteissä (B-luokka) pitäisi olla noita perhehyttejä. He myös sijoittavat lapsiperheet mielellään lähelle hissiauloja, jotta ei tarvitse työnnellä vaunuja pitkin käytäviä. :)Leikkihuonetta ette noin pienen kanssa vielä tarvitse, mutta leikkihuoneen yhteydessä on ihan hyvä lastenhoitotila. Se ei ole yhtä tilava kuin Vikingillä (kokemusta Gabriellasta ja Mariellasta), mutta siellä voi kuitenkin vaihtaa vaipan jos ei halua käydä hytissä vaihtamassa ja siellä on mikro.Mekin liikuimme pääasiassa kantoliinan kanssa, joten jos sellainen taloudesta löytyy, niin laivalla se oli kätevä. Ruokailu seisovassa pöydässä onnistui myös, kävimme varaamassa pöydän sen verran ajoissa, että saimme semmoisen, mihin ei tarvinnut pujotella rattaiden kanssa pitkää matkaa vaan mikä oli aika lähellä sisäänkäyntiä (ja myös ruokapöytiä). Siljalla ehdottomasti plussaa oli se, että heillä on myös savuttomia auloja, eli kaikissa porrasauloissa ei saa tupakoida. Ei ole pakko kulkea lapsen kanssa tupakansavun läpi.Ai niin, semmoinen vinkki, että ainakin silloin kun me olimme reissussa, tervetulotoivotuksen yhteydessä katosta pudotettiin ilmapalloja, joista osassa oli sisällä lappu. Niillä lapuilla sai sitten esim. lahjoja Tax Freestä tai illallisen seisovassa pöydässä. Siksi mekin Buffetissa kävimme, kun saimme sellaisen pallon jossa oli kahden hengen illalliseen oikeuttava lappu. ;) Kuitenkin kannattaa mennä tuonne ilman lasta, niin että toinen jää vahtimaan vauvaa, nimittäin siitä ilmapallojen rikkomisesta kuuluu aikamoinen pauke... Mutta vaikka ei saisikaan lapullista ilmapalloa, niin kannattaa käydä pyydystämässä joku pallo lapsen iloksi, siis jos heillä tuota ilmapallon pudottelua siellä tervetulojutussa yhä on. :D

Vierailija

Olen lähdössä tukholmaan mariellalla tämän viikon lauantaina, mukaan lähtee pojat 3 ja 5v. sekä tyttö 2.5kk. Vähän kanssa mietityttää miten reissu menee noin pienen kanssa. Alku kesästä käytiin poikien kanssa samassa paikassa ja samalla laivalla, se reissu ainakin meni hyvin. Täytyy koittaa lähteä reissuun rennolla ja ennakkoluulottomalla asenteella, menee miten menee, onpahan ainakin vaihtelua tähän arkeen. Ja onpas kiva kuulla että laivaan on tulossa joku muukin pienen vauvan kanssa! :)Tsemppiä kaikille reissuun!

Vierailija

mutta vanhaan Vikingin laivaan vaunut eivät todellakaan mahtuneet hyttiin. Sellaiseen hyttiin, jossa alapetin sai käännettyä seinälle, vaunut taas mahtuivat.Kantoliinan kanssa oli huomattavasti helpompi kuljeskella laivalla, mutta myös meillä oli ravintolassa vaunut mukana. Jos tekee pöytävarauksen, kannattaa vaunuista mainita etukäteen, jotta osaavat varata teille sellaisen pöydän, jonka viereen ne vaunut myös mahtuvat. Laivalla kännisillä ihmisillä on sitten taipumus tulla ihastelemaan lastanne. Ei siinä muuten mitään, mutta kun tunkevat vähän turhan lähelle..Tukholmassa meidän kokemuksen mukaan vaunuilevia ei olla otettu niin hyvin huomioon kuin vaikkapa Helsingissä.KUA ja Kaisa, joka Tukholman reissulla oli 4 kk.

Vierailija

mutta Nordicjetlinella käytiin Tallinnassa. Palvelu pienen lapsen kanssa oli loistavaa. Lapsiperheille on varttu parhaat paikat ikkunoiden luota ja aluksesta löytyi myös vauvanhoitohuone.

Vierailija

ja ehdottomasti helpointa on ollut kun vauva ei vielä osaa liikkua. Meillä useimmiten poika nautti menomatkasta, mutta paluumatkalla alkoi jo olla aika väsynyt. Siksi menomatkalla saatoimme mennä syömään vasta klo 20 kieppeilläkin, mutta paluumatkan ruokailut hoidettiin heti laivan lähdetyä, jotta tarvittaessa pääsimme hyttiin ajoissa.Rattaat/vaunut mahtuvat Siljalla hyttiin, vaikka tiukkaa tekeekin. (Meillä on kokoontaitettavat matkarattaat, joissa menee selkänoja alas, ja ovat olleet ihan näppärät laivalla liikkuessa.) Laivalta lainattavat rattaat on sateenvarjomallia eli eivät sovi sellaiselle, joka ei vielä istu tuetta. Halutessaan rattaat/vaunut voi tosiaan jättää matkatavarasäilytykseen.Matkasängyn voit tilata jo matkan varauksen yhteydessä, ellet halua käydä infossa matkan alettua.Ruoan lämmitys onnistuu ravintoloissa, kahviloissa ja leikkihuoneissa. Meillä vähän vanhempi joi " taskulämmintä" korviketta eli ei tarvinnut lämmitellä yöllä, mutta monet ottavat mukaan oman matkavedenkeittimen.Tukholmassa metrossa pitää maksaa myös lastenvaunujen kanssa, mutta bussilla pääsee yksi+vaunut ilmaiseksi.Vierailija

Oltiin Vikingillä ja tavalliset Emmaljungan vaunut menivät juuri ja juuri A-luokan hyttiin. Sopivat siis sisään, mutta muuta tilaa ei " eteiseen" sitten jääkään. Suosittelen ottamaan rintarepun tai kantoliinan mukaan ostosten tekoa yms. ajatellen, sillä vaunuilla liikkuminen laivan sisällä on hieman hankalaa, kun hissit ovat pieniä ja käytävät kapeita. Mahdoton tehtävä se ei kuitenkaan ole ja ravintolassa meillä vaunut olivat must, niin vauva sai nukkua niissä, kun itse ruokailimme rauhassa.Meillä vauvaa eivät käytäviltä kuuluneet, radion ja vessanvetoäänet haitanneet, kun on hyväuninen muutenkin. Jos taas on herkkä vauva, kannattaa varautua levottomaan yöhön. Ja kovin pienen kanssa ei baariin tms. kannata lähteä, etteivät pienen korvat mene metelissä aivan lukkoon.Melkeinpä vaan kuuman veden alla voi siellä korviketta lämmittää, ellei ole sellaista lämmitinlaitetta mukana?! Ehkä respassakin voisivat lämmittää, mutta sinne saattaa olla hankala lähteä esim. keskellä yötä.Kaikenkaikkiaan meillä kuitenkin oli todella vaivaton ja onnistunut reissu vauvan kanssa, toivottavasti teilläkin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat